• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verlicht jeuk aan schaamlippen met deze 7 tips

Door je immuunsysteem een gezonde boost te geven wordt de pH-waarde weer gezond en pak je jeuk bij de oorzaak aan.

Verlicht jeuk aan schaamlippen met deze 7 tips

Last van jeuk aan je schaamlippen? Ontdek een natuurlijke oplossing

Heb je jeuk schaamlippen en ben je op zoek naar een effectieve, natuurlijke oplossing? Je bent niet de enige. Veel vrouwen ervaren dit ongemakkelijke probleem. Misschien heb je al van alles geprobeerd. Dan is deze blog voor jou!

In deze blog behandelen we de oorzaak van jeuk aan schaamlippen, krijg je praktische tips om het zelf aan te pakken en lichten we toe hoe paardenmelk capsules kunnen helpen. Eerst de vraag; hoe kom je eraan?!

Wat veroorzaakt jeuk aan de schaamlippen?

Jeuk aan de schaamlippen kan verschillende oorzaken hebben, variërend van huidirritaties tot allergische reacties. Jeuk is vaak een gevolg van een oorzaak. Enkele veelvoorkomende oorzaken van jeuk zijn:

 1. Irritatie door chemische stoffen: Dit kan optreden als reactie op zeep, douchegel, intieme sprays, wasmiddelen of geparfumeerd toiletpapier die in contact komen met de huid van de schaamlippen. Je vaginaflora gaat onderuit door de niet-natuurlijke stoffen.
 2. Infecties: Verschillende infecties kunnen jeuk aan de schaamlippen veroorzaken, waaronder schimmelinfecties zoals candidiasis (vaginale schimmelinfectie), bacteriële vaginose, trichomoniasis (een soa), en genitale herpes.
 3. Huidirritatie door wrijving: Strakke kleding, synthetisch ondergoed of door langdurige fysieke activiteit kan wrijving veroorzaken en leiden tot irritatie en jeuk aan de schaamlippen.
 4. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde materialen zoals plastics of rubber in kleding, wasmiddelen en verzorgingsproducten. Dat kan leiden tot jeuk en irritatie.
 5. Eczeem schaamlippen: De huidaandoening eczeem kan zich specifiek ontwikkelen op of rond de schaamlippen.
 6. Hormonale schommelingen: Tijdens de menstruatie, zwangerschap of menopauze verandert de gevoeligheid van de huid en veroorzaakt jeuk aan de schaamlippen.
 7. Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's): Genitale herpes, syfilis, chlamydia en gonorroe kunnen jeuk aan de schaamlippen veroorzaken, samen met andere symptomen zoals afscheiding, pijn bij het plassen en zweertjes.

Bij iedere oorzaak is er één ding waar je op kan sturen: zorgen voor een gezonde vaginaflora. Even iets over hoe bijzonder je vagina functioneert.

Even kort: het zelfreinigend vermogen van de vagina

Het hele vrouwelijke voortplantingssysteem, inclusief de vagina, heeft bijzondere eigenschappen. Het zelfreinigend vermogen van de vagina is een complex samenspel van allerlei factoren die ervoor zorgen dat de vagina gezond blijft en beschermd is tegen infecties.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van vaginale douches, sterke zeep of andere reinigingsmiddelen niet wordt aanbevolen. Deze bevatten vaak synthetische en chemische ingrediënten waardoor de vaginale flora verstoort raakt en infecties veroorzaakt.

De onderdelen van het zelfreinigend vermogen:

 1. Natuurlijke afscheiding: Bekend als vaginale afscheiding of cervicaal slijm. Het helpt de vagina vochtig te houden, bacteriën weg te spoelen en dode cellen te verwijderen.
 1. Zure omgeving: De normale pH-waarde van de vagina varieert meestal tussen 3,8 en 4,5, wat een zure omgeving creëert. Dit remt de groei van schadelijke bacteriën en schimmels. Tegelijk zorgt het voor gezonde lactobacillen. Lactobacillen beschermen de vagina tegen infecties.
 2. Vaginale flora: De vagina bevat een grote hoeveelheid micro-organismen, bekend als vaginale flora. Deze flora helpen schadelijke bacteriën op afstand te houden en de groei van nuttige bacteriën te bevorderen.
 3. Immuunsysteem: Het immuunsysteem speelt ook een cruciale rol bij het handhaven van de gezondheid van de vagina. Het beschermt tegen infecties door schadelijke micro-organismen te bestrijden en het evenwicht van de vaginale flora te handhaven.

 Door je immuunsysteem een gezonde boost te geven wordt de pH-waarde weer gezond en pak je jeuk bij de oorzaak aan.

