Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Een natuurlijk huismiddel tegen jeuk: 7 tips en 1 natuurlijk middel

4 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Ben je op zoek naar een huismiddel tegen jeuk? Je bent niet de enige. Jeuk is een veelvoorkomend probleem dat kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals allergieën, huidirritaties, droge huid en zelfs bepaalde ziekten. Gelukkig is er een natuurlijk en biologisch huismiddel dat je kan helpen de jeuk te verminderen en je huid te kalmeren: paardenmelk capsules.

Wat veroorzaakt jeuk?

Er zijn talloze oorzaken van jeuk. Het kan een reactie zijn op een bepaald soort voedsel, een bijwerking van medicijnen, of een symptoom van een huidziekte zoals eczeem of psoriasis. Ook kunnen externe factoren zoals hitte, kou, insectenbeten of contact met bepaalde planten jeuk veroorzaken.

Voeding en Jeuk: 7 Tips

Voeding kan invloed hebben op je huidgezondheid en jeuk. Vooral als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of allergische reacties is voeding belangrijk. Hoewel er geen specifieke voedingsmiddelen zijn die gegarandeerd jeuk kunnen voorkomen of verminderen, zijn er bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen die je kunnen helpen tegen jeuk. Ook speelt voeding een rol bij het verbeteren en ondersteunen van een gezonde huid. Hier zijn enkele voedingstips tegen jeuk:

  • Omega-3-vetzuren: Voedingsmiddelen rijk aan omega-3-vetzuren, zoals vette vis (zalm, makreel, sardines), lijnzaad, chiazaad en walnoten, kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid.
  • Antioxidantrijke voeding: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, sinaasappels, druiven, groene thee en groene bladgroenten, kunnen bijdragen aan het verminderen van huidontstekingen en huidirritaties.
  • Vitamine E: Voedingsmiddelen met vitamine E, zoals amandelen, zonnebloempitten, spinazie en avocado, kunnen helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van jeuk.
  • Vitamine C: Deze vitamine, die voorkomt in citrusvruchten, kiwi's, aardbeien en paprika's, speelt een rol bij de productie van collageen en kan helpen bij de wondgenezing en het behoud van een gezonde huid.
  • Water: Voldoende gehydrateerd blijven is essentieel voor een gezonde huid. Drink dagelijks voldoende water om uitdroging te voorkomen.
  • Gebruik biologische paardenmelk capsules als een natuurlijk huismiddel tegen jeuk. Deze bouwen je darmflora en huidgezondheid op met meer dan 40 vitaminen en mineralen. Deze komen van nature voor in paardenmelk. De capsules bevatten geen kunstmatig toegevoegde stoffen; puur natuur als huismiddel tegen jeuk.

Paardenmelk: Het huismiddel tegen jeuk

Paardenmelk capsules kunnen een effectief huismiddel tegen jeuk zijn. Paardenmelk staat bekend om zijn helende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidirritaties en jeuk. Het is rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren die de huid voeden en herstellen. Bovendien is het een natuurlijk en biologisch product, wat betekent dat het geen schadelijke chemicaliën bevat die de huid kunnen irriteren.

Sanvita Bodylotion: Een aanvullend middel tegen jeuk van buitenaf

Naast het nemen van paardenmelk capsules, kan het gebruik van een hydraterende lotion zoals Sanvita Bodylotion helpen om jeuk te verminderen. Deze lotion is speciaal ontworpen om de huid te hydrateren en te kalmeren, waardoor het een geweldige aanvulling is op je jeukbestrijdingsroutine.