• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk werkt niet

Er zijn mensen die geen goede ervaring hebben met het gebruiken van paardenmelk en soms zelfs nadelen ervaren. Waarom is dat? Het is juist een natuurlijk product met zoveel vitaminen en mineralen.

Paardenmelk staat bekend als een natuurproduct tegen allerlei kwalen. Een eeuwenoud middel waarbij steppevolkeren gebruik maakte van paardenmelk voor hun gezondheid en kracht. Van het drinken van groene thee en elke dag een rondje lopen tot direct resultaat met natuurproducten, bij paardenmelk werkt het net even anders.

Paardenmelk capsules werkt niet; lees deze onderdelen:

 1. Snel resultaat
 2. De juiste dosering
 3. Klachten worden erger
 4. Verschil biologische en niet-biologische paardenmelk 

Waarom werkt paardenmelk niet? De 4 meest voorkomende redenen

1. Snel resultaat

Paardenmelk is een natuurproduct en heeft tijd nodig. Binnen enkele dagen resultaat merken nadat je bent begonnen met paardenmelk capsules komt maar zelden voor. De meeste mensen zien tussen de derde en vierde werk beginnend resultaat. Dat kan vermindering van klachten zijn, een rustigere huid of minder darmklachten. 

Bij de meeste klachten is een periode van drie maanden nodig om de weerstand goed op te bouwen en de klachten langdurig tegen te gaan.

2. De juiste dosering

De juiste dosering pure paardenmelk poeder is drie gram per dag voor volwassenen. Dat komt overeen met vijf capsules van 600mg. Is de hoeveelheid pure paardenmelk poeder per capsule lager, werkt het minder goed.  

Dit is de juiste dosering bij het gebruik van Sanvita paardenmelk capsules:

 • Kinderen vanaf 4 weken tot en met 2 jaar: twee capsules per dag
 • Kinderen van 3 jaar: drie capsules per dag 
 • Kinderen van 4 tot en met 6 jaar: vier capsules per dag
 • Kinderen ouder dan 6 jaar en volwassenen: vijf capsules per dag

Je begint met de eerste dag 1 capsule en bouwt de dosering op met iedere dag 1 capsule erbij.  

3. Klachten worden erger

Mijn klachten worden erger na een aantal dagen, hoe kan dat? Dat komt omdat de werking van de capsules begint met het afvoeren van afvalstoffen. De werking is verschillend per persoon. 

Werking paardenmelk bij huidklachten

Als je paardenmelk capsules inneemt tegen huidklachten, is dit de werkingsmethode:

 • Eerste 2-4 weken: afvoer van afvalstoffen en herstel van darmflora (sommige mensen krijgen de eerste weken meer klachten omdat het naar buiten komt).
 • 4-8 weken: herstel van darmflora en herstel van huid.
 • 8-12 weken: optimale voeding van binnenuit aan de huid.

De meeste mensen zien ongeveer na 3-4 weken verschil in hun huidDe capsules werken van binnenuit, de Sanvita verzorgingsproducten helpen de huid van buitenaf. Bij kinderen is de werking meestal sneller, daar zien we tussen de eerste en tweede week merkbaar verschil.  

Werking van paardenmelk bij allergieën en darmklachten

Neem je Sanvita capsules in tegen allergieën, dan is dit de werkingsmethode:

 • Eerste ca. 2 weken: afvoer van afvalstoffen en herstel van darmflora.
 • 2 tot 8 weken: opbouw van weerstand en de eerste resultaten zijn merkbaar.
 • 8 tot 12 weken: onderhoud aan het immuunsysteem zodat je lichaam zelf leert antistoffen op te bouwen tegen de allergie en de darmflora gezond te houden.

Omdat het een natuurlijk product is, duurt de aanloop iets langer, maar de werking is veel consistenter op termijn. Het verandert het functioneren van je immuunsysteem, in plaats van een snelle quick-fix, waarna je zo weer een terugval kan hebben.

