• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk voor baby en kind

Paardenmelk voor baby's  is een natuurproduct dat geschikt is voor alle leeftijden, dus ook voor baby's en kinderen.

Dit natuurlijke middel kan werken tegen vele aandoeningen, zoals koemelkallergie, astma, eczeem, kinkhoest, darmklachten, lage weerstand, etc. De aandoeningen waar paardenmelk bij kan helpen zijn te verdelen in deze groepen:

 1. Luchtweg- en longklachten
 2. Maag- en darmklachten
 3. Huidklachten
 4. Allergieën

Paardenmelk versus koemelk

Zoals bij mensen werkt de melkproductie nauw samen met de spijsvertering. De spijsvertering van herkauwers zoals koeien, schapen, geiten of waterbuffels functioneert met behulp van vier magen. Daardoor zit er veel vet in de melk. Bij veel mensen zorgt dat vet voor overtollige slijm in het menselijk lichaam. 

Deze herkauwende dieren kunnen 300 dagen melk produceren zonder hun kalfje of lammetje te zien.

Dit allemaal in tegenstelling tot de edele melksoorten, zoals van een paard of ezel. Deze soorten melk bevatten zo'n 1% vet en veel meer verschillende vitaminen en mineralen. Hierdoor lijkt het voor 95% op moedermelk. 

De melkproductie wordt gestimuleerd door de aanwezigheid van de baby en er is geen reservoir aanwezige zoals bij koeien. Ook is de samenstelling kent veel meer verschillende bouwstoffen. 

Paardenmelk voor baby 's bij koemelkallergie

Koemelkallergie komt vooral voor bij zuigelingen. In Nederland heeft ongeveer 2 tot 6 procent van alle baby’s. Kinderen die last hebben van koemelkallergie reageren op het eiwit dat in de melk aanwezig is.

Sommige mensen overgroeien in de loop der jaren koemelkallergie, waardoor het langzamerhand verdwijnt. Ook kan het zijn dat je kind ineens producten met koemelk kan gebruiken zonder er iets van te krijgen.

In vele gevallen zijn allergieën erfelijk, zoals bij een koemelkallergie. Als je als ouder last hebt van allergieën de kans groot dat je kind het ook krijgt. Paardenmelk is van alle diersoorten een melksoort wat het beste past bij het menselijk lichaam.

Het bestaat namelijk uit een unieke samenstelling die veel op moedermelk lijkt. Paardenmelk bevat veel ijzer, vitaminen en mineralen. Ook bevat dit melksoort een laag vetgehalte. Hierdoor is het lichter verteerbaar en veel beter te verdragen voor het menselijk lichaam dan koemelk.

Astma bij kinderen

Baby’s met astmatische klachten maken teveel slijm aan wat zich ophoopt in de luchtwegen. Hierdoor kunnen baby’s last hebben van een piepende ademhaling, ophoping van slijm in de longen, dauwworm en langere tijd loopneus.

Bij peuters is astma beter vast te stellen. Vaak hebben ze last van veel hoesten en een piepende ademhaling. Astmaklachten bij peuters zijn: last van allergieën, bij temperatuurwisselingen meer of minder last van de ademhaling, ’s nachts kortademig met als gevolg slaaptekort en vermoeidheid.

Paardenmelk voor baby 's en kinderen bij astma

Steeds meer mensen ervaren de werking van paardenmelk bij astma. Doordat de darmflora verstoord is, kan dat zich uitten in astma of andere longklachten.

Paardenmelk bevat een lage vetpercentage en een samenstelling van meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen. Hierdoor lijkt paardenmelk van alle melksoorten het meeste op moedermelk.

Daarom heeft paardenmelk in de meeste gevallen een gunstig effect en werkt het goed bij het menselijke lichaam.

Paardenmelk zorgt door deze goede stoffen voor een goedwerkende darmflora, zodat de afvalstoffen uit het lichaam worden gevoerd en voeding met benodigde stoffen uit het eten gehaald worden. Bij astma is het gebruik van paardenmelk een goed alternatief en een echt paardenmiddel bij astma.

Eczeem bij baby's

De meest voorkomende allergie bij baby’s in Nederland is constitutioneel eczeem. Dit ontstaat doordat de darmflora niet goed werkt om alle afvalstoffen uit het lichaam af te voeren en voedingsstoffen op te nemen.

Paardenmelk bij eczeem

Door de vele vitaminen en eiwitten die paardenmelk bevat, is het een goed werkend natuurlijk middel tegen alle soorten eczeem. Door de veelheid aan afweerstoffen in paardenmelk, helpt het bij de opbouw van het afweersysteem, het helen van de huid en het bevorderen van vitaliteit. Ook de bodylotion met paardenmelk is speciaal afgestemd op de jonge huid voor baby's en kinderen. 

