Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Klaar met vermoeidheid en hooikoorts? Dit is de oplossing

19 Mar 2024
door Sanvita Healthy

Vermoeidheid en hooikoorts zijn twee veelvoorkomende klachten die vaak hand in hand gaan. Als je last hebt van hooikoorts, herken je waarschijnlijk de constante niesbuien, jeukende ogen en een loopneus. Bij veel mensen heeft hooikoorts grote invloed om het energieniveau.

Veel mensen met hooikoorts ervaren namelijk ook vermoeidheid. Dit komt doordat je lichaam continu in de weer is om de allergenen te bestrijden, wat veel energie kost. Daarnaast kunnen de symptomen van hooikoorts je nachtrust verstoren, waardoor je overdag minder uitgerust bent. In deze blog ontdek je de relatie tussen vermoeidheid en hooikoorts en geven we je tips om deze klachten te verminderen.

De oorzaak van hooikoorts vermoeidheid

Dat hooikoorts vermoeidheid veroorzaakt weten de meeste mensen die last van hooikoorts hebben uit eigen ervaring. Maar wat is de oorzaak van vermoeidheid? Hier een aantal voorbeelden:

 • Reactie van je immuunsysteem: Je lichaam reageert op pollen als op een indringer, wat een immuunreactie uitlokt. Dit kost energie met vermoeidheid tot gevolg.

 

 • Slaaptekort: Symptomen zoals verstopte neus, niezen en jeukende ogen hebben een negatieve invloed op hoelang én hoe diep je slaapt. Gebrek aan goede nachtrust leidt direct tot vermoeidheid overdag.

 

 • Ontstekingsreactie: De ontstekingsreactie die optreedt bij hooikoorts kan het lichaam uitputten. Zodra natuurlijke ontstekingsmediatoren zoals histamine vrijkomen, kost dat je lichaam veel energie. Hier komt de naam ‘koorts’ ook vandaan, je kunt van een pollenallergie echt ziek zijn.

 

 • Hooikoorts medicatie: Je zou het niet verwachten maar bijvoorbeeld Antihistaminica, een veelgebruikte medicatie tegen hooikoorts klachten, kunnen bijwerkingen hebben zoals slaperigheid en vermoeidheid. De medicijnen zijn vaak gericht op het tegengaan van de gevolgen, zonder de oorzaak aan te pakken.

 

 • Lichamelijke stress: Het constant niezen en hoesten en het omgaan met andere symptomen kan het lichaam fysiek uitputten, wat bijdraagt aan een gevoel van vermoeidheid. Je kunt ook stress hebben van het feit dat je wel of niet naar je werk gaat en hoe daar tegen al dat niezen en gesnotter wordt aangekeken.

Wat de oorzaak ook is, Sanvita heeft de oplossing voor je. Een 100% natuurlijk product die je weerstand in staat brengt om de allergie de baas te zijn.

Tips tegen hooikoorts die je zelf kunt

Om de klachten van vermoeidheid en hooikoorts te verminderen, zijn er verschillende opties die je kunt proberen.

 1. Triggers: Het is belangrijk om te weten wat je allergieën triggert. Dit kan bijvoorbeeld pollen, stof of huisdieren zijn. Door deze triggers te vermijden, kun je de symptomen verminderen.
 2. Lokale honing: Honing uit de buurt kun je inzetten om je immuunsysteem te laten wennen aan de pollen in de omgeving. Dit kan de scherpe randjes van de klachten verminderen.
 3. Appelazijn: Voeg een eetlepel appelazijn toe aan een glas water en drink dit dagelijks om je weerstand te versterken.
 4. Brandnetel: Brandnetelbladeren kunnen als natuurlijke antihistamine werken. Ze kunnen worden ingenomen als thee of als supplement.
 5. Eucalyptusolie: Deze olie kan helpen bij het verlichten van congestie. Voeg een paar druppels toe aan heet water en inhaleer de stoom.
 6. Ramen en deuren sluiten: Houd ramen en deuren gesloten tijdens het pollenseizoen om pollen buiten te houden. Gebruik eventueel een luchtreiniger binnen.
 7. Zoutoplossing: Spoelen van je neus met een zoutoplossing kan helpen om pollen en andere irriterende stoffen uit je neusholten te verwijderen.

Wil je een makkelijke oplossing en 100% natuurlijk? Gebruik dan paardenmelk capsules. Capsules gevuld met pure biologische paardenmelk poeder.

vermoeidheid en hooikoorts effectief tegengaan

Paardenmelk capsules tegen hooikoorts én vermoeidheid

Paardenmelk is een natuurlijk middel die steeds populairder wordt bij mensen die last hebben van hooikoorts en vermoeidheid. De melkpoeder in handige capsules bevatten veel voedingsstoffen die je immuunsysteem kunnen versterken en je energieniveau kunnen verhogen. Hier zijn enkele voordelen van paardenmelk capsules:

 • Versterkt het immuunsysteem: Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen die je immuunsysteem een boost geven.
 • Vermindert allergische reacties: Door het versterken van je immuunsysteem, kunnen de symptomen van hooikoorts verminderen.
 • Verhoogt energieniveau: De voedingsstoffen in paardenmelk kunnen je helpen om je energieker te voelen en vermoeidheid te verminderen.
 • 100% natuurlijk: De Sanvita paardenmelk capsules bevatten uitsluitend pure, biologische paardenmelk poeder. Zonder kunstmatige toevoegingen en met de unieke hoeveelheid van 600mg per capsule.

Het gebruik van paardenmelk capsules is een effectieve manier om zowel hooikoorts als vermoeidheid tegen te gaan.

Vermoeidheid en hooikoorts ga je zo tegen

Het aanpakken van vermoeidheid en hooikoorts kan een uitdaging zijn. De paardenmelk capsules helpen je daarbij. Zo gebruik je ze om fit en zonder klachten het seizoen door te komen.

 • De dagelijkse dosering is vijf capsules. Die neem je allemaal tegelijk in, op één vast moment van de dag.
 • Het beste moment voor het innemen van paardenmelk capsules is tijdens het ontbijt met een glas water.
 • Je immuunsysteem kun je in drie maanden resetten. Voor het beste resultaat moet je de capsules drie maanden gebruiken. Speciaal daarvoor hebben we een voordeelpakket.
 • Na drie maanden zijn de meeste mensen van hun klachten af.
 • Sommige mensen met chronische klachten blijven na de eerste drie maanden een onderhoudsdosering gebruiken van bijvoorbeeld twee capsules per dag.

De capsules worden per brievenbuspakket verzonden, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Zo kun je binnenkort weer volop genieten van de lente en zomer, zonder dat vermoeidheid en hooikoorts je in de weg staan.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.