Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmelk tegen eczeem op oogleden

26 Mei 2023
door Sanvita Healthy

De huid op je oogleden en rond je ogen is dun. Dat betekend dat dit stukje huid extra kwetsbaar is en veel mensen last hebben van eczeem oogleden hebben. De huid krijgt ook geen rust omdat je iedere keer knippert. Ook is het erg vervelend dat het eczeem heel zichtbaar is.

Lees in deze blog de natuurlijke oplossing voor eczeem rond ogen en oogleden.

De huid op en rond oogleden

Omdat de huid op oogleden zo dun en gevoelig is, komt eczeem op oogleden snel openbaar. Eczeem komt van binnenuit en uit zich op de meest kwetsbare plekken van de huid. in de huid rond op de oogleden zijn er veel minder talgklieren aanwezig. Dat betekend dat de huid minder gesmeerd wordt en minder vochtbuffer heeft. Hierdoor droogt het snel uit.

Het komt ook veel voor dat eczeem rond ogen zit. De huid rond de ogen is ook dunner dan de gemiddelde huid. Dat merk je aan het ontstaan van kraaienpootjes. Ook zijn de onderste oogleden dunner dan de bovenste oogleden. De huid rond je ogen is veel meer in beweging dan de huid op je kaken of neus.

Verzorging van eczeem op ooglid is heel belangrijk en moet je goed aanpakken. Trekken, wrijven of schuren op het ooglid maken het nog meer kwetsbaar. Pas ook op met make-up. Te veel gebruik kan blijvende schade veroorzaken.

Gebruik een natuurlijke crème met ontstekingsremmende en kalmerende werking. Gebruik de Refine Skin Cream die geschikt is voor de dunne, gevoelige huid op de oogleden.

Eczeem oogleden oorzaken

Het soort eczeem op oogleden is vaak atopisch of contacteczeem. Veel behandelingen en therapieën richten zich op het feit dat de huid rond de ogen een gevoelige huid is. Op zichzelf is dat natuurlijk waar; de huid rond de ogen ís gevoelig. Ook wordt de oorzaak van eczeem vaak gezocht in een allergische reactie ergens op. Maar beide onderwerpen zijn niet de oorzaak. Het zijn gevolgen, symptomen en reacties. De oorzaak ligt ergens anders.

De oorzaak van eczeem, ook op oogleden, is een niet goed functionerende darmflora en weerstand. Zodra de gezondheid van de darmflora afneemt, kan het niet genoeg voedingsstoffen opnemen uit je voeding. Voedingsstoffen worden door het bloed getransporteerd door heel je lichaam. Uiteindelijk komen deze vitaminen en mineralen in de dunste bloedvaatjes aan het einde van het lichaam: de huid.

De meeste huid heeft een vochtbuffer en is bedekt. Daarmee is het veel minder kwetsbaar voor eczeem. Bij oogleden is de huid altijd in direct contact met de omgeving, zonlicht, verontreinigingen door aanraking, make-up of buitenlucht. Ook is de huid op de oogleden dun. Dat zorgt voor snellere ontwikkeling van eczeem op oogleden.

Eczeem op oogleden kan wel getriggerd worden door bepaalde omstandigheden. Dit zijn geen oorzaken maar situaties waardoor het zichtbaar wordt of extra opspeelt.  

 • Genetisch bepaald

Eczeem, een slechte darmflora of levensstijl en een dunne huid kunnen genetisch bepaald zijn. Hierdoor lijkt het dat eczeem op oogleden erfelijk is. Ook in deze situatie is het goed om oog eczeem op een natuurlijke manier tegen te gaan.

 • Bacterie of virus infectie

Een huidinfectie maakt de huid extra kwetsbaar waardoor eczeem sneller opspeelt.

 • Allergische reactie

Mensen met eczeem hebben vaak ook een allergie voor bepaalde voeding of stoffen. Astmatische klachten of bijvoorbeeld hooikoorts komt ook vaak voor in combinatie met eczeem.

 • Stress bij eczeem

Eczeem heeft meer kans bij een slechte darmflora en een lage weerstand. Als je stress ervaart verhogen de ontstekingswaardes in je lichaam. Hierdoor speelt eczeem op.

Eczeem rond ogen tips

De elasticiteit van je huid neemt gedurende we ouder worden steeds iets af. Vooral bij de dunne huid zien we dat als eerste. Met deze tips ga je klachten van eczeem rond ogen tegen.

