Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Prikkelbare darm tot rust brengen doe je met paardenmelk

21 Sep 2023
door Sanvita Healthy

Voel je je vaak ongemakkelijk door prikkelbare darm symptomen? Je bent niet alleen. Veel mensen hebben last van een opgeblazen gevoel, krampen en andere onaangename symptomen die gepaard gaan met het prikkelbare darm syndroom (PDS). Gelukkig zijn er manieren om je maag en darmen tot rust te brengen en je comfortabeler te voelen. Een van deze oplossingen ga je in deze blog vinden.

Wat is prikkelbare darm syndroom en hoe kan je het herkennen?

PDS, of prikkelbare darm syndroom, is een veelvoorkomende aandoening die het spijsverteringsstelsel beïnvloedt. De symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen een grote impact hebben op je dagelijks leven. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

  1. Opgeblazen gevoel
  2. Maagkrampen
  3. Veranderingen in stoelgang
  4. Overmatig gas

Hoewel de exacte oorzaak van PDS onbekend is, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan.

De oorzaken van prikkelbare darmen

De exacte oorzaak van PDS is niet volledig begrepen. Toch zijn er verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en de symptomen ervan. Enkele van deze factoren zijn:

  1. Overgevoelige darmen: Mensen met PDS lijken vaak een overgevoelige darm te hebben. Dat komt tot uiting in het heftiger reageren op normale spijsverteringsprocessen en prikkels, zoals voedsel en gas, dan bij mensen zonder PDS.
  2. Spiercontracties in de darm: Abnormale spiercontracties in de darmen kunnen bijdragen aan PDS-symptomen. Sommige mensen met PDS hebben snellere of sterkere darmcontracties, wat kan leiden tot buikpijn, krampen en veranderingen in de stoelgang.
  3. Veranderingen in de darmflora: Het microbioom, de verzameling van micro-organismen in de darmen, kan bijdragen aan PDS. Veranderingen in de samenstelling van de darmflora kunnen leiden tot darmproblemen en ontstekingen. Medicijnen hebben soms invloed op de gezondheid van de darmflora.
  4. Voedingsfactoren: Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen PDS-symptomen verergeren. Veel mensen met PDS ervaren symptomen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals gepasteuriseerde zuivelproducten met kunstmatige toevoegingen, zoetstoffen, cafeïne en alcohol.
  5. Stress en emotionele factoren: Stress, angst en depressie kunnen de symptomen van PDS verergeren of triggeren. Het zenuwstelsel en de darmen zijn nauw met elkaar verbonden, en emotionele stress kan leiden tot fysieke symptomen in het maag-darmkanaal.
  6. Abnormale serotoninehuishouding: Serotonine is een neurotransmitter die een rol speelt bij de regulatie van de darmbeweging en de gevoeligheid van de darm. Bij sommige mensen met PDS is er sprake van een abnormale serotoninehuishouding.

Het is belangrijk op te merken dat de oorzaken van PDS van persoon tot persoon kunnen verschillen, en soms kan er geen specifieke oorzaak worden geïdentificeerd. De diagnose en behandeling van PDS zijn vaak gebaseerd op het beheersen van symptomen, het vermijden van triggerende factoren (zoals bepaalde voedingsmiddelen) en het omgaan met stress en emoties.

Prikkelbare darmen tot rust brengen met paardenmelk

Paardenmelk is een natuurlijk product dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die op een gezonde manier bijdragen aan een gezond spijsverteringssysteem. Studies hebben aangetoond dat paardenmelk helpt bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de darmflora. Dat draagt bij aan het verminderen van PDS-symptomen. Het gebruik van paardenmelk is dus een natuurlijke en effectieve manier om je prikkelbare darm tot rust te brengen.

Je prikkelbare darm tot rust brengen: een stap naar een comfortabeler leven

Het leven met PDS kan uitdagend zijn, maar er zijn manieren om je symptomen te beheersen en je comfortabeler te voelen. Of je nu kiest voor een natuurlijke oplossing paardenmelk capsules, of andere methoden om je maag en darmen tot rust te brengen, het belangrijkste is dat je een oplossing vindt die voor jou werkt. Het is onze missie om je te helpen naar een gezond lichaam vanuit de natuur.

Hoe gebruik je paardenmelk tegen prikkelbare darm?

Je gebruikt paardenmelk in capsules. In deze capsules zit biologische paardenmelk poeder. Zonder kunstmatige toevoegingen. De dagelijkse dosering van vijf capsules neem je allemaal tegelijk in. Je bouwt in twee tot drie maanden je darmflora op naar een gezond werkende spijsvertering. Na drie maanden kun je stoppen met de capsules te gebruiken als je geen klachten meer hebt. Sommige mensen blijven een onderhoudsdosering van twee capsules per dag gebruiken waarmee ze hun darmflora gezond houden.  

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending van paardenmelk capsules gaat per brievenbuspost en is gratis in Nederland en België.   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »