Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmelk voor huisdieren

24 Mei 2017
door Sanvita Healthy

Paardenmelk is een effectief natuurproduct waar de voordelen van de werking bewezen zijn. Door veel positieve ervaringen en de natuurlijke werking van paardenmelk bij honden en katten met huid-, vacht- en darmklachten, neemt de vraag steeds meer toe.

Paardenmelk bij honden

Paardenmelk voor honden en puppy’s is een bijzonder natuurproduct wat kan werken bij alle rassen honden. Zonder toevoegingen van smaakstoffen en kleurstoffen heeft paardenmelk 100% natuurlijke eigenschappen.

Waar helpt paardenmelk tegen bij honden?

Atopie bij honden wordt vaak gezien als ziekte, maar atopie is een allergie. Deze allergie wordt in veel gevallen veroorzaakt door niet volwaardige voeding. In het verleden werden voedselallergie en Atopie als twee verschillende aandoening gezien. De laatste jaren zien de meeste dierenartsen het als één aandoening. Paardenmelk bij atopie of voedselallergie is een effectief middel. Met een aantal weken zie je duidelijk verschil in huid en vacht. Ook zijn honden al na enkele weken een stuk rustiger.

Een hotspot (of Pyotraumatische Dermatitis) wordt meestal zelf veroorzaakt door de hond, door steeds op dezelfde plek te likken, krabben of bijten. Na een tijdje gaat de plek ontsteken, jeuken en blijft de hond krabben. Pijn is namelijk verdraaglijker dan jeuk. Door paardenmelk te gebruiken verbetert het herstellend vermogen van de huid, wordt de vacht van binnenuit verzorgd en de jeuk direct verminderd.

Darmklachten bij honden uiten zich in verschillende vormen. Meestal is het te zien aan de ontlasting en energieniveau van de hond. Door een verstoorde darmflora, stofwisseling of bacterie kan de hond darmklachten krijgen. Paardenmelk zorgt met meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen voor een gezonde darmflora en goed functionerende dunne darm.

Ook helpt paardenmelk bij verminderde energie, ontstekingen in de organen, voedselallergieën, lage weerstand, luchtwegklachten en zorgt voor een gezonde huid en stralende vacht.

paardenmelk capsules bij huisdieren

Paardenmelk bij puppy’s

Vanaf de geboorte kunnen puppy’s paardenmelk gebruiken. Ook bij moederloze dieren is het aan te raden de puppy’s paardenmelk te geven. Dit verhoogt de weerstand en helpt het lichaam voldoende gezonde bouwstoffen binnen te krijgen. Bij puppy’s die nog moedermelk krijgen is het aan te raden om vanaf 3 weken langzaam paardenmelk bij te voeren, omdat de moedermelk vanaf die leeftijd afneemt in het geven van de weerstand verhogende stoffen.

Paardenmelk bij katten

Paardenmelk is geschikt voor alle rassen en is 100% natuurlijk. Zonder toevoegingen van schadelijke stoffen is paardenmelk een uniek natuurproduct waarbij de werking vanuit de natuur ten goede komt aan huisdieren.

Waar helpt paardenmelk bij?

Paardenmelk voor katten helpt bij de opbouw van weerstand en energie, verzorgt de huid en de vacht van binnenuit en helpt bij huid- en darmklachten. Atopie of eczeem bij katten is geen ziekte maar een allergie. Voeding is in veel gevallen de oorzaak van deze aandoening. In het verleden werden voedselallergie en atopie als twee verschillende aandoeningen gezien. De laatste jaren zien de meeste dierenartsen het als één aandoening. Paardenmelk bij atopie of voedselallergie is een effectief middel. Met een aantal weken zie je duidelijk verschil in huid en vacht. Na enkele weken merken katten bijna geen nadelen meer en worden ze weer actief.

Een hotspot (of Pyotraumatische Dermatitis) wordt meestal zelf veroorzaakt door de kat zelf, door steeds op dezelfde plek te likken, krabben of bijten. Na een tijdje gaat de plek ontsteken, jeuken en blijft de kat hiertegen krabben. Door paardenmelk te gebruiken verbetert het herstellend vermogen van de huid, wordt de vacht van binnenuit verzorgd en de jeuk direct verminderd.

Darmklachten bij katten uit zich in verschillende vormen. Meestal is het te zien aan de ontlasting en energieniveau van de kat. Door een verstoorde darmflora, stofwisseling of bacterie kan de kat darmklachten krijgen. Paardenmelk zorgt met meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen voor een gezonde darmflora en goed functionerende dunne darm.

