• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Allergisch voor honden en toch een hond?

Je kent het misschien wel… je bent allergisch voor honden, maar ik wil toch een hond. Of je hebt een hond die je absoluut niet weg wilt doen! Een leven zonder je hond is niet in te beelden.

Veel mensen met hondenliefde én een allergie voor honden moeten compromissen sluiten. Je gaat heel internet afzoeken of er een middel is tegen deze allergie.

En tadaaa….! Je bent op de juiste website beland. Gelukkig kunnen we mensen helpen die allergisch zijn voor honden. En nog natuurlijk ook!

Allergisch voor honden

Eerst, waar komt je allergie vandaan? Allergieën zijn anders dan allergenen. Allergenen zijn van zichzelf onschuldige stoffen die bij mensen die niet immuun zijn voor deze stoffen allergische reacties opwekken. Voorbeelden van allergenen zijn nikkel, pollen, dierenstof, parfum enzovoort. Als ons immuunsysteem ontregeld is, reageert het niet voldoende op deze stoffen van buitenaf.

Ook kunnen in voeding bepaalde stoffen voorkomen waar je lichaam een allergische reactie bij vertoont. De reactie wordt kenbaar gemaakt via je huid bij eczeem of psoriasis, via je longen en luchtwegen bij hooikoorts, astma of kinkhoest en bij via klachten in de darmen zoals obstipatie, diarree of winderigheid.

Als je allergisch bent van honden kun je last hebben van volgende symptomen:

 • Verstopte neus
 • Niesbuien als je in aanraking komt met kat of hond
 • Tranende ogen
 • Rode ogen
 • Piepende ademhaling

Hoe ontwikkel je een allergie voor honden?

Wanneer je allergisch bent van honden of katten wordt er vaak gesproken over een allergie voor de haren van een bepaald diersoort. Toch is dit niet helemaal waar.

Bij een allergie voor huisdieren worden de klachten veroorzaakt door een reactie op huidschilfers en veren van dieren. Ook in de urine en speeksel vind je allergenen.

Door het inademen van deze allergenen ontstaan de klachten van de allergie. Veel mensen hebben een allergie voor honden en katten. De allergenen zijn zo klein dat deze gemakkelijk in de luchtwegen kunnen doordringen. Je kunt ook een allergische reactie krijgen van vogels, konijnen en cavia’s.

Welke klachten kun je krijgen bij een allergie

 • Niezen
 • Jeuk in de neus
 • Snotteren
 • Verstopte neus
 • Slijm in de keel
 • Jeukende ogen
 • Tranende ogen
 • Rode ogen
 • Branderig gevoel in de ogen
 • Astma
 • Hoesten
 • Kortademig worden
 • Piepende ademhaling
 • Droge huid of zelfs eczeem
 • Jeuk
 • Roodheid of huidschilfers

Je kunt zelfs een combinatie van de klachten krijgen of, als je pech hebt, alle klachten.

Gelukkig hebben wij een natuurlijk middel wat goed kan werken tegen de klachten bij een allergie voor honden.

Paardenmelk bij allergieën

Het geheim is paardenmelk! Omdat paardenmelk bij veel mensen een positieve uitwerking heeft bij allergieën, is het natuurlijk interessant te weten hoe dat komt. Paardenmelk is een natuurlijk middel tegen allergie voor honden!

Hoe zorgt paardenmelk op een natuurlijke manier ervoor dat een allergie niet wordt gemerkt of dat er minder hinder van is?

Paardenmelk is een uniek natuurproduct die voor mensen uiterst geschikt zijn tegen allerlei vervelende kwalen. Dit komt door de voedingswaarden in paardenmelk. Het bestaat uit meer dan 40 verschillende vitaminen, mineralen en andere gezonde bouwstoffen.

Nóg een voordeel van paardenmelk is dat deze melksoort het dichtste bij de menselijke moedermelk staat qua samenstelling. Daardoor wordt het bij de meeste mensen goed opgenomen in het lichaam.

Ondanks dat paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen is in Nederland, hebben veel mensen baat bij het gebruik ervan. Bij dagelijks gebruik en minimaal drie maanden innemen hebben de meeste mensen de meest positieve uitwerking.

