• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Natuurlijke behandeling tegen Dermatitis perioralis

Dermatitis perioralis is één van de bekendste huidziekten en uit zich rond de mond en soms rond de ogen. De oorzaak van dermatitis perioralis is moeilijk vast te stellen. Wel is er veel bekend over de situaties waarin de huidziekte ontstaat of opsteekt. Dermatitis perioralis is een ontstekingsziekte en wordt in de volksmond wel genoemd: Clownseczeem.

In deze blog behandelen we dermatitis perioralis met de volgende vragen:

  • Dermatitis perioralis oorzaak en triggers;
  • Hoe ziet dermatitis perioralis eruit;
  • Is Peri orale dermatitis hetzelfde;
  • Dermatitis perioralis bij kinderen;
  • Dermatitis perioralis behandeling.

Dermatitis perioralis oorzaak en triggers

De oorzaak van dermatitis perioralis moet je zoeken in situaties of eigenschappen waarin ontstekingen in de huid zich voordoen. De oorzaak van dermatitis perioralis is moeilijk aan te wijzen. Toch zijn er wel veel voorkomende overeenkomsten bij mensen met deze huidklachten. De overeenkomsten zijn een relatief dunne of gevoelige huid, lage weerstand en een onbalans in de darmflora.

Wel is het belangrijk om te weten dat bij de reguliere aanpak van dermatitis perioralis snel hormoonzalf gebruikt wordt. Deze corticosteroïden zijn vaak ook een trigger voor het eczeem. Voor de gezondheid van je huid op langere termijn, en zeker rondom je ogen en mond, is het belangrijk hormoonvrije crème te gebruiken. Dermatitis perioralis komt vooral voor in periodes met lage temperaturen en weinig zonlicht. Zonder behandeling kan het een aantal maanden duren voordat het overgaat. Ook kan het overslaan naar een chronische huidontsteking.

Hoe ziet dermatitis perioralis eruit?

De ontsteking in de huid is goed te herkennen. De huid wordt rood, er ontstaan rode bultjes en puitjes en je ziet de ontstekingen duidelijk. Ook ontstaan er schilfers op de huid. De huid voelt branderig en geeft een irritatie bij gebruik van zeep of cosmetica. Met een creme op natuurlijke basis ga je dermatitis perioralis tegen. Met onze capsules ga je de ontsteking van binnenuit tegen.

Is Peri orale dermatitis hetzelfde?

Dermatitis perioralis is hetzelfde als Peri orale dermatitis. Het enige verschil is dit: peri-oraal betekend (rond de mond). Soms dit de huidontsteking ook rond de ogen, dan wordt het dermatitis peri-ocularis (rond de ogen) genoemd. De klachten en triggers zijn hetzelfde, de klinische benaming is afhankelijk van de locatie.

Dermatitis perioralis bij kinderen

Dermatitis perioralis komt over het algemeen vooral voor bij vrouwen in de leeftijd tussen de 16 en 45 jaar oud. Soms komt de huidaandoening ook voor bij kinderen. Vaak is het zo dat dermatitis perioralis bij kinderen sneller overgaat dan op oudere leeftijd. Vermijd alle soorten van niet-natuurlijke cremes of zalven en probeer suiker te vermijden.

Dermatitis perioralis behandeling

Reguliere behandeling van dermatitis perioralis

De reguliere behandeling om dermatitis perioralis tegen te gaan is het tegengaan van de gevolgen van de huidontsteking. De gevolgen van de ontsteking zijn roodheid, jeuk en puistjes. De behandeling richt zich vooral op het tegengaan van de ontsteking. Dat doe je met cremes met ontstekingsremmende ingrediënten.

Ook wordt dermatitis perioralis vaak behandeld met een antibiotica kuur. Dit duurt zo’n 6 tot 12 weken. Antibiotica wordt gebruikt om de bacteriën te doden. In de praktijk is dit soms effectief. Wel is je huid na de kuur nog kwetsbaarder en je weerstand lager.

Je darmflora bestaat namelijk uit miljoenen bacteriën die onderdeel zijn van je afweersysteem. Als je huidklachten, allergieën of andere klachten hebt, komt dat vaak door een verstoorde darmflora. De gezonde bacteriën zijn in de minderheid en de schadelijke krijgen de overhand. Met een antibiotica kuur ga je de schadelijke bacteriën tegen, maar tegelijk de gezonde.

