• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa tegengaan met een natuurlijk middel

Als je last hebt van colitis ulcerosa, weet je dat diarree een van de symptomen is. Maar helaas zijn er veel meer klachten en verschijnselen die bij deze darmziekte horen. De klachten kunnen per persoon verschillen en komen vaak al maanden voor, voordat er een diagnose wordt vastgesteld.

De meest voorkomende symptomen van colitis ulcerosa zijn: 

 • regelmatig diarree
 • bloed bij de ontlasting
 • slijm bij de ontlasting
 • lichte aanhoudende buikpijn
 • van tijd tot tijd heftige krampen
 • een pijnlijke anus
 • koorts
 • verlies van eetlust
 • vermoeidheid

Colitis ulcerosa komt eerst voor in de endeldarm en breidt zich uit door de dikke darm, afhankelijk van wat er precies ontstoken en in wat voor mate de ontstekingen zijn. Het is een chronische ontstekingsziekte die al op jongere leeftijd kan voorkomen. 

Onderzoek naar de oorzaak van Colitis Ulcerosa

Hoewel de exacte oorzaak van colitis ulcerosa nog onbekend is, wijzen onderzoeken op een combinatie van genetische, immuun- en omgevingsfactoren. Je genen kunnen je vatbaarder maken voor de ziekte, terwijl bepaalde omgevingsfactoren, zoals voeding of stress, een aanval kunnen uitlokken.

Genetische factoren

Bij genetische factoren speelt je erfelijkheid een rol. Heb je familieleden met colitis ulcerosa? Dan heb je een grotere kans om het zelf ook te ontwikkelen. Mogelijk komt dit omdat je dezelfde levensstijl hanteert. 

Immuunfactoren

Je immuunsysteem kan ook een rol spelen. Normaal gesproken beschermt je immuunsysteem je tegen ziekteverwekkers. Bij colitis ulcerosa kan het zijn dat je immuunsysteem je eigen lichaamscellen aanvalt, wat leidt tot ontstekingen. Door je immuunsysteem te versterken zou je dat kunnen overwinnen.

Omgevingsfactoren

Ook factoren in je omgeving kunnen een rol spelen. Denk hierbij aan je dieet, levensstijl of stressniveau.

Het is dus duidelijk dat de oorzaak van colitis ulcerosa complex is en vaak het resultaat van een combinatie van factoren.

5 tips tegen colitis ulcerosa

Er zijn veel behandelingen en medicijnen voor mensen die last hebben van colitis ulcerosa. De reguliere zorg is gericht op het tegengaan van gevolgen van darmklachten. Terwijl, als je de oorzaak aanpakt, de gevolgen ook minder worden. Ja, het is waar dat colitis ulcerosa chronisch is. Dat neemt niet weg dat je de gevolgen sterk kan verminderen als je de oorzaak van chronische darmontstekingen tegengaat. Verderop in deze blog vind je een natuurlijk middel tegen darmklachten, eerst 5 tips die je direct kan toepassen. Deze tips zijn gericht op het tegengaan en verminderen van ontstekingen in je darmen. 

 1. Dieet aanpassen: Het aanpassen van je dieet kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de darmen. Sommige mensen met colitis ulcerosa ervaren verbetering door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, zoals gepasteuriseerde zuivelproducten, cafeïne, alcohol en pittig voedsel. Suikers vermijden is vaak ook al een grote stap vooruit; ontstekingen ontwikkelen zich door onder andere suikers. 

 2. Vezelrijk voedsel: Het eten van vezelrijk voedsel kan helpen om de stoelgang te reguleren en verstopping te voorkomen. Kies voor vezelrijke voedingsmiddelen zoals volkoren granen, voldoende groenten en fruit.

 3. Voldoende vochtinname: Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, vooral als je last heeft van diarree als gevolg van colitis ulcerosa. Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen. Vochtrijk voedsel geeft een langere hydratatie dan water drinken. Eet daarom tijdens de maaltijd veel vochtrijk voedsel. 

