• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij ziekte van Crohn

Door een chronische ontsteking in het darmslijmvlies is er in de natuur weinig te vinden tegen de ziekte van Crohn. Door paardenmelk onderdruk je de gevolgen.

Paardenmelk bij ziekte van Crohn

Wat is ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn houdt in dat het darmslijmvlies chronisch ontstoken is. In dit geval is de dikke darm en/of dikke darm ontstoken. De ontstekingen zorgen ervoor dat er minder voedingstoffen worden opgenomen in darmen. Hierdoor kan er gewichtsverlies ontstaan. Per jaar zijn er 1000 mensen in Nederland die de ziekte van Crohn krijgen. Door de toename van patiënten met de ziekte van Crohn, worden er steeds meer natuurlijke middelen tegen de ziekte van Crohn gevonden. Paardenmelk is een van deze uitstekende homeopathische middelen tegen de ziekte van Crohn.

De oorzaak

De oorzaak van de ziekte van Crohn is niet duidelijk en voor de meeste doctoren nog onbekend. Uit onderzoek blijkt wel dat er verschillende factoren invloed hebben op het ontstaan van de ziekte van Crohn. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Erfelijkheid, je ziet vaak in een familie dat er meerdere mensen aan deze ziekte of aanverwante aandoeningen lijden;
 • Bacteriën kunnen ook de ziekte van Crohn doen ontstaan in je lichaam;
 • Stress, dit kan niet de veroorzaker zijn van de ziekte van Crohn. Het kan er wel voor zorgen dat de klachten erger worden;
 • Roken, ook dan heb je een grote kans op ziekte van Crohn. Het kan ook zorgen voor negatieve gevolgen van de ziekte.

Symptomen van de ziekte van Crohn

De symptomen die kunnen voorkomen bij ziekte van Crohn zijn: Diarree, buikpijn, buikkrampen, koorts, vermoeidheid, gewichtsverlies. Naast deze klachten kunnen mensen met deze ziekte 20 – 40% ook last hebben van andere klachten, zoals: gewrichtsontstekingen, huidafwijkingen, oogontstekingen, leverziekten, aften of zweertjes in de mond. Bij een hele erg vorm van de ziekte van Crohn kunnen er ook klachten optreden buiten het maag- en darmstelsel.

Complicaties van de ziekte van Crohn

De ontstekingen in de darmen kunnen zorgen voor een vernauwing in de darmen door het littekenweefsel. Zo’n vernauwing kan weer zorgen voor een verstoorde en pijnlijke passage van de darminhoud. In deze situatie kunnen er fistels ontstaan. Dit zijn ontstekingen die onnatuurlijke gangetjes vromen naar omliggende organen. Hierdoor kunnen de patiënten last krijgen van anale bloedingen.

Wie krijgt de ziekte van Crohn

De aantal patiënten verdeeld onder mannen of vrouwen is gelijk. Bij de vrouwen verloopt de ziekte van Crohn agressiever. Deze ziekte kan zich op elk leeftijd openbaren. De diagnose wordt bij de meeste mensen vastgesteld tussen de 15 en 30 jaar. De oorzaak van de ziekte van Crohn denken veel doctoren te kunnen vinden in de levensstijl. 

Het verloop van de ziekte van Crohn

In Nederland hebben we nog geen medicijn of behandeling ontwikkeld waarbij wetenschappelijk bewezen is dat het kan helpen tegen de ziekte van Crohn. Er is wel een natuurlijk middel tegen deze ziekte wat bij veel gebruikers helpt. Dit natuurlijke middel tegen de ziekte van Crohn is paardenmelk.

Natuurlijk middel tegen ziekte van Crohn

​Paardenmelk wordt vaak ingezet en is een succesvol natuurlijk middel tegen de ziekte van Crohn. Bijna alle aandoeningen, waaronder eczeem, astma en hooikoorts worden behandeld met paardenmelk vanuit de darmen. De oorzaak van de problemen van de ziekte van Crohn is een ontstoken of slecht functionerende darmflora in de darmen. De ziekte van Crohn is een vooral westerse ziekte en komt voornamelijk voor in West-Europa en de Verenigde Staten. Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, opkomende bacteriën en/of erfelijkheid.

