• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Honden met jeuk kunnen het beste paardenmelk innemen.

Wat helpt tegen jeuk bij honden

Een bekend gezegde is: Jeuk is erger dan pijn. Het klinkt altijd een beetje raar als mensen dat jeuk erger is dan pijn. Bij jeuk wordt er meestal niets voorgeschreven en bij pijn hebben we enorm veel medicijnen op de markt wat eventueel bij je kan helpen. Tegen jeuk bij honden zijn er eveneens weinig middelen die echt kunnen helpen.

De dierenarts kan in sommige gevallen helpen, maar een bezoek aan de dierenarts kan behoorlijk in de papieren lopen. Meestal krijgt je hond dan een medicatie tegen een allergie voorgeschreven. Allergieën komen vaak voor bij honden. Helaas werken deze medicijnen nauwelijks of soms zelfs helemaal niet. Daarom hebben wij onderzoeken gedaan en onze producten ook bij honden getest. En het werkt! Met geweldige resultaten. Een natuurlijk product waar niet alleen jeuk van weggaat, maar de darmflora beter wordt, adem verbeterd en de vacht gaat stralen!

Het is erg naar om tegen je hond aan te kijken die alsmaar zit te krabben, schuren of te bijten en je jezelf op dat moment machteloos voelt. Het kost de hond ook nog veel energie, waardoor hij zich lusteloos gaat voelen en zichzelf niet meer is. Door langdurig krabben kan het ook lijden tot haarverlies, hotspots, wonden en huidinfecties. Als dierenliefhebber wil je dit uiteraard niet. Gelukkig kan het anders!

Het is goed om daarom de oorzaak te zoeken waaróm je hond last heeft van jeuk. De meeste honden hebben jeuk door een allergie.

Allergie bij honden

De meest voorkomende atopie bij honden is de vlooienallergie. Bij bijna de helft van de gevallen gaat het bij honden om een vlooienallergie. De tweede meest voorkomende allergie bij honden is de inhalatieallergie. Op de derde plaats een voedselallergie.

Vlooienallergie wordt veroorzaakt door het speeksel van de vlo. Voordat de vlo bloed zuigt, brengt hij namelijk wat speeksel aan in de huid van de hond. Dit geeft in veel gevallen een allergische reactie bij een hond. Dit kan al veroorzaakt worden door een klein spuugje. De vloeistof van de vlo kan zorgen voor een heftige huidreactie. Honden met een vlooienallergie hebben vooral veel jeuk op de buik, rug, bij de staart en poten. Zelfs als je bij je hond geen vlo aantreft, kan het toch gaan om een allergische reactie op een vlooienbeet.

Inhalatieallergie komt voor wanneer je hond stof inademt waar hij of zij allergisch voor is. De meest voorkomende soort is huisstofmijt. Deze allergie is vaak erfelijk en komt vaak voor bij de Labrador, de Bullterier en de Duitse Herder. In mindere mate kan wel bij alle rassen voorkomen.

Honden met een atopie hebben vaak jeuk. De huid kan rood en schilferig zijn, vooral op de poten, de oksels, de liezen, rond de anus, de romp en de oren. Vaak komen ook oorontstekingen voor. De hond met een allergische reactie gaat likken, krabben en bijten waardoor de huidproblemen kunnen verergeren. Hierdoor kunnen er kale plekken of huidontstekingen ontstaan. Het huid kan hierdoor ook dikker worden op sommige plekken.

Paardenmelk tegen jeuk bij honden

Gelukkig hebben wij een natuurmiddel gevonden wat hier goed bij kan helpen tegen jeuk bij honden en dat is paardenmelk. Dit natuurlijk middel is getest en zelfs gepromoot door dierenarts Drs. Ing. M. Feenstra. Paardenmelk kan helpen bij volgende aandoeningen bij honden:

 • Huidproblemen
 • Ontlastingsproblemen
 • Maag- en darmklachten
 • Doffe, dunne vacht
 • Lage weerstand
 • Voedingsintolerantie
 • Virale infecties
 • Blaasproblemen
 • Allergieën
 • Longklachten en luchtwegklachten
 • Slechte adem
 • Hooikoorts
 • Overmatig verharen 

Paardenmelk bij honden kan zorgen voor:

 • Betere spijsvertering
 • Goede ontlasting
 • Gezonde darmflora
 • Herstel van aangetaste huid
 • Boost voor een gezonde en glanzende vacht
 • Verhoging van de weerstand
 • Geen last meer van allergieën en longklachten
 • Meer energie
 • Betere adem

Waarom helpt paardenmelk 

Een interessante vraag is: waarom werkt paardenmelk bij honden? ​​Paardenmelk is uniek door de samenstelling. Van alle dieren is paardenmelk de enige melk welke het meeste en meest verschillende vitaminen en mineralen bevat. Door de goede bouwstoffen is paardenmelk voor honden een natuurlijk middel bij allerlei verschillende klachten. De melk is ook zeer mager.

Paardenmelk bestaat uit meer dan veertig verschillende soorten vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen en zorgt er zo voor dat de werking in het lichaam optimaal is. Omdat de meeste aandoeningen, zoals huidklachten en longklachten, vanuit de darmen kunnen worden aangepakt, is paardenmelk een ideaal natuurlijk middel bij deze klachten. Paardenmelk wordt ook bij mensen gebruikt voor allerlei verschillende aandoeningen.

Gebruik paardenmelk bij honden of katten

Paardenmelk kan op verschillende manieren worden gegeven.

 1. Capsule bij het verse vlees of blikvoer stoppen. Dit mag je aan je hond of kat geven.
 2. Capsule openen en strooi dit in een schaaltje. Voeg wat lauwwarm water toe en vermeng dit met elkaar. Laat je kat of hond het opdrinken.
 3. Je kan de paardenmelkcapsule ook als een gezond snoepje geven aan je hond.
 4. De paardenmelkcapsules kun je alleen in lauwwarm water oplossen, niet in koud water. Gebruik ook geen heet water, want dan worden alle werkzame stoffen geneutraliseerd en heeft paardenmelk geen werking meer.

Paardenmelk moet minimaal drie maanden ingenomen worden voor een goed resultaat.

Paardenmelk capsules zijn voor honden makkelijk in te nemen. Wij adviseren twee capsules per dag voor honden tot 10 kilo, drie capsules per dag voor honden tot 20 kilo en vier capsules per dag voor honden vanaf 20 kilo. Voor honden zwaarder van 50 kilo adviseren wij vijf capsules per dag te geven.

Het beste resultaat krijg je als je de capsules op één vast moment van de dag geeft, allemaal tegelijk. Dus elke dag op één vast moment alle benodigde capsules.

Bestel hier paardenmelk capsules: 

paardenmelk jeuk honden

Voor een natuurlijke verzorging van de vacht hebben we ook fijne shampoo op basis van paardenmelk.

shampoo bij jeuk honden

Werking van paardenmelk bij jeuk

De eerste twee tot vier weken worden de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. In deze tijd kan de kwaal soms erger worden. Dit gebeurt vaak bij aandoeningen die al jaren spelen. Daarna wordt er gebouwd aan herstel van de aandoening en opbouw van het immuunsysteem.

De afweer tegen de aandoening is pas sterk als de paardenmelk acht tot tien weken goed ingenomen is. Geef uw hond daarom elke dag op een vast moment de paardenmelk capsules.