• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk bij allergie

In Nederland heeft 25% van de bevolking last van een allergie. Alle allergieën zijn daarmee de meest voorkomende chronische ziekten. Allergieën zijn anders dan allergenen.

Paardenmelk bij allergie

Wat is een allergie?

Allergenen zijn van zichzelf onschuldige stoffen die bij mensen die niet immuun zijn voor deze stoffen allergische reacties opwekken.

Voorbeelden van allergenen zijn nikkel, pollen, dierenstof, parfum etc. Als ons immuunsysteem ontregeld is, reageert het niet voldoende op deze stoffen van buitenaf.

Ook kunnen in voeding bepaalde stoffen voorkomen waar je lichaam een allergische reactie bij vertoont.

De reactie wordt kenbaar gemaakt via je huid bij eczeem of psoriasis, via je longen en luchtwegen bij hooikoorts, astma of kinkhoest en bij via klachten in de darmen zoals obstipatie, diarree of winderigheid.

Paardenmelk bij allergieën

Omdat paardenmelk bij allergieën bij veel mensen een positieve uitwerking heeft, is het interessant te weten hoe dat komt.

Hoe zorgt paardenmelk op een natuurlijke manier ervoor dat een allergie niet wordt gemerkt of dat er minder hinder van is? Paardenmelk is een uniek natuurproduct die voor mensen uiterst geschikt zijn tegen allerlei vervelende kwalen.

Dit komt door de voedingswaarden in paardenmelk. Het bestaat uit meer dan 40 verschillende vitaminen, mineralen en andere gezonde bouwstoffen. Nóg een voordeel van paardenmelk is dat deze melksoort het dichtste bij de menselijke moedermelk staat qua samenstelling.

Daardoor wordt het bij de meeste mensen goed opgenomen in het lichaam. Ondanks dat paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen is in Nederland, hebben veel mensen baat bij het gebruik ervan.

Bij dagelijks gebruik en minimaal 3 maanden innemen hebben de meeste mensen de meest positieve uitwerking.

Oorzaken van allergie

De oorzaak van een allergie kan erfelijk zijn of je kunt het krijgen op latere leeftijd, doordat je langdurig in aanraking bent gekomen door een allergeen.

Zo kun je plotseling allergisch zijn van bepaalde stoffen. Je creëert dan een allergie. Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met zo’n stof, onthoud het immuunsysteem dat. Als je lichaam opnieuw in aanraking komt met de stof waar je allergisch van bent volgt een allergische reactie.

Dus als je allergisch bent voor honden, krijg je steeds een allergische reactie als je in aanraking komt met honden. Allergieën kunnen ook zeker erfelijk bepaald zijn. Als beide ouders last hebben van allergieën, heb je kind minstens 50% kans op een allergie.

Hebben beide ouders dezelfde allergie, dan heeft het kind minsten 70% kans op het ontwikkelen van de allergie. Dit komt door veelvuldig contact, dezelfde leefruimtes en levensstijl.

Paardenmelk bij welke allergieën?

Paardenmelk kun je innemen tegen deze allergieën.

Hooikoorts. Hooikoorts is een verzamelnaam van de klachten die voorkomen bij mensen die allergisch zijn voor pollen, graspollen, bomen en onkruid.

Deze verschillende pollen zorgen voor tranende en jeukende ogen, niesbuien, moeheid en een loopneus. Paardenmelk zorgt voor een optimale werking tegen hooikoorts vanuit de darmflora.

Zonneallergie. Bij de aanraking van zonlicht door je huid kunnen er bultjes en blaasjes ontstaan. Ook hebben veel mensen die last hebben van zonneallergie een rode huid als ze in de zon gezeten hebben.

Paardenmelk, en vooral paardenmelk lotion, zorgt voor een gezonde voeding van de huid en een betere weerstand tegen de zonnestralen.

Astma is een ontsteking in de longen die eigenlijk niet te bestrijden is. De klachten kunnen afnemen, maar de aandoening blijft. Met paardenmelk pak je de oorzaak aan.

Via de darmflora zorg je ervoor dat paardenmelk je lichaam helpt een optimale verhouding te krijgen van alle benodigde stoffen in je lichaam. Mensen met astma zijn daarom ook extra vatbaar voor andere stoffen die in de lucht zweven.

Ook is huisstofmijt een veelgehoorde allergie. In ruimtes met tapijten en gordijnen krijg je last van tranenede ogen, piepende ademhaling en een lichte benauwdheid.

Door de verzorging van de luchtwegen en longen zorgt paardenmelk voor een vermindering van de klachten.

Een voedselallergie komt vaak voor bij mensen die bijvoorbeeld een lactose-intolerantie hebben. Los van dat kun je ook allergisch zijn voor alle bewerkte voedingsstoffen.

Veel van onze voeding is kunstmatig behandeld of verwerkt waardoor er allerlei onnatuurlijke stoffen in het lichaam terechtkomen. Met een lactose-intolerantie is het gebruik van paardenmelk niet aan te raden. Paardenmelk bevat meer lactose dan koemelk.

In een wetenschappelijk uitgevoerd onderzoek naar paardenmelk bij koemelkallergie was een positieve conclusie het eindresultaat.

