• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Is paardenmelk gezond om in te nemen?

Paardenmelk is door de unieke samenstelling een goede voeding voor het lichaam. Waarom is paardenmelk gezond? Door paardenmelk worden in de darmen de goede bacteriën geholpen en onderhouden en worden de slechte bacteriën afgevoerd. Dat is de normale functie van de darmflora.

Als deze functie is verstoord of niet goed werkt, krijgen goede bacteriën echter niet de kans zich te ontwikkelen. De slechte bacteriën profiteren dan van deze omgeving. Paardenmelk helpt het lichaam om een gezonde darmflora op te bouwen en te onderhouden.

Een belangrijk kenmerk van paardenmelk is de activering van de nuttige fermentatie melkzuur in de verschillende gebieden in het lichaam. Deze stof heeft een groot effect op de spijsvertering. Indirect worden dus ook van de andere voedingsstoffen de mineralen en vitaminen beter opgenomen.

Schadelijke bacteriën vormen in veel gevallen afvalstoffen die verspreid worden door het hele lichaam. Deze bacteriën hebben nadelige gevolgen voor het lichaam. Dit kan leiden tot een slechte spijsvertering, onregelmatige stoelgang, vermoeidheid, hoofdpijn, hart- en vaatziekten, enzovoort.

Ook komen schadelijke stoffen voor in de vorm van huiduitslag of soortgelijke aandoeningen. Het immuunsysteem wordt aangetast en langzaam komen er in het lichaam steeds meer ongemakken.

Paardenmelk gezond voor het lichaam

Door de verstoorde darmflora wordt de weerstand van het lichaam aangetast. Paardenmelk is een gezond middel en lijkt heel veel op moedermelk. Met meer dan veertig verschillende vitaminen en mineralen is paardenmelk een goede voeding voor het lichaam en zal de weerstand verhogen.

Natuurlijke paardenmelk bevat per 100 gram de volgende stoffen:


Mineralen en sporenelementen 

Caseïne

Peptide en vrije aminozuren
Calcium 
Fosfor 
Magnesium 
IJzer 
Kalium 
Natrium
IJzeroxide 
Koper 
Mangaan 
Kobalt 
Zink 
Silicium 
Jodium
Selenium 
Chroom
Molybdeen 

Vitaminen
Vitamine A 
Vitamine B1 
Vitamine B2 
Vitamine B3 
Vitamine B6 
Vitamine B7 
Vitamine B12 
Vitamine B13 
Vitamine C 
Vitamine D 
Vitamine E 
Vitamine K 
Vitamine T 

Andere stoffen
Pantoleenzuur 
Foliumzuur
Citroenzuur 
Acetylcholine 
Lecythine 
Choline 
Cholestoroline 

Enzymen en Fermenten
Peroxydase
Oxydase
Phospatase
Diatase
Katalase
Lipase
Lysozym

​Paardenmelk gebruiken

De aanbevolen hoeveelheid paardenmelk per dag is vijf capsules of drie theelepels. Het lichaam ziet het gebruik van paardenmelk als een opbouw van antistoffen. Het is daarom belangrijk om geen enkele dag over te slaan. Paardenmelk is licht verteerbaar, verhoogt de weerstand, versterkt het lichaam en bevordert de energie en vitaliteit. Al jaren wordt paardenmelk in een groot aantal landen gebruikt om de strijd tegen verschillende gezondheidsproblemen aan te gaan. Voor mensen met een gezonde darmflora is het aan te raden in het voorjaar en in het najaar één maand paardenmelk te gebruiken.

Bij het innemen van paardenmelk in poedervorm of capsules, worden de eerste paar weken afvalstoffen afgevoerd en scheidt het lichaam giftige stoffen uit. Na vier tot zes weken ervaren de meeste mensen de voordelen en ziet men resultaat. Wanneer je wilt stoppen met het gebruik van paardenmelk moet het gebruik afgebouwd worden. De paardenmelk moet minimaal drie maanden ingenomen worden, wanneer het gebruikt wordt tegen een bepaalde klacht of aandoening. Bij psoriasis is het minimale gebruik vier tot vijf maanden, afhankelijk van de reactie van het lichaam.