• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wetenschappelijk onderzoek naar paardenmelk

In Nederland is paardenmelk nog niet wetenschappelijk onderzocht. Het is hier dan ook nog geen officieel medicijn. Het gebruik van paardenmelk als product heeft in ons land toch meer bekendheid gekregen. Dit komt vooral door de unieke en positieve ervaringen die mensen krijgen met het product.

Wetenschappers hebben veel onderzoek gedaan naar de werking van paardenmelk. Vanuit de geschiedenis kennen we paardenmelk van de nomadische stepperuiters uit Azië.

Bij hen was paardenmelk populair voedsel en een geneeskrachtig middel. Paardenmelk bevat namelijk een groot aantal vitamines en mineralen, waardoor het toen al door de Mongoolse volkeren als belangrijkste levensbehoefte werd beschouwd.

Onderzoek naar paardenmelk bij koemelkallergie

Dr. Rene Madeleyn, arts op de afdeling kindergeneeskunde in het ziekenhuis Filderklinik in Filderstadt, zegt: "Paardenmelk is een soort melk die veel bacteriën- en virus neutraliserende antilichamen bevat en paardenmelk is van alle zoogdieren het meest vergelijkbaar met menselijke moedermelk.

In de praktijk geven we paardenmelk vaak aan baby's die te vroeg zijn geboren om kracht en immuniteit op te bouwen en te vergroten".

Behandeling met paardenmelk eczeem en ziekte van Crohn

Sinds enige tijd onderzoeken artsen en voedingsdeskundigen aan de Universiteit van Jena uit Duitsland de effecten van paardenmelk op de menselijke gezondheid.

Hun werk wordt ondersteund door het Ministerie van Onderzoek door middel van financiering. In een van de studies hebben de Jena-experts aanwijzingen gevonden voor een verbetering van de intestinale problemen als gevolg van het gebruik van paardenmelk.

Onderzoeksleider Dr. Rainer Stubert toonde aan dat het innemen van paardenmelk gedurende het onderzoek (zes maanden) een aanzienlijke verlichting gaf van de symptomen van chronische inflammatoire darmziekten, zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

Ook huidaandoeningen zoals eczeem werden onderzocht. ‘Meer dan 90% van de onderzochte personen met huidziekten hebben aangegeven dat de symptomen zoals jeuk en aanverwante slaapstoornissen zijn verminderd’, aldus Dr. Stubert.

‘Deze grote verbetering van de symptomen zijn door de behandelende artsen bevestigd’.

Positieve wending longklachten studie paardenmelk

De studie omvatte meer dan 100 patiënten die ten minste zes maanden elke dag paardenmelk innamen. De eerste resultaten kwamen al na één maand met de kennisgeving van gunstige effecten op huidziekten.

Meer dan driekwart van de patiënten boekten ook winst met ademhaling, longklachten en astma. Ook bij leveraandoeningen, kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen kwamen positieve reacties. 

Dr. Schubert: "We verwachten dat de speciale eiwitten en lactose van paardenmelk de darmbacteriën van patiënten bevorderen en zo het immuunsysteem stimuleren, "De waarnemingen ondersteunen de resultaten van twee klinische studies waarin soortgelijke effecten werden gedetecteerd.

Paardenmelk rijk aan ingrediënten

Paardenmelk is van nature rijk aan antibacteriële en immuun-bevorderende stoffen, hebben de Jena wetenschappers ontdekt. "Veel verschillenden componenten, zoals lysozym, lactoferrine en secretoir immunoglobuline A, worden in paardenmelk gevonden" stelde Schubert.

In een klinische studie onderzoek de wetenschappers in Jena welke effecten er gereikt kunnen worden met huidaandoeningen zoals eczeem met paardenmelk. Natuurgenezers en natuurartsen gebruiken al 150 jaar paardenmelk tegen huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

De eczeem- en psoriasis studie wordt ondersteund door de Duitse Federale Ministerie van Onderzoek.

Ook in Nederland merken wij dat er steeds mensen met longklachten, huidklachten, darmklachten of overige lichaamsklachten paardenmelk gebruiken en positieve resultaten mee boeken.

Benieuwd wat paardenmelk voor u kan betekenen? Hier vindt u een overzicht van alle aandoeningen waar paardenmelk bij kan helpen.

Bestellen en ontvangen

Bestel je op werkdagen voor 23:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis verzonden in Nederland.