• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij eczeem

Al vele jaren is paardenmelk bij eczeem voor veel mensen een natuurlijke en enige oplossing. Hieronder leggen we uit wat eczeem is en waarom paardenmelk een bijdrage kan leveren aan het herstel van je huid en de verzorging van je lichaam.
€179,10 €143,55
+
-21%
Huidverzorging Voordeelpakket
€88,60 €69,90
+

Paardenmelk bij eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem is een van de huidklachten waarbij paardenmelk capsules een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de huid en het voorkomen van meer eczeem. Eczeem komt in alle leeftijdscategorieën voor. De symptomen van eczeem zijn een rode en jeukende huid, pigmentveranderingen en schilferige plekken op de huid. Deze wordt veroorzaakt door een (allergische) ontstekingsreactie.

Er bestaan veel middelen tegen eczeem. De drogisterijen verkopen zoveel tegen een droge huid, dat we niet meer weten wat nou echt werkt. Deze middelen tegen eczeem werken vaak iets verzachtend, maar gaat het over?

Nee, de oorzaak wordt niet aangepakt, maar de gevolgen. Via de dokter, dermatoloog en huidspecialist kom je in een lang traject van het achterhalen van de soort allergie tot het testen van verschillende medicijnen. Ook deze behandelingen pakken niet oorzaak aan, maar de gevolgen.

De oorzaak ligt vaak bij slecht functionerende darmen. Hier hoeft je verder niets van te voelen, maar als de darmflora verstoord is, kunnen de afvalstoffen niet uit het lichaam worden afgevoerd en uit dit zich in huidklachten zoals eczeem of psoriasis.

Als gevolg van alle zalfjes, lotions en crèmes van de doctoren of drogisterijen is de huid dunner en gevoeliger. Voor een tijdelijke oplossing kunnen natuurlijke producten helpen, zoals Himalaya-zout, Aloë-Vera, kokosolie, allergoloog en levertraan.

Paardenmelk is een goed, natuurlijk en langdurig werkend alternatief. Dit product zorgt bij veel mensen voor een hele verandering. Doordat paardenmelk niet het gevolg, maar de oorzaak aanpakt hebben veel mensen er baat bij. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora weer goed gaat werken, zodat de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Dit natuurlijke middel werkt tegen alle soorten eczeem of allergieën.

Verschillende soorten eczeem: 

Constitutioneel eczeem Deze vorm van eczeem heeft alles te maken met een overgevoeligheid en is aangeboren en erfelijk. Bij kinderen heet deze vorm dauwworm. Soms hebben meerdere familieleden deze eczeem en uit het zich ook in andere allergische reacties, zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Dit is zeer goed te behandelen met paardenmelk. De ervaring leert dat het met een aantal weken verschil oplevert en het eczeem daarna langzaam minder wordt.
Nummulair eczeem Bij deze vorm van eczeem heeft men ronde plekken op de huid die een irriterend gevoel geven. Hier is vaak snel resultaat zichtbaar bij gebruik van paardenmelk. De capsules in combinatie met de lotion is een vaak gebruikte combinatie.
Contacteczeem Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door het aanraken van producten met chemische stoffen, zoals wasmiddelen, metalen, schoonmaakmiddelen en andere stoffen. Ook bij de aanraking van sommige plantsoorten kan dit eczeem veroorzaken. Paardenmelk verminderd na enkele weken het eczeem tot een acceptabel niveau, maar als contact blijft, blijft het eczeem ook. Wel in veel mindere mate.
Seborroïsch eczeem

Op plekken van het lichaam waar veel talgklieren zitten, geeft deze vorm van eczeem vaak schilfers. De meest voorkomende plekken waar deze eczeem zich voordoet zijn de plooien langs je neus, op je hoofdhuid (ook wel bekend als roos), op je borst en tussen je schouderbladen. Zeer goed aan te pakken met paardenmelk en lotion.

Medicamenteus eczeem Deze vorm van eczeem is een reactie op de werking van medicijnen en andere scheikundige stoffen. Zolang de stoffen in het lichaam blijven komen, blijft de reactie ook. Echter, met paardenmelk is dit te verminderen en hersteld de huid sneller.
Spatader eczeem

Dit eczeem zit op dezelfde plek als een spatader. Het voordeel hierin is dat paardenmelk de doorbloeding verbetert en de huid verzorgt van binnenuit. Ook paardenmelk lotion helpt hierbij van buitenaf.

