• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Droge huid? Gebruik onze natuurlijke dagcrème!

-20%
Eczeem Programma
Eczeem Programma
€249,00 €199,45
+

Droge huid? Gebruik onze natuurlijke dagcrème!

Natuurlijke dagcrème van Sanvita Healthy tegen een droge huid verfrist de huid en voedt ze met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De formule is verrijkt met 100% natuurzuivere paardenmelk.

Paardenmelk staat bekend als een van de meest effectieve natuurproducten tegen huidproblemen.

Door de lichte structuur dringt de dagcrème snel in de huid. Zonder de natuurlijke laag aan te tasten zorgt deze paardenmelk dagcrème voor een milde en natuurlijke verzorging van de huid en voorkomt het de uitdroging door weer, wind en andere invloeden. Lees hier waar paardenmelk nog meer bij kan helpen. 

Natuurlijke dagcrème bij een droge huid

Paardenmelk is een bijzonder natuurproduct. Al in de oudheid van de Griekse en Russische volkeren en in de oude oorlogsvoering werd paardenmelk gebruikt. Toen al wisten de mensen dat paardenmelk goed was voor het lichaam.

Ze wisten nog niet waarom en hoe dat kwam, maar gebruikte het voor allerlei kwalen en aandoeningen. Ook is bekend dat paardenmelk als preventief middel voor een sterk en gezond lichaam gebruikt werd. 

Het werkt bij een groot aantal mensen met huidproblemen zoals eczeem, en heeft bij veel gebruikers géén nare bijwerkingen of negatieve invloeden.

Door de vele vitaminen en eiwitten die paardenmelk bevat (meer dan 40!), is het een goed natuurlijk middel tegen een droge huid. Door de veelheid aan afweerstoffen in paardenmelk, helpt het bij de opbouw van het afweersysteem, het helen van de huid en het bevorderen van vitaliteit.

Bijna alle huidklachten komen van één oorzaak: een verstoorde darmflora. Dit hoeft niet inwendig gevoeld te worden, maar is uitwendig te zien: een droge huid, eczeem, psoriasis, enz.

Paardenmelk is een natuurlijk middel bij het gezond maken én houden van de darmflora. Zo is paardenmelk niet een tijdelijk middel, maar kent het een langdurige en natuurlijke werking.

Wanneer dagcrème tegen een droge huid gebruiken?

Natuurlijke dagcrème op basis van paardenmelk tegen en droge huid is voor iedereen onbeperkt te gebruiken. Als je een natuurlijke verzorging voor je droge huid wilt, maar ook als je last hebt van bijvoorbeeld eczeem of psoriasis, is het gezond om natuurlijke crème op basis van paardenmelk te gebruiken.

Je bent verzekert van een natuurlijke verzorging, zonder schadelijke stoffen in de huid te smeren. De paardenmelk en andere natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezonde doorbloeding en de zachtheid en elasticiteit worden bevordert. 

natuurlijke dagcreme tegen droge huid

Gebruik van dagcrème als zalf tegen een droge huid

Paardenmelk crème is geschikt voor dagelijks gebruik en ook bij huidaandoeningen zoals eczeem. Je mag het op gevoel en na behoefte aanbrengen en gelijkmatig uitsmeren over de huid.

Het is belangrijk dat de dagcrème wordt aangebracht nog vóór eventuele make-up. In cosmetische make-up zitten vaak schadelijke stoffen die de huid aantasten. Met de dagcrème die je kunt gebruiken als zalf tegen een droge huid of eczeem, creëer je een beschermende en verzorgende laag. De dagcrème gaat het verschilferen en uitdroging tegen. 

Natuurlijke dagcrème tegen droge huid

Paardenmelk dagcrème is opgebouwd op basis van natuurlijke paardenmelk met toevoeging van natuurlijke ingrediënten voor de verzorging je huid. De natuurlijke etherische oliën zorgen voor een heerlijke geur. 

Parabenen: De paardenmelk crème van Sanvita Healthy bevat géén parabenen. Parabenen zijn chemische stoffen die worden toegevoegd aan de meeste soorten verzorgingsproducten, om de  houdbaarheid te verlengen. Deze stoffen kunnen bij mensen met een gevoelige huid, eczeem of psoriasis allergische reacties veroorzaken. Bij een gezonde huid beschadigd het langzaam de beschermende lagen.

pH-neutraal: Onze paardenmelk dagcrème en nachtcrème zijn pH-huidneutraal. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. De pH-waarde van de paardenmelk crème ligt dichtbij de pH-waarde van de huid. De pH-waarde kan zo niet verstoord raken, waardoor de natuurlijke beschermlaag van de huid intact blijft. Als deze bescherming aangetast wordt, ben je sneller vatbaar voor een droge huid.

