Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Blaasjeseczeem of handeczeem behandelen met paardenmelk

7 Feb 2023
door Sanvita Healthy

Het behandelen van eczeem op je handen is een moeilijke klus. Moeilijker dan op andere lichaamsdelen. Waarom? De huid op je handen komt veelvuldig in contact met triggers. Je raakt de hele dag van alles aan. In sommige beroepen gebruik je middelen die eczeem veroorzaken en stimuleren.

Blaasjeseczeem en handeczeem door stress

Een van de meest voorkomende triggers is stress. Stress zorgt in het lichaam voor een ontstekingsreactie. Bij een te lage weerstand en een niet al te gezonde huid op je handen, uit stress zich in eczeem. Handeczeem door stress ga je tegen door stress te vermijden, een gezonde levensstijl te stimuleren en handcrème met ontstekingsremmende werking te gebruiken.

Eczeem handen door te veel wassen

Eczeem op handen kan ook komen, doordat je je handen veel moet wassen. Bij iedere wasbeurt, zeker als je agressieve handzeep gebruikt, wordt de beschermlaag van je huid minder. Heb je eczeem op je handen door schoonmaakmiddelen? Gebruik vaker handschoenen en kijk of je producten kan gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Heb je last van handeczeem en gebruik je wel eens garagezeep? Ook dan is het slim om handschoenen te gebruiken en zeker na het handenwassen een handcrème te gebruiken.

Allergie eczeem op handen

Een allergische reactie uit zich vaak in eczeem. Als je handen vaak in aanraking komen met allergie-triggers, ligt handeczeem op de loer. Ga na wat je allemaal gebruikt en wat eventueel een trigger kan zijn. Stop met hormoonzalven of andere vette zalven die lang op de huid blijven liggen. Hierdoor sluiten ze de poriën af waardoor je huid moeilijk kan herstellen.

Eczeem op je handen kan ook komen door kou of warmte. Probeer temperatuurswisselingen te vermijden. Belangrijk om te weten is dat de oorzaak niet kou of warmte is, maar dat bij temperatuurswisselingen eczeem extra opspeelt.

Eczeem in het algemeen, dus ook handeczeem, komt vaak van binnenuit. Pak het dus niet alleen aan met een crème, maar ook van binnenuit.

Atopische eczeem op handen tegengaan

Atopische Dermatitis is een chronische ontsteking van de huid. Het komt overeen met Constitutioneel eczeem. Atopisch eczeem op handen komt veel voor bij mensen met een gevoelige huid. De huid is gevoelig, droog, gebarsten en rook. Ook jeukt de huid erg. Het eczeem komt voor op de handpalmen, op en rond de vingers en op de handrug.

Je gaat atopisch eczeem vooral van binnenuit tegen. Dat doe je met onze paardenmelk capsules. Verderop in deze blog lees je meer over de natuurlijke oplossing bij eczeem op handen.

 

blaasjeseczeem behandelen

 

Blaasjeseczeem op handen tegengaan

Blaasjes op handen zijn heel vervelend. Je kan er lang mee rondlopen, omdat het steeds weer geactiveerd wordt. De oorzaak van blaasjeseczeem is vaak moeilijk te achterhalen. Het kan zijn dat je allergisch bent voor bepaalde stoffen. Ook kan een huidschimmel de oorzaak zijn van blaasjeseczeem. Sommige mensen hebben een lage weerstand en aanleg voor eczeem.

Blaasjeseczeem ga je tegen door verschillende dingen toe te passen:

  • Vermijd contact met irriterende stoffen. Zeep, parfum, reinigingsmiddelen en soms zelfs water zijn triggers voor blaasjeseczeem op handen. Doe handschoenen aan, verzorg je handen met een zachte crème en vermijd zoveel mogelijk gebruik van deze stoffen.
  • Na ieder contact met water, droog je de huid goed af. Blaasjeseczeem op handen wordt vooral getriggerd door vocht van buitenaf. Dep je handen droog met een zachte doek. Een standaard handdoek werkt als schuurpapier en helpt je huid niet.
  • Vermijd hormoonzalf. Het maakt je huid dun en je bent binnen enkele dagen ‘verslaafd’ aan het product. Wordt je gek van de jeuk? Gebruik dan zo snel mogelijk onderstaande producten.

Bij blaasjeseczeem op handen worden deze vragen vaak gesteld:

  • Is blaasjeseczeem besmettelijk? Nee, blaasjeseczeem is niet besmettelijk.
  • Hoelang duurt blaasjeseczeem? Afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid stress kan blaasjeseczeem van enkele weken tot enkele maanden duren. Als de huid echt open is en de blaasjes overgaan in ruwe, open plekken ben je zo minimaal een half jaar verder als je niets doet.
  • Hoelang duurt het voordat blaasjeseczeem weg is? Bij een acute situatie ben je met een goede aanpak binnen enkele weken van het eczeem op je handen af. Als je langer dan 6 weken last hebt van eczeem op handen heb je met onze producten zo’n twee tot drie maanden nodig voordat je huid weer gezond is.
  • Hoe gaat handeczeem het snelste weg? Gebruik paardenmelk capsules in combinatie met paardenmelk handcrème. Deze natuurlijke aanpak zorgt ervoor dat de klachten met een aantal dagen al snel afnemen. Gebruik het twee tot drie maanden om ervoor te zorgen dat je huid volledig vrij is van blaasjeseczeem.

Natuurlijke behandeling van blaasjeseczeem op handen

Blaasjeseczeem op handen natuurlijk behandelen doe je met een uniek natuurproduct: paardenmelk. Al eeuwenlang wordt dit natuurlijke middel ingezet tegen huidklachten en allergieën. Sanvita is een merk dat gespecialiseerd is in huidverzorgingsproducten op basis van paardenmelk en supplementen met paardenmelk.

Natuurlijke handcrème tegen blaasjeseczeem

Onze handcrème is gebaseerd op een natuurlijke formule. De huid op je handen heeft zich te verweren tegen veel invloeden van buitenaf. Bij blaasjeseczeem op handen is het belangrijk de huid te voeden met een crème die snel intrekt. Door de natuurlijke actieve ingrediënten ben je verzekerd van de juiste aanpak tegen het eczeem op je handen.

natuurlijke handcreme tegen blaasjeseczeem op handenPaardenmelk capsules tegen blaasjeseczeem

Om het blaasjeseczeem ook van binnenuit tegen te gaan, neem je capsules in met biologische paardenmelk poeder. Van nature bevat paardenmelk meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Deze gezonde mix zorgt voor een gezonde darmflora en helpt de huid van binnenuit te voeden. Door de grote variatie aan vitaminen en mineralen is je huid snel weer in de opbouwfase.

paardenmelk capsules natuurlijk middel tegen blaasjeseczeem

Met deze natuurlijke aanpak kun je rekenen op een verlichting van de klachten binnen enkele dagen. Afhankelijk van hoelang je al last hebt van eczeem op je handen, is bij de meeste mensen de huid gezond in ongeveer twee tot drie maanden. De combinatie van handcreme en capsules is de meest effectieve manier om blaasjeseczeem op handen tegen te gaan.