Paardenmelk bij eczeem

Paardenmelk is een natuurlijk en bijzonder product. Al in de oudheid van de Griekse en Russische volkeren en in de oude oorlogsvoering werd paardenmelk gebruikt. Toen al wisten de mensen dat paardenmelk goed was voor het lichaam. Ze wisten nog niet waarom en hoe dat kwam, maar gebruikte het voor allerlei kwalen en aandoeningen, maar ook als preventief middel voor een sterk en gezond lichaam. Het werkt bij een groot aantal mensen met eczeem en heeft bij veel gebruikers géén nare bijwerkingen of negatieve invloeden.

Door de vele vitaminen en eiwitten die paardenmelk bevat, is het een goed alternatief middel tegen alle soorten eczeem. Door de veelheid aan afweerstoffen in paardenmelk, helpt het bij de opbouw van het afweersysteem, het helen van de huid en het bevorderen van vitaliteit.

Bijna alle klachten over eczeem komen van één oorzaak: een verstoorde darmflora. Dit hoeft niet inwendig gevoeld te worden, maar is uitwendig te zien: eczeem. Paardenmelk is een natuurlijk middel bij het gezond maken én houden van de darmflora. Zo is paardenmelk niet een tijdelijk middel, maar kent het een langdurige en natuurlijke werking.

Paardenmelk poeder of paardenmelk capsules?

Paardenmelk hebben we in de vorm van poeder en capsules. De meest gebruikte vorm is het innemen van paardenmelk capsules. Niet alle mensen vinden de smaak van paardenmelk fijn. Daarbij is capsules ook makkelijk in te nemen en mee te nemen.

De capsules bevatten 100% pure paardenmelkpoeder waardoor er geen vulstof gebruikt wordt. Elke paardenmelk capsule bevat 600mg paardenmelkpoeder. Dit hoge percentage en de inhoud per capsule is uniek, vergeleken met andere paardenmelk capsules die worden aangeboden. Onze capsules zijn gemaakt van HPMC en daarmee vegetarisch, koosjer en halal verantwoord.

Voor kinderen is paardenmelk in poedervorm een uitkomst. Zuigelingen vanaf 4 weken mogen dit natuurlijke middel al gebruiken. Paardenmelk wordt ook gebruikt bij koemelkallergie. Hier vind je meer informatie over paardenmelk bij koemelkallergie.

Gebruik van paardenmelk tegen eczeem

Bij eczeem is het gebruik van paardenmelk een goed natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Door de paardenmelk gedroogd in poedervorm te verpakken is het sterk geconcentreerd. Op deze manier kan het eenvoudig door een dessert of door water (tot maximaal 30 graden) gemengd worden.

Dagelijks gebruik van één tot drie theelepels per dag is nodig om u van de jeuk of andere eczeem klachten af te helpen.De meeste mensen nemen paardenmelk capsules. De eerste drie maanden moeten er vijf per dag van ingenomen worden. Je bouwt het rustig op van 1 capsule naar 5 capsules per dag. Dag 1: 1 capsule, dag 2: 2 capsules enzovoort. Deze capsules bevatten dezelfde ingrediënten als de paardenmelk poeder.

Bij eczeem adviseren wij vijf paardenmelk capsules per dag in te nemen. Voor het beste resultaat is minimaal drie maanden geboden. De paardenmelk capsules mogen in één keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag.

Het kan zijn dat je met enkele weken al resultaten ziet. Blijf wel de drie maanden volmaken. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend.

Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat je merkt dat het weg blijft.

Ook zijn er cosmetische producten op basis van paardenmelk want het is goed om bij eczeem zalf te gebruiken, zoals de paardenmelk crème tegen eczeem.

Voor een rustige huid wordt de paardenmelk lotion aangeraden. Veel gebruikers ervaren deze lotion als zeer prettig. Dit kun je moeiteloos uitsmeren over je hele lichaam. De lotion zorgt ervoor dat het huid van buiten wordt gevoed. Het trekt direct in en voelt niet vettig aan. Ook deze lotion is gemaakt op basis van paardenmelk en natuurlijke ingrediënten. Hier vind je meer informatie over onze paardenmelk bodylotion.