Paardenmelk capsules voordeelpakket

paardenmelk capsules natuurlijk middel allergie voor honden

Oorzaken van allergie

De oorzaak van een allergie kan erfelijk zijn of je kunt het krijgen op latere leeftijd. Dit kan komen doordat je langdurig in aanraking bent gekomen met allergenen. Zo kun je plotseling allergisch zijn van bepaalde stoffen. Je creëert dan een allergie.

Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met zo’n stof, onthoud het immuunsysteem dat. Als je lichaam opnieuw in aanraking komt met de stof waar je allergisch van bent volgt een allergische reactie. Dus als je allergisch bent voor honden, krijg je steeds een allergische reactie als je in aanraking komt met honden.

Allergieën kunnen ook erfelijk bepaald zijn. Als beide ouders last hebben van allergieën, heb je als kind minstens 50% kans om de allergie ook te ontwikkelen.

Hebben beide ouders dezelfde allergie, dan heb je minsten 70% kans op het ontwikkelen van de allergie. Dit komt door veelvuldig contact, dezelfde leefruimtes en levensstijl.

Paardenmelk bij welke allergieën?

Paardenmelk kun je innemen tegen deze allergieën.

Allereerst: Honden. Paardenmelk zorgt in het lichaam voor het opbouwen van de weerstand tegen de stofdeeltjes en huidschilfers. Door een grote diversiteit aan vitaminen en mineralen zorgt paardenmelk van binnenuit voor een goede darmflora, bloedwaarden en afweersysteem. Allemaal onderdelen die noodzakelijk zijn tegen de allergie voor honden.

Hooikoorts. Hooikoorts is een verzamelnaam van de klachten die voorkomen bij mensen die allergisch zijn voor pollen, graspollen, bomen en onkruid. Deze verschillende pollen zorgen voor tranende en jeukende ogen, niesbuien, moeheid en een loopneus. Paardenmelk zorgt voor een optimale werking tegen hooikoorts vanuit de darmflora.

Zonneallergie. Bij de aanraking van zonlicht door je huid kunnen er bultjes en blaasjes ontstaan. Ook hebben veel mensen die last hebben van zonneallergie een rode huid als ze in de zon gezeten hebben. Paardenmelk, en vooral paardenmelk lotion, zorgt voor een gezonde voeding van de huid en een betere weerstand tegen de zonnestralen.

Astma is een ontsteking in de longen die eigenlijk niet te bestrijden is. De klachten kunnen afnemen maar de aandoening blijft. Met paardenmelk pak je de oorzaak aan. Via de darmflora zorg je ervoor dat paardenmelk je lichaam helpt een optimale verhouding te krijgen van alle benodigde stoffen in je lichaam. Mensen met astma zijn daarom ook extra vatbaar voor andere stoffen die in de lucht zweven. Lees hier meer

Ook is huisstofmijt een veel gehoorde allergie. In ruimtes met tapijten en gordijnen krijg je last van tranende ogen, piepende ademhaling en een lichte benauwdheid. Door de verzorging van de luchtwegen en longen zorgt paardenmelk voor een vermindering van de klachten.

Een voedselallergie komt vaak voor bij mensen die bijvoorbeeld een lactose-intolerantie hebben. Los van dat kun je ook allergisch zijn voor alle bewerkte voedingsstoffen. Veel van onze voeding is kunstmatig behandeld of verwerkt waardoor er allerlei onnatuurlijke stoffen in het lichaam terecht komen. Met een lactose-intolerantie is het gebruik van paardenmelk niet aan te raden. Paardenmelk bevat meer lactose dan koemelk. Toch is er in een wetenschappelijk onderzoek naar paardenmelk bij koemelkallergie een positieve conclusie van het eindresultaat naar voren gekomen.

Het gif van een insect kan ook een allergische reactie geven. Veel voorkomend stofje in dit gif is histamine. Histamine is een stofje die verantwoordelijk is voor de allergische kettingreactie. Dat uit zich in slijmvliezen die op kunnen zwellen. Histamine is ook verantwoordelijk voor vernauwing van de luchtwegen. Sommige mensen raken in shock of buiten bewustzijn doordat de vaatverwijding zorgt voor een bloeddrukdaling.