Te vermijden voeding bij ziekte van Crohn

Bij de ziekte van Crohn is het belangrijk om een gezonde voeding- en levensstijl te gebruiken. Hieronder staan er aantal op een rij wat je beter kunt vermijden bij deze ziekte:

 • Vlees: Rood vlees en varkensvlees moet vermeden worden bij de ziekte. Deze soorten vlees hebben een traag verteringsproces en blijven lang in de darmen. Hierdoor kan het vlees in de darmen gaan rotten wat een voedingsbodem is voor slechte bacteriën. Dit is niet bevorderlijk voor deze ziekte. Het eten van kip of vis kan veel minder kwaad.
 • Gefrituurde voeding: Zowel de voorbereiding van het voedsel als het opeten van gefrituurd voedsel is niet bevorderlijk voor mensen met de ziekte van Crohn. Er blijven namelijk vetten en verbrande deeltjes achter in het eten die door de al beschadigde darmen moeten.
 • Koolsoorten en spruiten: In verband met de winderigheid kun je beter alle koolsoorten vermijden, behalve bloemkool en broccoli. 
 • Onrijp fruit: Onrijp fruit zoals bananen en meloenen zijn door de manier van verteren niet aan te raden bij ziekte van Crohn. 
 • Prei, Ui, Paprika en peulvruchten

Voeding bij ziekte van Crohn

Voeding is dus een belangrijk element bij de ziekte van Crohn. Er wordt aangeraden zo veel mogelijk biologisch te eten. Veel standaard groenten en fruit bevatten resten van ongedierte- of onkruidbestrijding. Hoe klein de hoeveelheid ook is, het heeft geen positief effect op het herstel van de darmen. Goede voeding bij deze ziekte is:

 • Groente en fruit: Eet minimaal 300 gram groente per dag en twee stuks fruit. Het is belangrijk dat er een gevarieerd eetpatroon aangehouden wordt bij ziekte van Crohn. 
 • Vezelrijke voeding: Volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta en aardappelen zijn bronnen van vezelrijke voeding. 
 • Gebruik gezonde oliën: Olijfolie werkt ontstekingsremmend, kokosboter is een superfood voor je darmen en kent een korte keten van vetzuren. Grasboter geeft een goede HDI-waarde en bevat vitamine K2 wat zorgt voor een goede opname van calcium.

​Paardenmelk bij ziekte van Crohn

​Naast alle voedingsadviezen is het gebruik van paardenmelk een goed middel tegen de ziekte van Crohn. Paardenmelk heeft namelijk een heilzame werking voor specifieke darmproblemen. Paardenmelk pakt veel aandoeningen vanuit de darmflora aan. Daarnaast bevat het veel vitaminen en mineralen. Het lage vetpercentage zorgt voor een snelle opname. Door deze unieke combinatie geeft paardenmelk het lichaam een boost. Het middel wordt ervaren als natuurzuiver en effectief homeopathisch tegen de ziekte.

​Gebruik van paardenmelk 

Paardenmelk bij ziekte van Crohn kan het beste ingenomen worden met paardenmelkpoeder of capsules.

paardenmelk capsules ziekte van crohn

De dosering is vijf capsules per dag, op één moment van de dag. Deze dosering houd je minimaal 3 maanden aan voordat je afbouwt naar 1 of 2 capsules per dag, afhankelijk van hoe je lichaam erop reageert als je de dosering verminderd. De meeste mensen ervaren met één maand al duidelijke verbetering, en blijven de 5 capsules per dag 3 maanden innemen. Daarna neem je dagelijks 1 of 2 capsules in ter onderhouding van de darmflora.

 

De poeder kun je met vier theelepels per dag innemen op een vast moment van de dag. Paardenmelkpoeder kan door water of een dessert gemengd worden. 

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis verzonden.