Tips om zelf de jeuk aan te pakken

Als je last hebt van jeuk aan je schaamlippen, is het belangrijk om te weten wat je er zelf aan kan doen. Hier zijn enkele algemene tips die kunnen helpen bij het verlichten van jeuk aan de schaamlippen:

 1. Houd het gebied schoon en droog: Reinig je intieme zone dagelijks met lauwwarm water. Zorg ervoor dat je het gebied na het wassen goed afdroogt, omdat vochtigheid de jeuk kan verergeren.
 2. Draag comfortabel katoenen ondergoed: Katoenen ondergoed laat de huid ademen en kan helpen bij het verminderen van vochtigheid en wrijving, wat de jeuk kan verlichten.
 3. Vermijd strakke kleding: Strakke kleding kan wrijving veroorzaken en het gebied irriteren. Kies loszittende kleding, vooral bij warm weer.
 4. Gebruik geen geparfumeerde producten: Vermijd het gebruik van geparfumeerde zeep, douchegel, of intieme sprays, omdat deze de huid kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor milde, ongeparfumeerde producten.
 5. Gebruik geen irriterende stoffen: Vermijd producten zoals geparfumeerd toiletpapier, en vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de gevoelige huid kunnen irriteren.
 6. Breng een koud kompres aan: Een koud kompres kan tijdelijke verlichting bieden bij jeuk en zwelling. Wikkel een ijszak in een doek en breng het aan op het gebied gedurende 10-15 minuten.
 7. Gebruik paardenmelk capsules: Biologische paardenmelk capsules innemen zorgt ervoor dat je weerstand weer op peil komt. Tegelijk geeft het een gezonde pH-waarde en zorgt het ervoor dat de vagina flora weer gezond wordt. 

Deze eenvoudige aanpassingen kunnen al een groot verschil maken in hoe je je voelt.

jeuk schaamlippen paardenmelk capsules

Paardenmelk capsules: een natuurlijk alternatief

Paardenmelk capsules zijn een relatief onbekend, maar krachtig middel tegen jeuk aan de schaamlippen. Paardenmelk staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het herstellen van de huid. Ook geeft het van binnenuit een ondersteuning bij het herstel van de vagina flora. Hier zijn enkele voordelen van paardenmelk capsules:

 • Bevatten natuurlijke antibiotica die infecties kunnen bestrijden.
 • Rijk aan vitaminen en mineralen die de huid gezond houden.
 • Ondersteunen het immuunsysteem.

Het integreren van biologische paardenmelk capsules in je dagelijkse routine is een effectieve manier zijn om jeuk aan de schaamlippen te verlichten en te voorkomen.

Medicijnen en natuurlijke remedies

Naast paardenmelk capsules zijn er ook medicijnen die kunnen helpen bij jeuk aan de schaamlippen. Bekende voorbeelden die de meeste vrouwen al wel geprobeerd hebben zijn antischimmelmiddelen, antibiotica, hormoonzalf of hormoontherapie of antihistamine. Allemaal middelen om de gevolgen tegen te gaan.

Echter, je moet bij de oorzaak zijn. Het is altijd een goed idee om eerst natuurlijke opties te overwegen.

Verschil tussen jeuk binnenste en buitenste schaamlippen

Het belangrijkste verschil tussen jeuk aan de binnenste en buitenste schaamlippen kan te maken hebben met de onderliggende oorzaken en de mogelijke behandelingen.

 1. Jeuk aan de buitenste schaamlippen:
  • Externe factoren: Jeuk aan de buitenste schaamlippen kan worden veroorzaakt door externe factoren zoals irritatie door synthetisch ondergoed, bepaalde wasmiddelen, geparfumeerde zeep, of het gebruik van irriterende stoffen zoals gels of sprays.
  • Schimmelinfecties: Een veelvoorkomende oorzaak van jeuk aan de buitenste schaamlippen is een schimmelinfectie zoals candidiasis.
  • Allergische reacties: Allergieën voor bepaalde stoffen zoals latex, zaaddodende middelen, of zelfs bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook leiden tot jeuk aan de buitenste schaamlippen.
 2. Jeuk aan de binnenste schaamlippen:
  • Schimmelinfecties: Schimmelinfecties kunnen zowel de buitenste als de binnenste schaamlippen aantasten. Candidiasis kan echter vooral jeuk en irritatie aan de binnenste delen veroorzaken.
  • Hormonale veranderingen: Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap of menopauze, kunnen leiden tot jeuk aan de binnenste schaamlippen door veranderingen in vaginale afscheiding en pH-niveaus.
  • Irritatie door intiem contact: Irritatie aan de binnenste schaamlippen kan ook optreden door wrijving tijdens seksueel contact, het gebruik van bepaalde condooms, glijmiddelen of andere producten.

Ontdek de kracht van paardenmelk

Ben je klaar om de strijd aan te gaan met jeukende schaamlippen op een natuurlijke en effectieve manier? Paardenmelk capsules zijn dan de oplossing waar je naar op zoek bent. Probeer het zelf en ervaar het leven zonder jeuk aan je schaamlippen.

Reset in drie maanden

Met paardenmelk capsules merk je al met ongeveer twee weken verschil. De periode dat je dit natuurlijke product moet gebruiken is drie maanden. In drie maanden reset je je weerstand, de pH-waarde in de vagina en de vaginaflora weer volledig.

Je neemt iedere dag vijf capsules in, allemaal tegelijk met een glas water. Het beste is tijdens het ontbijt. Na drie maanden zijn bij de meeste vrouwen de klachten weg en kun je stoppen. Mocht het nog licht spelen kun je ervoor kiezen om nog een tijdje een onderhoudsdosering te gebruiken van bijvoorbeeld twee capsules per dag.

Paardenmelk capsules tegen jeuk schaamlippen