Kinkhoest

Kinkhoest is een bacterie die zich via de lucht verspreid en erg besmettelijk is. De ziekte heeft gevolgen voor de keel, neus en luchtwegen. De eerste twee weken voelt het als een verkoudheid, maar daarna wordt het hoesten snel erger en vermoeiender.

Deze hoestbuien kunnen lang duren. De luchtwegen zitten verstopt met slijm en zorgen voor een zware adem. Vooral in de nacht is het extra zwaar om aan zuurstof te komen. Kinkhoest kan zowel bij kinderen en volwassene voorkomen. Volwassenen krijgen vaak een kuur van de huisarts.

Kinderen mogen deze kuur niet gebruiken en daarom is het vooral voor (jonge) kinderen een zware periode is die zomaar 6 tot 10 weken kan duren. Veel kinderen in Nederland worden ingeënt tegen kinkhoest, echter soms zinloos.

Andere kinderen worden om gezondheids- en/of overtuigingsredenen niet ingeënt tegen kinkhoest. Bij beide groepen kinderen werkt paardenmelk bij kinkhoest als een natuurlijke remedie.

Paardenmelk voor baby 's of kinderen bij kinkhoest

De werking van paardenmelk bij kinkhoest is niet wetenschappelijk bewezen. De ervaring leert dat gebruik van paardenmelk bij kinkhoest het hoesten binnen twee dagen sterk afneemt en met tien tot veertien dagen volledig is onderdrukt, waardoor er bijna geen last meer ervaren wordt.

Paardenmelk bij kinkhoest zorgt bij veel gebruikers (en gebruikertjes) voor rustige dagen en nachten. Ook is het slim andere kinderen in huis ook paardenmelk te geven als er een kind besmet is. Zo wordt het afweersysteem op een natuurlijke manier gestimuleerd.

Paardenmelk geschikt voor kinderen?

Paardenmelk kent een veelzijdige samenstelling en is zeer licht verteerbaar, waardoor het geschikt is voor kinderen. Wel is het van belang de juiste dosering in te nemen. Om deze redenen is paardenmelk geschikt voor kinderen:

 • Paardenmelk bevat complete voeding
 • Met slechts één voedingsmiddel ​wordt er een groei gerealiseerd die in het verdere leven niet meer voorkomt
 • Paardenmelk werkt terwijl er nog organen in ontwikkeling ​zijn
 • Paardenmelk werkt ondanks de nog ​onvolgroeide luchtwegen 
 • ​​Paardenmelk werkt met een nog ​onvolgroeid spijsverteringssysteem
 • Paardenmelk werkt met nog onrijpe lever waar beperkte hoeveelheden voedingsstoffen kunnen worden omgezet
 • Paardenmelk ondersteunt het nog ​onrijpe immuunsysteem

Gebruik en dosering van paardenmelk

Kinderen kunnen paardenmelk zowel in de vorm van poeder als in de vorm van capsules innemen. Bij zuigelingen en peuters is het slim om de capsules open te maken en de poeder eruit te schudden. Die kun je mengen met flesvoeding of door een toetje. Zuigelingen mogen paardenmelkpoeder vanaf vier weken gebruiken.

Oudere kinderen kunnen meestal wel capsules innemen, wat vaak makkelijker is. Paardenmelk moet dagelijks op een vast moment van de dag ingenomen worden.

Voor een effectief resultaat is een vast moment van de dag het meest gunstigst, zoals tijdens het ontbijt of bij het avondeten.

Paardenmelk capsules bouw je op van één naar vijf capsules per dag. Bij oudere kinderen kun je dit opbouwen in vijf dagen, elke dag één capsule meer.

De paardenmelk heeft de tijd nodig het hele lichaam en darmstelsel te reinigen. Vanuit daar worden onder andere darm- en huidproblemen aangepakt. Hierdoor is het resultaat per persoon verschillend. Het is aanbevolen paardenmelk minimaal drie maanden dagelijks in te nemen.

Daarna kan het afgebouwd worden, zoals het gebruik eerder werd opgebouwd.

kan door hier te klikken. 

De paardenmelk lotion voor op basis van paardenmelk voor baby 's en kind is voor dagelijks gebruik en moet dun aangebracht worden en gelijkmatig op de huid verdeeld worden.

Alle producten zijn vrij van chemische parfums, parabenen en andere chemische en synthetische stoffen. De lotion en bad- en douchegel zijn verrijkt met natuurlijke oliën en kruiden.

paardenmelk lotion kinderen

Paardenmelk voor baby 's en kinderen is een gezonde oplossing! Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.