• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij diarree

Paardenmelk bij diarree

Oorzaak van diarree

De mensen die last hebben van diarree, hebben vaak een waterdunne ontlasting. Er is niet altijd sprake van diarree als je wat dunnere ontlasting hebt. Virussen en bacteriën komen via de mond naar binnen en daardoor kan er een ontsteking plaatsvinden in de darmwand. De darmwand kan door een ontsteking minder vocht opnemen en daardoor wordt de ontlasting dun. Sommige mensen hebben acute diarree, dat wijst meestal op een darminfectie.

Met voeding kun je ook bacteriën, virussen en parasieten binnen krijgen. Door warmte kunnen de bacteriën zich snel vermenigvuldigen in etenswaren en water. Bij veel gebruik van alcohol kunnen darmen ook ontregeld worden.

Diarree kun je ook krijgen door teveel aan laxerende middelen, zoals sorbitol, xylitol, frisdrank, te veel vitamine C, koffie, ontbijtkoek en suiker in te nemen. Heb je last van diarree? Vermijd dan zeker laxerende etens- en drinkwaren.

Sommige mensen krijgen diarree bij het eten van bepaalde voedselbestanddelen zoals noten, peulvruchten, zaden, lactose, fructose, schaaldieren, gluten, tuinbonen etc. Dit zijn bestanddelen waar je diarree van kan krijgen als je lichaam ze niet verdraagt. Dit wordt ook wel een voedselintolerantie of voedselallergie genoemd.

Ook bij het veel innemen van medicijnen krijgen mensen last van diarree. Medicijnen die diarree veroorzaken zijn bijvoorbeeld pijnstillers, antibiotica, maagzuurremmers en te hoge dosis aan laxeermiddelen kunnen ook zorgen voor diarree. Antibiotica vernietigen de goede en slechte bacteriën in je lichaam waardoor de darmflora erg verstoord kan raken. Veel mensen krijgen daardoor maag- en darmklachten.

Paardenmelk tegen darmklachten:

Als er alleen in de dikke darm een ontsteking zit, spreken we van colitis ulcerosa. Een ontsteking in de overgang van de dikke darm naar de dunne darm spreken we over ziekte van Crohn. Ook bij deze aandoeningen komt diarree voor.

Bij een prikkelbare of een spastische darm kun je ook last krijgen van dunne ontlasting (diarree) en soms juist van obstipatie, omdat de darmen erg gevoelig zijn en trekt onregelmatig samen.

Diarree komt ook voor bij aandoeningen van de galblaas, alvleesklier en lever.

Lees hier meer over paardenmelk bij darmklachten.

Paardenmelk bij diarree

Bij een ontregelde darmflora is het belangrijk met natuurlijke middelen deze te herstellen. Dat kun je effectief doen door paardenmelk in te nemen. Alle cellen in het lichaam werken samen voor een optimale prestatie. Paardenmelk helpt daarbij op een gezonde manier. Als je paardenmelk inneemt krijg je zo’n 40 verschillende voedingsstoffen binnen. Dit zijn vitaminen, mineralen en andere nodige bouwstoffen voor je lichaam.

Als je paardenmelk bij diarree inneemt merk je na een paar dagen al duidelijk verschil. Om diarree te voorkomen kun je paardenmelk ook innemen.

Gebruik van paardenmelk

Het is belangrijk dat de werkzame stoffen door heel het lichaam hun werk kunnen doen. Daarom is het aanbevolen paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Dat zorgt voor een goede werking, het meeste resultaat en zo geef je de natuur de ruimte haar werk goed te kunnen doen.

Tips bij diarree

  • Het is belangrijk om veel te drinken bij diarree. Drink ongeveer 2 tot 3 liter per dag. Neem geen frisdrank of cafeïne, dat droogt je huid uit. Als je ook overgeeft, is drinken nog belangrijker, maar drink wel kleine beetjes tegelijk. Zo kun je het weer rustig opbouwen.
  • Als je weer trek krijgt, mag je zeker weer rustig aan eten waar je zin in krijgt.
  • Bij buikkrampen, kun je beter kleine maaltijden tegelijk eten. De maag wordt automatisch geprikkeld als er iets in uw darmen terechtkomt. Dit komt doordat de darmen nog gevoelig zijn.
  • Als de diarree langer dan 7 dagen duurt of weer terugkomt, gebruik dan even geen zoete dranken zoals melk en frisdrank. De darmen kunnen de zoete drank tijdelijk niet verdragen door de infectie.
  • Een infectie kan u snel overdragen naar een ander. Dit kun je voorkomen door goed je handen te wassen en wegwerpdoekjes te gebruiken. Werk je in de horeca? Misschien is het dan verstandig om thuis te blijven tot de diarree over is.
  • Bewaar resten van maaltijden altijd in de koelkast en niet langer dan 2 dagen.
  • Diarree is in de meeste gevallen binnen 5 tot 7 dagen vanzelf over. In 90 % van de gevallen is de diarree binnen 10 dagen over. Blijf goed opletten voor uitdroging.
  • Stress of spanning is nooit goed, maar het kan zeker vervelend zijn als je last hebt van diarree. Stresshormonen zorgen dat de productie van maagzuur en de samentrekkende beweging van de darmen die voedselresten voortstuwen. Dus als je last hebt van diarree, probeer dan stress te vermijden.

Gebruik van paardenmelk

Paardenmelk is een natuurproduct en werkt als een natuurproduct. Het heeft even tijd nodig in het lichaam het werk te kunnen doen en als er na een maand goed resultaat gemerkt wordt, moet de inname doorgezet worden totdat de klacht over is. Meestal is drie tot vier maanden lang genoeg, waarna er afgebouwd kan worden naar één capsule per dag. Bestel hier paardenmelk capsules voor 10 dagen of voor 3 maanden (Voordeelpakket).