• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk tegen een droge huid

Paardenmelk capsules zorgen dat de huid van binnenuit wordt gevoed waardoor je geen last meer krijgt van een droge huid.
-35%
Eczeem Programma
Eczeem Programma
€284,01 €184,50
+
€116,70 €87,50
+

Paardenmelk tegen een droge huid

Veel mensen in ons land hebben dagelijks last van een droge huid. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Je huid beschermt je tegen alle schadelijke en giftige stoffen van buitenaf. 

Ook zorgt je huid ervoor dat je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Als de functie van je huid verminderd is, verlies je teveel vocht. Daardoor krijg je last van een droge huid. De functie van je huid wordt voor een groot deel geregeld door de hoornlaag. Dat is het bovenste laagje van de huid. Wanneer je te weinig vet hebt, kan je huid het vocht minder goed vasthouden.

Een droge huid heb je vaak niet over het hele lichaam. Het komt vooral voor op je handen, armen, benen en gezicht. Er bestaan veel natuurlijke middelen tegen een droge huid. Eerst iets over de oorzaak van een droge huid.

Oorzaken van een droge huid

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je huid kan uitdrogen. De oorzaak van een te droge huid komt vaak van binnen, namelijk vanuit een ongezonde darmflora. Als de darmflora niet goed werkt, kunnen klachten zoals een droge huid ontstaan. Te vaak en te warm douchen is ook niet goed voor je huid. Warm water zorgt er namelijk voor dat de vetten van je huid af worden gespoeld.

De meeste mensen wassen met zeep en ook dit zorgt ervoor dat de vetten oplossen. Ook speelt het weer een rol. In de winter met koude en droge lucht hebben de meeste mensen last van een droge huid hebben of erger: eczeem. Bij sommige mensen is een droge huid aangeboren is, zoals eczeem en psoriasis.

Ongezond eten, roken en te weinig drinken zorgen ook voor een droge huid. Uiteindelijk zit de oorzaak van binnen, ook bij chronische klachten. Een natuurlijk middel tegen een droge huid zorgt ervoor dat je huid optimaal gevoed wordt. Er is één natuurproduct wat de meeste resultaat boekt als natuurlijk middel tegen een droge huid: Paardenmelk.

Paardenmelk capsules zorgen ervoor dat de huid van binnenuit wordt gevoed. Hierdoor heb je geen last meer van een droge huid.

5 beste tips bij een droge huid!

  1. Drink voldoende om een droge huid te voorkomen. Vocht zorgt voor een goede huidverzorging en flexibiliteit.
  2. Was niet met chemische zeep. Gebruik natuurlijke bad- en douchegel, zoals deze douchegel op basis van paardenmelk. Dit zorgt voor herstel van de beschermlaag van je huid. Smeer je daarna in met een vocht inbrengende natuurlijke lotion. Je huid voelt zo lekker zacht aan.
  3. Niet roken en niet teveel koffie drinken. Dit zorgt echt voor een droge huid. Drink je toch koffie, neem daarbij dan een glas water.
  4. In de winter kun je last hebben de droge lucht. Een luchtbevochtiger in huis helpt je daar minder last van te hebben.  
  5. Douche niet te vaak. Liefst om de dag, of om de twee dagen. Warm water kan er voor zorgen dat de vetten van je huid spoelen.

Symptomen van een droge huid

Bij een droge huid kun je last hebben van een strak, trekkend gevoel van de huid. De huid kan gaan irriteren en daardoor ontstaat er jeuk. Je kunt een matte of een grauwe kleur van krijgen.

Op een droge huid kunnen ook schilfertjes, kloofjes of rode vlekken ontstaan, dit is vaak bij een zeer droge huid.

paardenmelk bij droge huid eczeem tips

Droge huid bij baby’s

Bij baby’s komt een droge huid veel voor. De huid is namelijk erg kwetsbaar. Er zijn wel talgkliertjes, maar die produceren nog weinig talg om de huid vettig te houden. Daardoor word de babyhuid snel droog. De structuur en zuurgraad van huid moet zich ook nog aanpassen aan het leven buiten de baarmoeder.

Zweetkliertjes werken ook nog niet voldoende, hierdoor kan de huid zich niet goed verdedigen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, water, wisseling in temperatuur en bacteriën.

Baby’s kunnen extra huidverzorging gebruiken wat erg belangrijk is. Wees voorzichtig met chemische zeep, gebruik sowieso géén Zwitsal en kies een natuurlijk middel bij babyverzorging.

paardenmelk droge huid eczeem

Klik hier voor natuurlijke bodylotion.

Natuurlijk middel tegen een droge huid: paardenmelk!

Natuurlijke middelen tegen een droge huid zijn er in overvloed. Er bestaan ook veel huidverzorgingsproducten op synthetische basis, waar onze huid niet beter van wordt. Deze middelen bevatten chemische stoffen, waardoor je huid alleen maar verslechterd.

Gelukkig hebben wij een natuurlijk middel tegen een droge huid. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken, zo kunnen de afvalstoffen uit ons lichaam worden afgevoerd. Dit uit zich dan niet meer in een droge huid, eczeem of psoriasis. We hebben ook verzorgingsproducten die  helpen bij het verzorgen van een droge huid.

Paardenmelk lotion zorgt ervoor dat het huid wordt gevoed van buitenaf. De paardenmelk producten zijn natuurlijk, dus wordt gebruikt van baby’s tot volwassenen/ouderen. Ook zuigelingen vanaf vier weken kunnen paardenmelk gebruiken. Bij Sanvita verkopen we gespecialiseerde natuurlijke verzorgingsproducten voor iedereen. Hier vind je ons hele assortiment.

paardenmelk droge huid dagcreme

Klik hier voor dagcrème op basis van paardenmelk

 

 

paardenmelk droge huid nachtcreme

 

Klik hier voor nachtcrème op basis van paardenmelk

 

paardenmelk droge huid handcreme

Klik hier voor handcrème op basis van paardenmelk

Gebruik van paardenmelk van binnenuit

Paardenmelk hebben we in de vorm van capsules en poeder. De meeste mensen nemen paardenmelk capsules in. De paardenmelk capsules zijn makkelijk in te nemen en mee te nemen. Het is belangrijk dat je het in 5 dagen rustig opbouwt van 1 capsule naar 5 capsules per dag. Deze dosering kun je aanhouden tot ongeveer 3 maanden, tot je het resultaat hebt bereikt.

Per dag 5 capsules paardenmelk komt overeen met één glas verse paardenmelk. Naast de voedingssupplementen voor de verzorging van binnenuit, zijn onze huidverzorgingsproducten speciaal samengesteld voor de droge en gevoelige huid, op basis van paardenmelk. 

Droge huid van het douchen/baden

Je kunt ook een droge huid krijgen als je huid veel in aanraking komt met water. Water zorgt van binnenuit voor een goede hydratatie, maar kan van buiten irritaties geven. Ook een huid met eczeem of psoriasis kan extra gevoelig zijn voor water.

Vooral als de huid na het baden of douchen moet drogen, is het belangrijk dat je de huid goed verzorgd. Dit kan je in de eerste plaats al onder de douche of in bad doen door gebruik te maken van een natuurlijke douchegel en shampoo. Onze douchegel is verzorgend voor de huid. De bodylotion (meer informatie) is speciaal geschikt om de huid na het drogen in te smeren en zo te helpen bij het herstellen van de afgespoelde en geschuurde huidlaagjes.