De natuurlijke dermatitis perioralis behandeling

Wil je een natuurlijke dermatitis perioralis behandeling? Dat kun je zelf doen met deze tips en producten. Weet je de oorzaak van dermatitis perioralis? Vermijd die triggers dan. Je gaat dermatitis perioralis op een natuurlijke manier tegen met deze tips. Eerst is het belangrijk om te weten wat je niet moet doen en de laatste tips geven je de oplossing tegen dermatitis perioralis.

  • Hydrateer je lichaam; eet vochtrijk voedsel en drink voldoende water. Hiermee bouw je de vochtbalans in je huid weer op. Een vochtrijke huid heeft van zichzelf al een ontstekingsremmende werking.
  • Vermijd gefrituurd en bewerkt eten; je darmflora gaat hard achteruit bij gefrituurd eten. Ook veel voedingsmiddelen zijn zwaar bewerkt wat de darmflora niet ten goede komt.
  • Vermijd suiker; een van de meest actieve trigger op ontstekingen is suiker. Probeer het te vermijden in eten en drinken.
  • Gebruik paardenmelk capsules om dermatitis perioralis tegen te gaan. Paardenmelk capsules bestaan uit meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen die je darmflora binnen korte tijd weer op niveau hebben.
  • Gebruik de Refine Skin Cream. Deze creme is speciaal voor de gevoelige huid en bevat natuurlijke ingrediënten. Naast de voedende werking van paardenmelk heeft het een ontstekingsremmende en antioxiderende werking.

Paardenmelk tegen dermatitis perioralis

Al eeuwenlang is paardenmelk de oplossing bij huidklachten met als oorzaak een slechte darmflora en ontstekingen in de huid. Tegenwoordig zit paardenmelk in poedervorm in capsules. 100% biologisch en puur, zonder vulstoffen of synthetische toevoegingen. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Je darmflora is niet gebaat bij één specifieke stof of vitamine, maar bij een volledige mix van alle soorten.

De dagcrème Refine Skin Cream zorgt van buitenaf voor een kalmerende werking en een sneller herstel van de huid. Het gaat ontstekingen in de huid tegen en maakt huidcellen weerbaar tegen schadelijke invloeden. Zo ben je snel van je jeuk af en maakt dermatitis perioralis geen kans meer om terug te komen.

Een natuurlijke behandeling tegen dermatitis perioralis duurt drie maanden

Je huid vernieuwd zich iedere 28 dagen. Voor een gezonde reset van je huid en darmflora gebruik je een periode van drie maanden. De eerste 2 tot 4 weken worden afvalstoffen afgevoerd en de ontsteking tegengegaan. Deze eerste weken geven het meeste resultaat. Bij de meeste mensen zijn de klachten volledig verdwenen. Voor de langere termijn is het belangrijk de huid nog enige tijd te ondersteunen. Vooral in de aanmaak van nieuwe huidcellen is het belangrijk de huid van binnenuit te voorzien van de juiste bouwstoffen.

Een volledige behandeling duurt drie maanden. Na deze periode is de kans groot dat je geen last meer krijgt van dermatitis perioralis.

natuurlijk middel tegen dermatitis perioralis

Veelgestelde vragen over dermatitis perioralis

Hoelang duurt dermatitis perioralis?

De ontstekingsreactie in de huid gaat niet vanzelf over. Dermatitis perioralis kan, zonder behandeling, nog jarenlang blijven opspelen. Met paardenmelk capsules in combinatie met de Refine Skin Cream, zijn de klachten na enkele weken weg.

Is dermatitis perioralis besmettelijk?

Dermatitis perioralis is niet besmettelijk. Eczeem rond de mond en ogen is ook niet besmettelijk.

Bestel de paardenmelk capsules voor een optimaal resultaat voor drie maanden. Klik op het voordeelpakket, onderaan de pagina van het product Voordeelpakket Capsules vindt je een combinatiekorting met paardenmelk dagcrème.

paardenmelk capsules tegen dermatitis perioralis    natuurlijke creme tegen dermatitis perioralis