Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Herfstdip: symptomen, vitaminen en wat je zelf kan

13 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Voel je je moe, lusteloos en een beetje somber nu de dagen korter worden? Dat kan wijzen op een herfstdip. Dit fenomeen, ook wel bekend als seizoensgebonden affectieve stoornis, treft veel mensen wanneer de zomer plaatsmaakt voor de herfst. Maar wees gerust, er zijn manieren om je beter te voelen. In deze blogpost gaan we dieper in op de symptomen van een herfstdip, welke vitaminen kunnen helpen en hoe paardenmelk een natuurlijk middel tegen de herfstdip kan zijn.

Hoe herken je herfstdip symptomen?

Een herfstdip is meer dan alleen je een beetje down voelen. Het kan een serieus effect hebben op je dagelijks leven. Symptomen van een herfstdip kunnen zijn:

 • Gevoelens van depressie
 • Verlies van interesse in activiteiten die je normaal gesproken leuk vindt
 • Moeite met slapen of juist te veel slapen
 • Veranderingen in eetlust of gewicht
 • Gevoelens van hopeloosheid of waardeloosheid
 • Moeite met concentreren

Als je een aantal van deze symptomen herkent, kan het zijn dat je last hebt van een herfstdip.

Welke vitaminen kunnen helpen?

Vitaminen kunnen een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van een herfstdip. Vooral vitamine D, dat we normaal gesproken uit zonlicht halen, kan in de herfst en winter schaars zijn. Het innemen van een vitamine D-supplement kan dus helpen. Andere nuttige vitaminen kunnen zijn vitamine B12, dat helpt bij de productie van rode bloedcellen en zenuwfunctie, en vitamine C, dat het immuunsysteem ondersteunt.

Los van enkele specifieke vitaminen is het voor een gezonde weerstand belangrijk je lichaam te voorzien van veel verschillende vitaminen en mineralen. Dat doe je met natuurlijke paardenmelk capsules.

5 tips die je zelf kan doen tegen een herfstdip

Hier zijn 5 tips om een herfstdip te bestrijden:

 1. Blootstelling aan daglicht: De afname van natuurlijk zonlicht kan invloed hebben op je humeur. Probeer zoveel mogelijk daglicht op te vangen, zelfs op bewolkte dagen. Maak een wandeling buiten tijdens de lunchpauze of zet je bureau bij een raam. Als het zonnig is, profiteer dan van de gelegenheid om buiten te zijn.
 2. Regelmatige lichaamsbeweging: Fysieke activiteit kan endorfines vrijmaken, wat je stemming kan verbeteren. Blijf actief, zelfs als het kouder wordt. Overweeg om te gaan wandelen, fietsen, hardlopen of deelnemen aan binnensporten. Een regelmatige lichaamsbeweging helpt je om je energieker te voelen.
 3. Gezonde voeding: Wat je eet, kan een grote invloed hebben op je stemming. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten. Vermijd overmatig gebruik van suiker en cafeïne, omdat deze stoffen pieken en dalen in je energieniveau kunnen veroorzaken.
 4. Zelfzorg en ontspanning: Tijdens de herfst is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan zelfzorg. Neem de tijd voor ontspannende activiteiten zoals lezen, meditatie, warme baden of massages. Het verminderen van stress en het nemen van rust zal helpen om je algehele welzijn te verbeteren.
 5. Neem paardenmelk capsules: De herfstdip ga je op een natuurlijke manier tegen door het gebruik van biologische paardenmelk capsules. Deze natuurlijke weerstand booster helpt je op een effectieve manier tegen de herfstdip symptomen.
herfstdip vitaminen en symptomen
Sanvita capsules met biologische paardenmelk 
poeder zonder vulstoffen of kunstmatige toevoegingen.

 

Een natuurlijk middel tegen herfstdip

Wist je dat paardenmelk van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen bevat? Het is een natuurlijk middel dat je weerstand op peil houdt tijdens de herfstmaanden en de winter. Paardenmelk bevat onder andere vitamine C, E, B1, B2, B6 en B12, evenals mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Het is dus een waardevolle aanvulling op je dieet als je last hebt van een herfstdip.

Zeg vaarwel tegen je herfstdip

De herfstdip is een veelvoorkomend fenomeen, maar dat betekent niet dat je er niets aan kunt doen. Door alert te zijn op de symptomen, de juiste vitaminen in te nemen en natuurlijke middelen zoals paardenmelk te gebruiken, verhoog je je weerstand en zul je je beter voelen.