Ook helpt paardenmelk bij ontstekingen in de organen, voedselallergieën, lage weerstand, luchtwegklachten en zorgt het voor een gezonde huid en stralende vacht.

Paardenmelk bij kittens

Paardenmelk kun je kittens vanaf de geboorte al geven. Bij kittens die geen moeder meer hebben kan paardenmelk toegevoegd worden aan de kunstvoeding, om zo meer vitaminen en mineralen binnen te krijgen en een gezonde darmflora op te bouwen.

Werking paardenmelk bij huisdieren

Voordat voeding van huisdieren in de dunne darm komt, gaat het via de bek naar de maag. Daar wordt het voorbewerkt. Het verteringsproces van het voedsel begint al in de bek en maag. Hierdoor kan de darmwand alle voedingsstoffen makkelijker opnemen, zoals vetzuren, aminozuren en koolhydraten. Via het bloed komen deze stoffen op de plek waar ze nodig zijn, bijvoorbeeld bij de spieren, organen, vacht en huid. Als de voedingsstoffen aankomen bij de verschillende weefsels, wordt direct het afval meegenomen naar de afvalorganen, zoals de darmen, longen (voor gassen), de huid en de urinewegen met de blaas.

De afvalorganen komen geregeld in contact met de buitenwereld, waar het wemelt van bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Het is dus belangrijk dat deze organen een hoge weerstand hebben tegen indringers. Op het moment dat de darmflora in de dunne darm niet in goede conditie is, komen er andere afvalstoffen die via de afvalorganen afgevoerd worden, maar daar niet horen. De blaas krijgt bijvoorbeeld afvalstoffen die in de darmen horen, waardoor er een blaasontsteking kan ontstaan. Door afwijkende afvalstromen kan bijvoorbeeld de huid gaan jeuken en irriteren.

Als deze klachten worden behandeld, pak je dus het gevolg aan van iets wat blijft, en wordt er niet naar de oorzaak gekeken. Met paardenmelk zorg je ervoor dat de oorzaak aangepakt wordt. Afvalstromen die goed afgevoerd worden, organen die gezond en vitaal zijn en een goed functionerende darmflora zijn essentieel voor een gezond en fit huisdier.

Paardenmelk alternatief prednison

Paardenmelk wordt bij huisdieren ook wel gebruikt als alternatief voor prednison. Een prednison kuur is een synthetisch middel wat ingenomen wordt tegen ontstekingen. Daar het snel werkt kent prednison ook bijwerkingen. Dit zijn maag- en darmklachten, spierpijn en hoofdpijn. Ook komt dufheid en vermoeidheid voor. Als de weerstand al niet zo hoog is, is een natuurlijk alternatief een goed middel. Paardenmelk is een natuurlijk middel wat ontstekingen tegengaat in het lichaam van je huisdier en de weerstand verhoogd. Ook helpt het de darmflora weer een gezonde werking te geven waardoor het lichaam zelf weer deze functie kan overnemen. Geef je hond of kat 3 theelepels paardenmelk poeder per dag of 5 capsules met paardenmelk poeder erin.

Gebruik van paardenmelk

Paardenmelk wordt gebruikt voor alle rassen honden en katten. Verse paardenmelk is hoogstens 2 dagen houdbaar. Doordat de goede stoffen bij verhitting afbreken mag paardenmelk niet gepasteuriseerd worden. Daarom verpoederen we paardenmelk. We halen het water uit de melk en zo blijft er zo’n 10% van de oorspronkelijke melk over. Dit betekent dat verse paardenmelk voor zo’n 90% uit water bestaat.

De meeste mensen gebruiken paardenmelk in capsules voor hun hond of kat. Deze doe je door de brokjes. De poeder meng je met lauw water. Het mag niet warmer worden dan 35 graden. De eerste 3 maanden geef je je huisdier paardenmelk met een dosis van 5 capsules per dag. Dan zijn alle stoffen in het lichaam van je huisdier en zorgt het immuunsysteem voor een gedeeltelijke overname van de werking. Zo reset je het lichaam op een natuurlijke manier. Na de 3 maanden kun je de dosis in een paar weken afbouwen en helemaal stoppen. Sommige honden of katten hebben chronische klachten en moeten na 3 maanden elke dag een lage dosering blijven gebruiken.

Verzenden en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis verzonden.