• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk tegen hoge cholesterol

Cholesterol is een vettige stof die je lichaam aanmaakt en de wand van de bloed banen beschermd. Door teveel van deze stof in te nemen raken je bloedvaten vernauwd en neemt de bloeddruk toe.

Paardenmelk tegen hoge cholesterol

Wat is cholesterol?

Cholesterol krijg je via voeding binnen. Deze vettige stof kan je lichaam ook zelf aanmaken. Je lichaam hebt cholesterol nodig om cellen, hormonen en gal aan te kunnen maken. Je kunt niet zonder cholesterol leven, maar te veel cholesterol in je lichaam is ook niet goed.

Als je olie in het water doet, zie je dat het niet kan oplossen. Met cholesterol in je lichaam gebeurt eigenlijk hetzelfde. Daarom wordt cholesterol door het lichaam eigenlijk als het ware verpakt in kleine bolletjes met een laagje eiwit. Zo kan je lichaam de stof uit het bloed afvoeren.

Bij steeds meer mensen is een hoge cholesterol de oorzaak van verschillende hart- en vaatziektes. Wanneer de cholesterolwaarden ophopen in de bloedwand, vernauwen de bloedvaten. Risicofactoren en oorzaken van een te hoge cholesterol zijn roken, overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Erfelijkheid kan ook een rol spelen. Het eten van veel verzadigd vet, bepaalde medicijnen en een traag werkende schildklier kunnen ook oorzaken zijn van een hoge cholesterol.

De gevolgen daarvan zijn klachten over het hart en de bloedvaten. Er wordt vaak geadviseerd gezond te eten, niet teveel dierlijke vetten te eten, niet te roken en voldoende lichaamsbeweging uit te oefenen. Naarmate een mens minder beweegt en ongezonde voeding neemt, neemt de kans op een hoge cholesterol snel toe.

Soorten cholesterol

Er zijn twee soorten cholesterol, dus twee soorten bolletjes. Cholesterol wordt door het hele lichaam vervoerd door LDL (Lage dichtheid lipoproteïne, wat het transport door het bloed verzorgd). Soms blijft er onderweg cholesterol aan de wanden van je bloedvaten plakken. De bloedvaten worden hierdoor nauwer, waardoor het LDL-cholesterol ook wel ‘slechte cholesterol’ genoemd.

De andere soort cholesterol noemen we HDL-cholesterol (High-density-lipoproteïne, transport in waterige omgevingen). Deze stof zorgt ervoor dat het teveel aan cholesterol weer wordt opgehaald en transporteert dit naar je lever waar het vervolgens wordt afgebroken. HDL-cholesterol wordt ook wel het ‘goede cholesterol’ genoemd.

Hoge cholesterol

Je cholesterol kan gemeten worden door een bloedonderzoek. Het cholesterolgehalte moet normaal gesproken lager zijn dan 5mmol/L. Als het cholesterolgehalte hoger is loop je meer kans op hart- en vaatziekten.

Je moet er niet te lang mee rondlopen, anders wordt de kans steeds groter dat er meer cholesterol in je bloedvaten blijft plakken. Je bloedvaten worden hierdoor vernauwd en er kunnen bloedpropjes ontstaan die je vaten sluiten. Je hart en hersenen kunnen dan te weinig zuurstof krijgen en dit kan leiden tot een TIA, een beroerte of een hartinfarct.

Een te hoge cholesterol wordt vooral veroorzaakt door een verkeerd eet- en voedingspatroon. Naast gezond eten heeft niet roken en voldoende dagelijkse beweging en positieve invloed op je lichaam en het cholesterol gehalte.

Waar op letten bij een hoge cholesterol

Wat belangrijk is en heel eenvoudig, is het minderen of minimaliseren van voeding met verzadigd vet zoals margarine, kaas, slagroom etc. Kies bij zuivelproducten altijd voor de magere varianten. Neem plantaardige oliën in plaats van harde soorten braadproducten.

Drink niet zoveel koffie met cafeïne in probeer producten te eten met veel onverzadigde vetten. Producten met onverzadigde vetten zijn bijvoorbeeld olijven, noten, vis, avocado, bonen en kokosolie. Neem altijd volkoren producten en eet veel groente en fruit.

Paardenmelk bij hoge cholesterol

Naast een gezonde voeding, niet roken en voldoende beweging voor het lichaam kan paardenmelk bijdragen aan het verlagen van de cholesterolwaarden. Paardenmelk is een natuurproduct en rijk aan verschillende vitaminen, eiwitten en het heeft een laag vetpercentage. Door de positieve werking van paardenmelk bij de stofwisseling in de bloedvaten, bevordert het de werking tegen het afzetten van cholesterol.

Hoewel paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen is als geneesmiddel bij een hoge cholesterol, ervaren veel gebruikers een positieve werking. 

Paardenmelk is een bifidus melk wat betekent dat het de beschadigde vaatwanden hersteld en de aanwezigheid van prostacycline in de vaatwanden vergroot. Het bijzondere is dat deze stof de spijsvertering versterkt, en de functie van de lever verbeterd of helpt herstellen. Dit komt door de Lactobacillus acidophilus (zuur minnende bacterie) en inuline wat zorgt voor een positief effect op de groei van bifidobacterium.

Gebruik van paardenmelk

Bij een hoge cholesterol is het gebruik van paardenmelk een goed natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Paardenmelk werkt ook goed bij vele andere aandoeningen zoals hoge bloeddruk, vermoeidheid, allergieën en overgangsklachten. Paardenmelk is geschikt voor jong en oud.

Verzenden en bezorgen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Gratis verzending in Nederland.