4. Verschil biologische en niet-biologische paardenmelk 

De ervaring leert dat de effectiviteit van paardenmelk capsules hoger is bij biologische paardenmelk. Biologische voeding krijgt in veel onderzoeken positieve waardering. Voor ons is het biologische certificaat een garantie voor een gezond product voor dier, mens en natuur.

Biologische voeding wordt geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën, hormonen, antibiotica of genetische modificatie. Een biologisch product mag geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Hieronder vallen kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en mononatriumglutamaat. Bij het verbouwen van biologische gewassen worden vaak natuurlijke meststoffen gebruikt om de groei van de planten te bevorderen. Dieren krijgen geen antibiotica of hormonen.  

De paardenmelk capsules van Sanvita kennen 100% biologische paardenmelk poeder, 600mg per capsule. Ook zijn er geen kunstmatige toevoegingen gedaan bij de capsules. 

De nadelen van paardenmelk zijn: 

 • Je kan het niet gebruiken zonder advies als je lactose intolerant bent; bouw de dosering langzaam op: de eerste drie dagen één capsule, dag vier tot zeven neem je twee capsules en zo door naar vijf per dag. 
 • Je kan het niet bij de supermarkt kopen; paardenmelk kun je online kopen en het wordt gratis verzonden in Nederland en België. 
 • Specifiek van poeder is een nadeel dat je niet exact kan doseren en veel meer gebruikt dan nodig. De capsules kun je open maken en daarmee heb je ook losse poeder die je exact kan doseren.  
 • Paardenmelk verzorgingsproducten gaan de gevolgen tegen, capsules gaan de oorzaak van binnenuit tegen.
 • Er zijn veel verschillende capsules op de markt; kies capsules met hoge dosering pure en biologisch paardenmelk poeder zonder vulstoffen of hulpstoffen. 

Hoe snel werkt paardenmelk?

Als je hebt van darmklachten, allergieën of huidklachten geeft paardenmelk nagenoeg altijd een verlichtend effect. Veel mensen ervaren zelfs 100% herstel. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Paardenmelk werkt pas nadat je het een tijdje ingenomen hebt. Hier staat een schema van een voorbeeld hoe paardenmelk grofweg werkt in het lichaam.

 

Lees hier alle ervaringen van onze klanten.

nadelen paardenmelk

Wanneer helpt paardenmelk wel?

Paardenmelk helpt wel als je het de tijd geeft het werk te doen. Je mag van een natuurproduct niet verwachten dat het direct werkt, wat je misschien wel gewend bent van synthetische medicijnen. Het nadeel van medicijnen is dat het even werkt, en je altijd weer de medicijnen nodig hebt. Het voordeel van paardenmelk is dat je (los van mensen met een lactose-intolerantie) geen bijwerkingen hebt, een langdurig resultaat boekt en met een 100% natuurproduct je lichaam helpt tegen de klachten waar je last van hebt.

De gemiddelde tijd dat je paardenmelk moet innemen is drie maanden. Korter kan wel, maar is niet optimaal. Langer mag, omdat paardenmelk een natuurproduct is, is het geen extra belasting voor het lichaam, alleen maar een supergezonde toevoeging. Sommige mensen hebben zoveel resultaat dat ze na drie maanden volledig stoppen met het gebruik van paardenmelk. Anderen blijven paardenmelk in een lage dosis innemen.

Voor een goede werking neem je de eerste drie maanden per dag vijf capsules in. Na deze drie maanden kun je stoppen met de capsules als je klachtenvrij bent of overstappen op een onderhoudsdosering van bijvoorbeeld twee capsules per dag. 

Klik hier voor een volledig overzicht waar paardenmelk bij kan helpen.

Gratis advies

Vragen over de werking van paardenmelk van Sanvita of andere merken? 

Plan een telefonisch consult in, stel je vraag in de chat op onze website of stuur een mail naar [email protected]

https://calendly.com/sanvita