• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij psoriasis

Een natuurlijk remedie tegen psoriasis is paardenmelk. Met meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen en een belangrijk bestandsdeel, namelijk Lysozymen. Deze zorgen voor een tegenreactie tegen ontstekingen.
€152,55 €129,85
+

Paardenmelk bij psoriasis

Wat is psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening en komt in Nederland veel voor. Alleen al in ons land hebben zo’n 300.000 mensen last van psoriasis. De naam psoriasis komt van het Griekse woord ‘psore’ dat betekent schub.

Psoriasis wordt vaak gekenmerkt door rode, dikke schubachtige schilfers. Deze aandoening is niet besmettelijk al denken veel mensen van wel. Er bestaan veel verschillende vormen van psoriasis:

Psoriasis vulgaris Deze plekken komen vooral voor op de ellebogen, knieën en op de rug boven de billen. De meeste mensen hebben deze vorm van psoriasis.
Psoriasis capitis Bij deze vorm van psoriasis zitten de plekken in de lichaamsplooien en wordt daarom vaak verward met zogenaamde smetplekken.
Psoriasis inversa Bij psoriasis inversa zitten de plekken op de behaarde hoofdhuid, vooral op het voorhoofd en achter de oren. Deze vorm van psoriasis is bijna niet te onderscheiden van Seborroïsch eczeem. Dit veroorzaakt veel jeuk en schilfers.
Psoriasis guttata Bij deze vorm zien we druppelgrote plekjes verspreid over het lichaam. Deze plekken zijn niet opgezet zoals bij de vulgaris-vorm. De eerste plekken doen zich meestal in de kinder- of pubertijd voor.    
Psoriasis unguum Bij psoriasis unguum zien we putjes, geelbruine verkleuring van de nagels.
Psoriasis palmoplantaris Bij de vorm psoriasis palmoplantaris zien we plekken op de handpalmen en voetzolen.
Psoriasis arthropathica De gewrichten zijn rood, opgezwollen pijnlijk en voelen warm aan. Ook ervaren patiënten meer invloed van het weer.

 

Psoriasis kan bij iedereen optreden, vooral bij mensen die er aanleg voor hebben. Dit begint vaak in de puberteit, maar kan eigenlijk op elke leeftijd.

Er speelt ook een erfelijke rol bij psoriasis. Als een vader of moeder psoriasis heeft, dan heeft een kind 10 procent meer kans om ook last te krijgen van deze huidaandoening. Als beide ouders psoriasis hebben is de kans zelfs 50 procent.

Oorzaak van psoriasis

De opperhuid bestaat uit kleine huidcellen die afsterven en daarna afschilferen. Bij een gezond werkende huid merk je hier niets van. De nieuwe huidcellen hebben een levenscyclus van zo’n 30 dagen. Bij psoriasis gaat het vervangingsproces echter veel sneller.

Bij mensen met psoriasis krijgen huidcellen niet de kans volledig uit te groeien. Daardoor gaat de huid zichtbaar afschilferen. In de huid zit een ontsteking wat het rood en dik maakt. Helaas weten veel mensen niet de ware oorzaak.

Door stress, griep, keelontsteking en sommige medicijnen kunnen psoriasis verergerd worden. Helaas zijn er weinig medicijnen en behandelingen wat echt werkt tegen psoriasis. Gelukkig hebben wij een natuurmiddel tegen psoriasis wat bij veel mensen een goed resultaat heeft.

Psoriasis behandeling

Er bestaan veel verschillende behandelingen en medicaties voor psoriasis, zoals lichttherapie, lasertherapie, vettige zalven, niet krabben etc. Alle middelen onderdrukken de ontstekingsreactie, maar nemen de oorzaak niet weg. Hierdoor kan psoriasis nooit helemaal verdwijnen.

Toch hebben we gelukkig één natuurmiddel waar veel mensen met psoriasis wel baat bij hebben: paardenmelk! Na een aantal weken paardenmelk innemen wordt er vaak al verschil gezien en is de jeuk grotendeels weg.

Paardenmelk wordt in Nederland steeds meer gebruikt. In heel veel landen is dit natuurlijke middel algemeen bekend of wordt het zelfs door de doctoren voorgeschreven bij huid- en long- en darmklachten.

Paardenmelk bij psoriasis

Paardenmelk is een alternatief hulpmiddel bij het bestrijden van psoriasis. Veel gebruikers van paardenmelk bij psoriasis ervaren dit als een uniek product.

Omdat paardenmelk veel verschillende eiwitten en vitamines en een laag percentage vet bevat, heeft het een gunstige werking op het immuunsysteem.

Hierdoor wordt de psoriasis van binnenuit bestreden. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken, zodat de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

Doordat de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd én alle vitamines en mineralen optimaal aanwezig zijn uit zich het bijvoorbeeld niet meer in psoriasis, eczeem, hooikoorts of astma. Het innemen van paardenmelk is zeker het proberen waard. Paardenmelk is 100% natuurlijk en is geschikt voor jong en oud.

Paardenmelk hebben wij in de vorm van paardenmelkcapsules en poeder. Ook hebben we verse paardenmelk, maar dit is helaas maximaal 1-2 dagen te bewaren.

Door de verse paardenmelk te drogen wordt al het water eruit gehaald (meer dan 90%) en houden we de werkzame stoffen over in poedervorm.

Deze doen we in handige capsules of verpakken de poeder in vacuümverpakte zakjes. De paardenmelk capsules en poeder zijn hierdoor makkelijk te bewaren en op te bergen. Door de zoete smaak is het goed te combineren met andere eet- of drinkwaren.

paardenmelk psoriasis poeder voordeelpakket    paardenmelk psoriasis capsules

Voor een effectief resultaat bij psoriasis moet je vijf capsules per dag innemen, op één vast moment. Dit minimaal drie maanden voor de beste uitwerking. De huid kan je verzachten en de jeuk verminderen met onze paardenmelk bodylotion.

Natuurlijke cosmetica voor psoriasis 

Ook is er natuurlijke cosmetica voor psoriasis op basis van paardenmelk. Voor een rustige huid wordt de paardenmelk lotion en shampoo op basis van paardenmelk aangeraden.

Veel gebruikers ervaren deze lotion als zeer prettig. Dit kun je moeiteloos uitsmeren over je hele lichaam. De lotion zorgt ervoor dat het huid van buiten wordt gevoed. Het trekt direct in en voelt niet vettig aan.

Ook deze lotion is gemaakt op basis van paardenmelk en natuurlijke ingrediënten. Hier vind je meer informatie over onze paardenmelk lotion.

Ook shampoo op basis van paardenmelk is een weldaad voor de hoofdhuid en haren. De jeuk wordt minder en de hoofdhuid goed verzorgd.