Het gif van een insect kan een allergische reactie geven. Veel voorkomend stofje in dit gif is histamine. Histamine is een stofje dat verantwoordelijk is voor de allergische kettingreactie. Dat uit zich in slijmvliezen die op kunnen zwellen.

Histamine is ook verantwoordelijk voor vernauwing van de luchtwegen. Sommige mensen raken in shock of buiten bewustzijn doordat de vaatverwijding zorgt voor een bloeddrukdaling.

Contactallergie, de naam zegt het al. Wanneer je in contact staat met een stofje waar je allergisch van kan zijn dat noem je een contactallergie. De allergie ontstaat niet met één dag, maar geleidelijk in jaren.

Contactallergie ontstaat na langdurig contact met irriterende stoffen. Meest voorkomende irriterende stoffen die een contactallergie kunnen veroorzaken: geurstoffen (parfum), cosmetica, planten, rubber, lijm en haarverf.

Vermijd deze stoffen. Kenmerken van contactallergie zijn roodheid, schilfering, jeuk, en vooral eczeem.

Verschillende typen allergie:

Type 1 allergie:

Bij type 1 allergie maakt het lichaam allergische antistoffen aan. Deze allergische antistoffen kunnen zorgen voor een heftige reactie. De allergische reactie treedt vaak binnen een paar minuten op. Deze allergische reactie gebeurt vaak bij hooikoorts.

De klachten van dit type allergie zijn:
Galbulten, zwellingen, prikkeling in de mond en keelholte, verstopte neus of loopneus (hooikoorts), rode prikkelende ogen, buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree.

Type 2 allergie:

Een allergische reactie kan ook zomaar opgewekt worden zonder dat er eerder contact is geweest met deze stof. Dat kan voorkomen met sommige medicijnen, insectengif en röntgencontrastmiddelen. Het afweersysteem kent het allergeen of het stofje niet, daardoor kan het bij de eerste blootstelling al een heftige allergische reactie ontstaan.

B-cellen van het afweersysteem produceren antistoffen, bij een type 2 noem je de antistof: immunoglobuline.
Bij een bloedtransfusie moet er vooraf gecontroleerd worden of de donor en de ontvanger dezelfde bloedgroep hebben, want als de verkeerde bloedgroep aan de patiënt wordt gegeven, treed ook een type 2 allergie op.

Type 3 allergie:

De hulpverleners maken deze zeldzame allergie eigenlijk nooit mee. Dit type wordt ook wel immuuncomplex-ziekte genoemd, dat wil zeggen dat het antigeen, lichaamsvreemde stoffen reageert met antilichamen.

Deze complexen kunnen zorgen voor nare gevolgen veroorzaken, zoals nierproblemen, ontstekingsplekken in de huid, bloeduitstortingen, gewrichtspijn etc. De allergische reacties treden vaak op na zes tot acht uur nadat u  in aanraking bent gekomen met de stof waar u allergisch voor bent.

Type 4 allergie:

Deze type allergie wordt ook wel de vertraagde type allergie genoemd. Bij dit type reageert allergeen T-lymfocyten, dat zijn cellen die het lichaam beschermen.

Deze reactie ontwikkelt een ontsteking na 24 tot 48 uur. Deze type allergie komt meeste voor bij contactallergie. De huidreacties van deze allergie kunnen onschuldig lijken, zoals eczeem, maar er kunnen ook heftige reacties ontstaan, zoals blaarziekten.

Allergie of intolerantie?

Een allergie of intolerantie worden vaak door elkaar gehaald. Een allergie wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem en intolerantie integendeel. Het lichaam reageert op een stof die het niet kan verdragen.

Een allergische reactie treedt op na contact met een kleine hoeveelheid allergeen, en een intolerantie reactie treedt op na contact met grote hoeveelheid onschuldige stoffen (allergenen)

Een allergie (anafylactische shock) kan heel ernstig zijn en bij een intolerantie zijn de tijdelijke gevolgen minder ernstig.

Gebruik van paardenmelk

Zoals gezegd kan paardenmelk gebruikt worden voor de meeste allergieën. Paardenmelk kun je vers drinken met een aanbevolen dosis van 250ml per dag. Dat is de inhoud van één normaal glas.

Verse paardenmelk is hoogstens twee dagen houdbaar. Doordat de goede stoffen bij verhitting afbreken mag paardenmelk niet gepasteuriseerd worden.

Daarom verpoederen we paardenmelk. Er blijft zo’n 10% van het oorspronkelijke over, wat betekent dat paardenmelk voor 90% uit water bestaat.

Deze paardenmelk poeder is los te koop per 100gram, of makkelijk in te nemen capsules.       

     paardenmelk allergie

De meeste volwassenen gebruiken paardenmelk in capsules. De eerste 3 maanden gebruik je paardenmelk met een dosis van 5 capsules per dag. Dan zijn alle stoffen in het lichaam en zorgt het immuunsysteem voor een gedeeltelijke overname van de werking.

Zo ‘reset’ je je lichaam op een natuurlijke manier. Na de 3 maanden kun je de dosis afbouwen en helemaal stoppen met innemen. Sommige mensen hebben chronische klachten en gebruiken na 3 maanden elke dag een lage dosering.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Verzending is gratis in Nederland en België.