Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Darmflora herstellen op een natuurlijke manier

3 Apr 2023
door Sanvita Healthy

Je darmflora herstellen is essentieel voor een gezond lichaam en een sterke weerstand. Maar hoe doe je dat precies? Een van de verrassende manieren is het gebruik van paardenmelk. Deze natuurlijke bron van voedingsstoffen kan je helpen bij het herstel van je darmflora. Vooral bij je darmflora herstellen na antibiotica gebruik. In deze blogpost vertellen we je alles over het herstellen van je darmflora met natuurlijke tips en de werking van paardenmelk capsules.

Wat zijn slechte darmflora symptomen?

Je darmflora speelt een cruciale rol in je gezondheid. Daarom is investeren in je darmflora erg belangrijk voor de korte en langere termijn. Je darmflora is een complex systeem van miljarden bacteriën die samenwerken om je lichaam te beschermen tegen ziektes. Wanneer dit systeem uit balans raakt, kunnen er verschillende symptomen optreden. Slechte darmflora symptomen zijn heel verschillend. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van een slechte darmflora:

 • Regelmatig last van verstopping of diarree;
 • Opgeblazen gevoel en gasvorming, zonder duidelijke oorzaak in voeding;
 • Vermoeidheid en een futloos gevoel, ook na voldoende rust;
 • Huidproblemen zoals eczeem;
 • Allergieën zoals een pollenallergie, huisstofmijt allergie of huisdieren allergie;
 • Verminderde weerstand tegen infecties en snel vatbaar voor virussen.

Het is belangrijk om deze symptomen niet te negeren. Ze kunnen een teken zijn dat je darmflora uit balans is en dat je actie moet ondernemen om deze te herstellen.

Slechte darmflora symptomen kun je op verschillende manieren tegengaan. Voeding is heel belangrijk daarbij. Verderop in dit artikel lees je over de werking van paardenmelk om een slechte darmflora te resetten naar een gezonde darmflora.

darmflora herstellen tegen slechte darmflora symptomen  darmflora herstellen

Waarom is darmflora herstellen zo belangrijk?

Je darmflora, ook wel je darmmicrobiota genoemd, bestaat uit miljarden bacteriën. Al deze bacteriën zetten zit in voor jouw gezondheid. Ze helpen bij de spijsvertering, houden ziekteverwekkers buiten de deur en spelen een rol in je immuunsysteem. Wanneer je darmflora uit balans is, krijgen verkeerde bacteriën de overhand en is de balans tussen de verschillende soorten niet goed. Dit kan komen door een slecht dieet of het gebruik van antibiotica. Het gevolg van een onbalans in je darmflora zijn verschillende gezondheidsproblemen. Kenmerken waaraan je kan herkennen dat je je darmflora herstellen moet zijn:

 • Een opgeblazen gevoel;
 • Regelmatig diarree;
 • Constipatie;
 • Sommige chronische ziekten;
 • Huidklachten;
 • Allergieën;
 • Krampen en pijn.

Darmflora herstellen met voeding

Voeding speelt een grote rol in de gezondheid van je darmflora. Eet veel vezelrijke voeding zoals groenten, fruit en volkorenproducten. Vezels bevorderen de groei van goede bacteriën. Probeer ook gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en zuurkool, omdat deze natuurlijke probiotica bevatten. Vermijd daarnaast zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze je darmflora kunnen verstoren.

De rol van paardenmelk bij het herstellen van de darmflora

Paardenmelk is een natuurlijk product dat rijk is aan vitamines, mineralen, spoorelementen en vetzuren. Het bevat ook probiotica, die de groei van goede bacteriën in je darmen bevorderen. Hierdoor helpt paardenmelk direct bij het herstellen van je darmflora. Bovendien is paardenmelk licht verteerbaar, waardoor het een zachte invloed heeft op je spijsverteringssysteem.

In vergelijking met melksoorten van andere dieren, is paardenmelk voor het menselijk lichaam goed verteerbaar. Dit komt door de lichte samenstelling, lage vetgehalte en omdat paarden geen herkauwers zijn. De melk van deze edele dieren komt grotendeels overeen met moedermelk.  

Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Zonder toevoeging of bewerking wordt onze biologische paardenmelk poeder (verse melk zonder vocht) in de capsules gedaan. Door paardenmelk via capsules in te nemen is het langer houdbaar, kun je iedere dag exact doseren en gecontroleerd de dosering afbouwen als de klachten over zijn.

paardenmelk capsules darmflora herstellen voeding

Darmflora herstellen na antibiotica

Antibiotica zijn krachtige medicijnen die bacteriën doden. De werking is het tegengaan van bacteriën van specifieke groepen. Helaas maken ze geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën, wat betekent dat ze ook de nuttige bacteriën in je darmen kunnen doden. Dit kan leiden tot een verstoorde darmflora.

De ervaring leert dat mensen die vaak een antibioticakuur gehad hebben of krijgen meer last hebben van darmklachten en allergieën dan mensen die geen antibioticakuur gehad hebben.

Gelukkig kan paardenmelk helpen bij je darmflora herstellen na antibiotica. De probiotica in paardenmelk kunnen de groei van goede bacteriën bevorderen, waardoor je darmflora weer in balans komt.

Paardenmelk capsules voor een gezonde darmflora

Wil je je darmflora herstellen met paardenmelk? Dan gebruik je Sanvita paardenmelk capsules. Deze capsules zijn gemaakt van 100% natuurlijke en biologische paardenmelk en zijn makkelijk in te nemen. Ze bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om je darmflora te herstellen en je gezondheid te ondersteunen. Bovendien zijn ze vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen, waardoor je zeker weet dat je een puur en natuurlijk product in handen hebt. Met het biologische keurmerk ben je verzekerd van goede zorg voor diergezondheid en natuurbevordering.

darmflora herstellen ; leer er maar mee leven is geen oplossing

Darmflora herstellen; hoe lang duurt dat?

Hoe lang het duurt om je darmflora te herstellen is verschillend per persoon. De ene heeft ineens klachten, terwijl anderen al jaren last hebben van hun darmen. Herstellen van je darmflora gaat niet van de ene op de andere dag. Het vereist tijd en geduld. Maar met de juiste voeding en de hulp van paardenmelk, breng je je darmflora weer in balans en verbetert je gezondheid.

Gemiddeld kunnen de meeste mensen tussen de twee en drie maanden hun darmflora herstellen. De eerste weken voeren de capsules vooral afvalstoffen af. Meestal is de verbetering vanaf zo’n vier weken goed te merken. Ook kan het soms voorkomen dat de klachten de eerste dagen erger worden. Het afvoeren van afvalstoffen is voor slechte bacteriën niet fijn. Daardoor kunnen ze actiever worden dan normaal. Meestal is deze verergering met zo’n vier tot vijf dagen over.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. De capsules, ook het voordeelpakket voor drie maanden, wordt bezorgd door de brievenbus. Verzending is gratis in Nederland en België.