 4. Stressmanagement: Stress kan een trigger zijn voor colitis ulcerosa-opflakkeringen. Probeer stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en diepe ademhalingsoefeningen. Ook helpt een natuurlijke LTO3 zoals met Omega 3, glidkruid en l-theanine tegen stress én darmklachten.

 5. Regelmatige lichaamsbeweging: Lichaamsbeweging kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van ontstekingen. Luister goed naar je lichaam bij het bepalen van de juiste type en de juiste intensiteit van lichaamsbeweging voor jouw situatie. Iedere dag een half uur stevig wandelen ná een maaltijd geeft al een flinke boost aan je darmwerking. 

De rol van een natuurlijk middel tegen colitis ulcerosa

Gelukkig bestaan er ook natuurlijke middelen die een positieve werking kunnen hebben bij colitis ulcerosa. Een van deze middelen is paardenmelk. Maar wat doet paardenmelk bij colitis ulcerosa precies? Bij colitis ulcerosa werken de darmen niet goed door ontstekingen Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 vitaminen en mineralen. Deze vitaminen en mineralen helpen bij het verminderen van ontstekingswaarden en het herstellen van de darmflora. Als de darmflora weer goed op gang komt, kan dit ervoor zorgen dat de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Als gevolg daarvan verminderen de symptomen van colitis ulcerosa.

Paardenmelk voor een rustige darmflora

Paardenmelk zorgt voor een rustige darmflora waarbij alle goede bacteriën op een juist niveau worden gebracht. Ook bij obstipatie heeft paardenmelk een gunstige uitwerking. Met paardenmelk wordt de darmflora geholpen goed te functioneren, nemen ontstekingswaarden af en wordt het lichaam op een natuurlijke manier geholpen.

Gebruik van paardenmelk bij colitis ulcerosa

Bij colitis ulcerosa is het gebruik van paardenmelk een goed natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Door de paardenmelk gedroogd te verpakken is het sterk geconcentreerd. Op deze manier kan het eenvoudig ingenomen worden in capsules. In tegenstelling tot melksoorten van herkauwers is paardenmelk juist goed te verteren door het menselijk lichaam. De eerste drie maanden is de dosering van de capsules vijf per dag. Bij allergieën of huidklachten bouw je deze dosering van één naar vijf capsules op in vijf dagen. Bij gevoelige darmen is het slim om de dosering van één naar vijf capsules per dag op te bouwen in tien dagen tijd. 

 • Dag 1, 2 en 3: één capsule
 • Dag 4, 5 en 6: twee capsules 
 • Dag 7 en 8: drie capsules
 • Dag 9 en 10 vier capsules
 • Vanaf dag 11 is, houd je een dosering van vijf capsules per dag aan. Deze mag je allemaal tegelijk innemen tijdens het ontbijt met een glas water.  

Het resultaat van dit natuurlijke middel tegen colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Het is een chronische ziekte waarbij de symptomen enorm kunnen variëren. Gelukkig kan paardenmelk die kunnen helpen bij het herstellen van de darmflora en het verminderen van de symptomen. Zo kan paardenmelk tegen colitis ulcerosa een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse voedingspatroon en bijdragen aan een betere gezondheid.

 

natuurlijk middel tegen Colitus Ulcerosa

Paardenmelk capsules voor drie maanden

Wij adviseren om paardenmelk minimaal drie maanden in te nemen. Het kan zijn dat je met enkele weken al resultaten ziet. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in één keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag.

Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen, totdat je merkt dat het weg blijft.

Verzenden en bezorgen van onze paardenmelk producten

Wij pakken je bestelling zorgvuldig in en verzenden paardenmelk capsules per brievenbuspost. Verzending is gratis en als je je bestelling voor 23:59 uur plaatst, wordt het dezelfde dag nog verzonden.