Door dagcrème van Sanvita Healthy te gebruiken houd je je huid overdag gezond, daardoor kan de huid beter vocht vast houden en droogt je huid minder snel uit. Daarom zijn onze paardenmelk crèmes en andere cosmeticaproducten pH-neutraal.

Wat zijn de symptomen een droge huid?

Een droge huid is erg gevoelig. Bij een droge huid zie je vaak schilfering  en jeukt het. Ook kunnen er kloven of rode plekken ontstaan. Het is niet verstandig om vaak te douchen, dit droogt je huid nog meer uit.

Wees bijvoorbeeld ook zuinig met zeep. Nog sterker, gebruik geen zeep. Dit kan zorgen voor meer irritatie en jeuk. Wel kun je onze bad en douchegel gebruiken, deze is speciaal ontwikkeld voor een extreem gevoelige huid. Smeer je na het douchen lekker in met onze bodylotion.

Een droge huid ontstaat als de huid te weinig talg produceert. Je huid droogt dan uit. Sommige stoffen kunnen de huid uitdrogen, zoals zeep. Lang douchen of baden kan de huid uitdrogen, doordat de natuurlijke vetlaag van de huid wordt gewassen. Sommige mensen hebben van nature een droge huid.

Onze natuurlijke douchegel en shampoo op basis van paardenmelk helpen uitdroging na douchen of baden te voorkomen.

Kun je een droge huid voorkomen?

Een droge huid kun je voorkomen door onderstaande tips:

 • Ga liefdevol om met je huid
 • Niet te vaak of te lang douchen
 • Niet te heet douchen
 • Maximaal één keer per week je huid scrubben
 • Geen verkeerde crèmes gebruiken om beschadiging te voorkomen
 • Na douchen lekker insmeren met onze lotion op basis van paardenmelk
 • Gebruik verzorgingsproducten die het dichts bij de natuur staan
 • Drink voldoende water op een dag
 • Niet roken ter voorkoming van uitdroging van de huid
 • Niet teveel koffie drinken
 • Niet regelmatig ongezond eten

Ook zorgt je huid ervoor dat je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Als de functie van je huid verminderd is, kan je teveel vocht verliezen en daardoor kun je last krijgen van een droge huid.

De functie van je huid wordt voor een groot deel geregeld door de hoornlaag. Dat is het bovenste laagje van de huid. Wanneer je te weinig vet hebt, kan je huid het vocht minder goed vasthouden.

Een droge huid heb je vaak niet over het hele lichaam, maar bijvoorbeeld alleen op je handen, armen, benen en gezicht. Er bestaan veel natuurlijke middelen tegen een droge huid, maar eerst iets over de oorzaak van een droge huid.

natuurlijke dagcreme tegen droge huid eczeemtips e-book

Oorzaken van een droge huid

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je huid kan uitdrogen. De oorzaak van een te droge huid komt vaak van binnen, namelijk vanuit een ongezonde darmflora. Als de darmflora niet goed werkt kunnen klachten zoals een droge huid voorkomen.

Gelukkig hebben wij een natuurlijk middel ontdekt wat hierbij goed kan werken, paardenmelk! Hieronder lees je er meer over. Ook speelt het weer een rol. In de winter met koude en droge lucht hebben de meeste mensen last van een droge huid hebben of erger: eczeem.

Bij sommige mensen komt het voor dat een droge huid aangeboren is, zoals eczeem en psoriasis.

Ongezond eten, roken en te weinig drinken kan ook voor een droge huid zorgen. Uiteindelijk zit de oorzaak van binnen, ook bij chronische klachten.

Een natuurlijk middel tegen een droge huid kan ervoor zorgen dat je huid optimaal gevoed wordt. Er is één natuurproduct wat de meeste resultaat boekt als natuurlijk middel tegen een droge huid: Paardenmelk.

Droge huid bij baby’s

Bij baby’s komt een droge huid veel voor. De huid is namelijk erg kwetsbaar. Er zijn wel talgkliertjes, maar die produceren nog weinig talg om de huid vettig te houden. Daardoor word de babyhuid snel droog.

De structuur en zuurgraad van huid moet zich ook nog aanpassen aan het leven buiten de baarmoeder. Zweetkliertjes werken ook nog niet voldoende, hierdoor kan de huid zich niet goed verdedigen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, water, wisseling in temperatuur en bacteriën.

Baby’s kunnen extra huidverzorging gebruiken wat erg belangrijk is. Wees voorzichtig met chemische zeep, gebruik sowieso géén Zwitsal en kies een natuurlijk middel bij babyverzorging.