Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Asteatotisch eczeem: wat is de beste aanpak?

3 Oct 2022
door Sanvita Healthy

Wat is asteatotisch eczeem?

Asteatotisch eczeem, of craquelé eczeem, is een huidaandoening met de volgende kenmerken:

  • het zit vaak op de handrug of benen
  • het komt vaak voor in de winter
  • de meeste mensen boven de 60 jaar hebben het met enige regelmaat
  • je kan het zelf oplossen met deze natuurlijke producten (verderop in artikel)

De huidziekte uitdrogingseczeem kenmerkt zich ook door een jeukende, droge en barstende huid. het uitdrogen van de hoornlaag in de huid zorgt voor deze eczeemvorm. Voor een goede aanpak van asteatotisch eczeem, is het goed om te weten waar het vandaan komt. Ook is het belangrijk om te weten wat je zelf kan doen tegen craquelé eczeem. Dat lees je in dit artikel.

Oorzaak asteatotisch eczeem

Asteatotisch eczeem heeft verschillende oorzaken. Bij de ene persoon komt het omdat de huid snel verouderd en uitdroogt. Bij de ander komt het omdat de darmflora niet goed functioneert. Een andere oorzaak kan zijn dat de huid veel gewassen wordt met zeep. In alle gevallen krijgt de huid niet wat het nodig heeft. Het resultaat is een droge huid waar asteatotisch eczeem, of craquelé eczeem tot uiting komt.

Wat heeft de huid nodig bij craquelé eczeem?

De beste aanpak bij uitdrogingseczeem is de huid van buiten én binnenuit voeden. Je huid heeft van binnenuit de juiste vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven. Dit wordt van buitenaf bevorderd door dezelfde vitaminen en mineralen in een creme of lotion te gebruiken. Sanvita is specialist in gezonde en natuurlijke huidverzorging voor de gevoelige huid, van binnenuit én van buiten.

Natuurlijk middel tegen asteatotisch eczeem

Een natuurlijk middel tegen asteatotisch eczeem is paardenmelk. Dit natuurproduct heeft van zichzelf meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen in zich. We gebruiken de poeder in handige capsule vorm, zodat je deze kan innemen. Zo verzorg je van binnenuit je huid.

Van buiten verzorg je je huid met onze handcreme. Heb je asteatotisch eczeem op je benen? Gebruik dan de bodylotion in combinatie met de capsules.

 

De handcreme en bodylotion van Sanvita zijn gebaseerd op natuurlijke paardenmelk en huidvriendelijke ingrediënten. Ons merk is gespecialiseerd in huidverzorging bij eczeem, psoriasis, droge en gevoelige huid. De aanpak om van binnenuit én van buitenaf de huid op een natuurlijke manier te verzorgen maakt onze producten succesvol.

Asteatotisch eczeem op onderbenen

Ieder lichaamsdeel kent een eigen huidopbouw. De huid op de onderbenen wordt vanaf ongeveer je 40ste levensjaar al minder in conditie. Hoe komt dat? Deze huid heeft niet geleerd om problemen op te lossen. Je huid zit netjes om je scheenbeen en kuiten. Bij veel sporten doet de huid op je kuiten nog wel iets mee, maar aan de voorkant vraag je nooit iets van je huid. Op het moment dat asteatotisch eczeem op je onderbenen komt, kent je huid geen situatie waarin het zich heeft hersteld van iets. Dit moet je van binnenuit ondersteunen met de capsules. Daarnaast ga je de jeuk en schilfering tegen met onze bodylotion.

Heb je Asteatotisch eczeem op je handen?

Gebruik dan onze handcreme in combinatie met de capsules. De handcreme is speciaal ontwikkeld tegen craquelé eczeem en de droge, gevoelige huid op de handen. Deze huid krijgt veel te verduren. Ieder moment moet deze huid zich herstellen. Voorbeelden waarop de huid op je handen zich moet herstellen zijn:

  • koude lucht (zonder handschoenen bij koud weer)
  • handen wassen waardoor het beschermende talglaagje van de huid gewassen wordt
  • koud water waardoor de poriën en bloedvaten krimpen
  • chemische stoffen zoals schoonmaakmiddelen waardoor de huid moet herstellen
  • veel kans op stoten of schaven door veel gebruik van de handen

craquelé eczeem op benen

Craquelé eczeem zelf behandelen

De meest succesvolle aanpak is een behandeling in drie maanden. Iedere maand vernieuwd je huid. Met paardenmelk capsules en handcreme of bodylotion, geef je je huid drie vernieuwingen de gezonde ondersteuning. Bij de meeste mensen zijn de huidklachten na drie maanden verholpen.

Neem iedere dag paardenmelk capsules, de dosering is vijf per dag. De capsules neem je allemaal tegelijk in, iedere dag op hetzelfde moment. De handcreme of bodylotion gebruik je twee of drie keer per dag. De handcreme gebruik je als je last hebt van craquelé eczeem op je handen, de bodylotion gebruik je als je craquelé eczeem hebt op je benen.

Paardenmelk capsules tegen asteatotisch eczeem

Een droge huid heeft te weinig voeding van binnenuit. De darmflora neemt de voedingsstoffen te weinig op, of ze worden geblokkeerd door afvalstoffen. De paardenmelk capsules voeren de eerste 2 tot 6 weken de afvalstoffen uit het lichaam. Daarna kan de opbouw van de darmflora beginnen. Tegelijk verzorg je je huid van buitenaf met de handcreme of bodylotion.

Met zo’n 4 tot 6 weken zie je de eerste resultaten daarvan: een glanzende huid zonder schilfers. Hou dit drie maanden vol, zodat je huid leert voedingsstoffen op te nemen en je darmflora leert voedingsstoffen te transporteren.

Paardenmelk capsules worden ook gebruikt tegen longklachten, allergieën, voor het verhogen van de weerstand en HB gehalten en tegen huidklachten zoals psoriasis, eczeem en een gevoelige huid. Bestel de paardenmelk capsules voor drie maanden met korting in dit pakket: