Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Nummulair eczeem of ringworm: ken de 5 verschillen

5 Feb 2024
door Sanvita Healthy

Heb je last van ronde, jeukende plekken op je huid en vraag je je af of het nummulair eczeem of ringworm is? Dat is supervervelend. Beide aandoeningen lijken qua symptomen op elkaar, maar de oorzaak en behandeling verschillen wel. In deze blog ontdek je de 5 verschillen en krijg je antwoord op de vraag of je last hebt van nummulair eczeem of ringworm.

De 5 verschillen tussen nummulair eczeem en ringworm

Muntvormig eczeem zoals nummulair eczeem ook wel wordt genoemd, en ringworm kunnen voor veel verwarring zorgen. Hier zijn de 5 belangrijkste verschillen tussen beide aandoeningen:

 1. Oorzaak van binnenuit:
  • Nummulair eczeem wordt veroorzaakt door een ontstekingsreactie van de huid. Dit is vaak als reactie op allergenen, irritatie of droogheid van de huid.
  • Ringworm wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dermatofyten zoals Trichophyton of Microsporum komen het meeste voor.
 2. Uiterlijk en hoe het voelt:
  • Nummulair eczeem uit zich meestal als ronde of ovale, jeukende, rode plekken op de huid. Ook kunnen de plekken vervelend schilferen en korsten vormen.
  • Ringworm veroorzaakt ringvormige plekken met een rode rand en een heldere huid in het midden. Het lijkt op een ring et voila; een naam. De rand van de ring kan schilferen of jeuken.
 3. Plek op het lichaam:
  • Nummulair eczeem komt vaak voor op de armen, benen, romp en billen. Het is niet altijd beperkt tot deze plekken en kan zich over het hele lichaam verspreiden.
  • Ringworm komt vaak voor op de hoofdhuid, handen, voeten, liesstreek en andere warme en vochtige gebieden van het lichaam.
 4. Besmettelijkheid totaal verschillend:
  • Nummulair eczeem is niet besmettelijk.
  • Ringworm is wél besmettelijk. Het kan van persoon op persoon worden overgedragen via direct huidcontact of via besmette voorwerpen.
 5. Standaard behandeling (tegen de gevolgen):
  • Nummulair eczeem wordt meestal behandeld met corticosteroïde crèmes of zalven om ontstekingen te verminderen en de jeuk te verlichten. Hydraterende crèmes kunnen ook worden gebruikt om de huid te kalmeren.
  • Ringworm wordt meestal behandeld met antischimmelcrèmes of zalven die miconazol, clotrimazol of terbinafine bevatten. In ernstigere gevallen kan een oraal antischimmelmedicijn worden voorgeschreven.

Verderop in deze blog lees je over hoe je nummulair eczeem of ringworm aan pakken bij de oorzaak. Van binnenuit de eczeemklachten met ontstekingen en de schimmelinfectie in de huid tegengaan doe je met biologische paardenmelk capsules. Eerst wat praktische tips.

Praktische tips om huidklachten te verminderen

Het omgaan met huidklachten kan frustrerend zijn, maar er zijn verschillende manieren om verlichting te vinden:

 • Eet en drink gezond. Vet, suikers en alcohol gaan ten koste van je huidgezondheid. Daar tegenover geeft veel groente en fruit je huid een gezonde hydratatie en houd voldoende water en thee je lichaam gezond.
 • Verzorg je huid met producten met natuurlijke ingrediënten.
 • Vermijd het gebruik van irriterende stoffen zoals sterke zepen en wasmiddelen.
 • Gebruik natuurlijke supplementen, zoals paardenmelk capsules, die helpen bij het gezond maken en houden van je huid.
 • Gebruik bodylotions die ontworpen zijn om huidklachten te verlichten.

Paardenmelk tegen nummulair eczeem of ringworm

Naast de bovengenoemde tips, is het gebruik van biologische paardenmelk capsules en bodylotion een populaire keuze geworden. Bij zowel eczeemklachten als schimmelinfecties staat paardenmelk bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Je kan het innemen in de vorm van capsules en tegelijk van buiten gebruiken om de huid te kalmeren.

nummulair eczeem of ringworm; paardenmelk capsules helpenPaardenmelk capsules tegen
nummulair eczeem of ringworm zijn
een goede natuurlijke oplossing. Ga de 
oorzaak tegen in plaats van het gevolg.
 

Waarom paardenmelk capsules

Voor veel mensen in West-Europa is paardenmelk nog onbekend. In landen als Italië, Spanje, Duitsland en Zwitserland is het gebruik van paardenmelk veel bekender. Het wordt vaak ingezet tegen huidklachten zoals eczeem en psoriasis. Maar ook tegen allergieën zoals hooikoorts en huisdieren allergie of darmklachten. De voordelen zijn: 

 • Rijk aan voedingsstoffen: Paardenmelk bevat een scala aan vitaminen en mineralen die de huid van binnenuit kunnen voeden.
 • Ontstekingsremmend: Het heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van huidirritaties.
 • Verbeteren van darmflora: Met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen zorgt paardenmelk voor een verbetering van de darmflora. Bij een gezonde darmflora is je lichaam in staat de huid gezond te houden.

Paardenmelk bodylotion tegen eczeem en ringworm

De Sanvita Bodylotion gaat nummulair eczeem of ringworm niet oplossen. Wel heeft de lotion naast paardenmelk kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten. Die zorgen voor een rustige huid, minder jeuk en verminderde roodheid.

Het beste resultaat zien we met een combinatie van de capsules en bodylotion. Zo ga je van binnenuit en van buiten de klachten op een natuurlijke manier tegen.

Ontdek de oplossing met biologische paardenmelk

Of je nu worstelt met nummulair eczeem of ringworm, het gebruiken van paardenmelk is een goede oplossing. Met de juiste zorg en aandacht kun je je huid helpen herstellen en de irritaties verminderen. Probeer het zelf en ervaar de voordelen van deze natuurlijke middelen. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Zo kun je snel beginnen. Verzending is gratis in Nederland en België.