 • Probeer niet te wrijven of krabben. Dit vergroot de irritatie en het duurt langer voordat de huid hersteld is. Bacteriën aan je vingers kunnen ook zorgen voor een nog groter probleem.
 • Ga spaarzaak om met make-up. Er zitten veel chemische en synthetische stoffen in make-up die niet bevorderlijk zijn bij eczeem.
 • Het reinigen van je ogen en de huid rond je ogen moet voorzichtig. Ook als je lenzen draagt moet je voorzicht zijn met lenzenvloeistof. Reinig de huid met lauw water en dep de huid daarna droog met een zachte doek.
 • Verhoog de vochtbalans in je huid. Eet veel vochtrijk voedsel voor een langzame hydratatie, drink voldoende water en gebruik een goede crème. Welke crème dat is lees je zo.
 • Voorkom schade door UV straling aan de dunne oogleden huid. Gebruik daarom bij de eerste zonnestraaltjes en bij zonnig weer een zonnebril.
 • Verzorg je oogleden met eczeem met Refine Skin Cream; een dagcrème met paardenmelk.

Eczeem oogleden tegengaan met paardenmelk dagcrème

Wil je een natuurlijke aanpak tegen eczeem oogleden die werkt? Dan gebruik je de Refine Skin Cream. Deze dagcrème op basis van paardenmelk bevat natuurlijke ingrediënten die goed werken tegen eczeem. De crème is specifiek geschikt voor de dunne, gevoelige oogleden huid. Het eczeem wordt sterk verminderd of verdreven door een sterke huid- en celstructuren.

Actieve ingrediënten:

 • Paardenmelk: bevat meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen, stuk voor stuk goed voor een gezonde huid.
 • Olus Oil: Olijfolie helpt de huid hydrateren, voedt de huid en heeft een beschermende en herstellende werking.
 • Aloë Vera: ontstekingsremmende en antibacteriële werking: precies wat je nodig hebt bij huidklachten, zoals eczeem, acne, psoriasis en bijvoorbeeld rosacea.
 • Citrus limon extract: natuurlijke ontstekingsremmer wat de afvoer van afvalstoffen bevordert en de huid egaal maakt. Ook heeft het een reinigende werking en helpt het tegen rimpelvorming.
 • Pyrus Malus Juice: appelsapzuur. Bevat vitamine A en C en heeft een antioxiderende werking. Helpt de bovenste huidlaag ex foliëren en heeft een reinigende werking.
 • Tarwekiem olie: heeft een ontstekingsremmende werking en geeft de huid met gevoeligheden rust. Ideaal voor de beschadigde huid en tegen allergische huidreacties.
 • Panax Ginseng Extract: Het extract heeft een groot aantal actieve bestandsdelen. Het heeft een wondherstellende werking en verminderd ontstekingen in de huid. Stimuleert collageen en daarmee de weerbaarheid van de huid.
 • Citric acid: citroenzuur heeft een reinigende werking en helpt als ontstekingsremmer tegen huidklachten.

Eczeem van binnenuit behandelen

Het gebruiken van de paardenmelk dagcrème is een goede aanpak tegen eczeem op oogleden. Dat is de aanpak van buitenaf en gaat de gevolgen van eczeem tegen. De oorzaak van eczeem komt van binnenuit. Daarom is het belangrijk de darmflora en weerstand van binnenuit op te bouwen.

Paardenmelk capsules tegen eczeem

Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. De biologische paardenmelk capsules van Sanvita bevatten 100% natuurzuivere paardenmelk poeder, zonder vulstoffen. Deze capsules helpen de darmflora weer te herstellen en geven de weerstand een boost.

De opbouw en het tegengaan van eczeem vanuit de oorzaak duurt meestal zo’n twee tot drie maanden. De dagelijkse dosering van de capsules is vijf per dag. Deze neem je allemaal tegelijk in met een glas water, tijdens deze twee tot drie maanden. Iedere 28 dagen vernieuwd de huid zichzelf. Op deze manier geef je je huid drie maanden lang de ondersteuning die het nodig heeft.

Na drie maanden zijn de meeste mensen van hun klachten af. Als het eczeem al jaren aanwezig is, zou het kunnen zijn dat je na deze drie maanden nog even door moet op vijf capsules per dag, of dat je overschakelt op een onderhoudsdosering van twee of drie capsules per dag. Paardenmelk capsules zijn een natuurlijk voedingssupplement die altijd kunnen worden ingenomen.

Al onze producten zijn geschikt voor zowel de vrouwenhuid als mannenhuid.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is gratis in Nederland en België.