Contactallergie, de naam zegt het al. Wanneer je in contact staat met een stofje waar je allergisch van kan zijn dat noem je een contactallergie. De allergie ontstaat niet met één dag, maar geleidelijk in jaren.

Contactallergie ontstaat na langdurig contact met irriterende stoffen. Meest voorkomende irriterende stoffen die een contactallergie kunnen veroorzaken: geurstoffen (parfum), cosmetica, planten, huisdieren, rubber, lijm en haarverf. Vermijd deze stoffen.

Kenmerken van contactallergie zijn roodheid, schilfering, jeuk, en vooral eczeem.

Verschillende typen allergie:

Type 1 allergie:

Bij type 1 allergie maakt het lichaam allergische antistoffen aan. Deze allergische antistoffen kunnen zorgen voor een heftige reactie. De allergische reactie treedt vaak binnen een paar minuten op. Deze allergische reactie gebeurt vaak bij hooikoorts. De klachten van deze type allergie zijn:
Galbulten, zwellingen, prikkeling in de mond en keelholte, verstopte neus of loopneus (hooikoorts), rode prikkelende ogen, buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree.

Type 2 allergie:

Een allergische reactie kan ook zomaar opgewekt worden zonder dat er eerder contact is geweest met deze stof. Dat kan voorkomen met sommige medicijnen, insecten gif en röntgencontrastmiddelen. Het afweersysteem kent het allergeen of het stofje niet, daardoor kan het bij de eerste blootstelling al een heftige allergische reactie ontstaan. B-cellen van het afweersysteem produceren antistoffen, bij een type 2 noem je de antistof: immunoglobuline.
Bij een bloedtransfusie moet er vooraf gecontroleerd worden of de donor en de ontvanger dezelfde bloedgroep hebben, want als de verkeerde bloedgroep aan de patiënt wordt gegeven, treed ook een type 2 allergie op.

Type 3 allergie:

De hulpverleners maken deze zeldzame allergie eigenlijk nooit mee. Dit type wordt ook wel immuuncomplex-ziekte genoemd, dat wil zeggen dat het antigeen, lichaamsvreemde stoffen reageert met antilichamen. Deze complexen kunnen zorgen voor nare gevolgen veroorzaken, zoals nierproblemen, ontstekingsplekken in de huid, bloeduitstortingen, gewrichtspijn etc. De allergische reacties treden vaak op na zes tot acht uur nadat u in aanraking bent gekomen met de stof waar u allergisch voor bent.

Type 4 allergie:

Deze type allergie wordt ook wel de vertraagde type allergie genoemd. Bij dit type reageert allergeen T-lymfocyten, dat zijn cellen die het lichaam beschermen. Deze reactie ontwikkelt een ontsteking na 24 tot 48 uur. Dit type allergie komt meeste voor bij contactallergie. De huidreacties van deze allergie kunnen onschuldig lijken, zoals eczeem, maar er kunnen ook heftige reacties ontstaan, zoals blaarziekten.

Gebruik van paardenmelk bij allergie voor honden

Zoals gezegd kan paardenmelk gebruikt worden bij een allergie voor honden. Paardenmelk kun je vers drinken met een aanbevolen dosis van 250ml per dag. Dat is de inhoud van één normaal glas.

Echter, verse paardenmelk is hoogstens twee dagen houdbaar. Doordat de goede stoffen bij verhitting afbreken, mag paardenmelk niet gepasteuriseerd worden.

Daarom zetten we paardenmelk om in poeder en halen we al het water eruit. Er blijft zo’n 10% werkzame droge poeder over, wat betekend dat paardenmelk voor ongeveer 90% uit water bestaat.

Deze paardenmelk poeder is makkelijk in te nemen via capsules. Onze capsules bevatten 600mg paardenmelkpoeder en zijn gemaakt van HPMC en daarmee 100% vegetarisch, koosjer en halal verantwoord.

Gebruik paardenmelk drie maanden, met 5 capsules per dag. Na deze periode zijn de meeste mensen van hun allergie af. Als het hardnekkig blijkt en je al jaren last hebt van een allergie voor honden blijf je na de periode van drie maanden 1 capsule per dag innemen ter preventie. Zo kun je je hondje houden en heb je zelf geen last meer!