• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk is gezond, maar ook halal?

Paardenmelk is van nature een zeer gezonde voedingsstof en komt van oudsher uit het gebied wat tegenwoordig Rusland, Mongolië, Noord-China en omliggende landen is. Paardenmelk is ten opzichte van koeien- of geitenmelk een gezond alternatief en fijn voor mensen met prikkelbare darmen of een koemelkallergie. 

Is paardenmelk halal? 

Voor mensen met de Islam als geloofsovertuiging of een voedingspatroon wat halal is, is paardenmelk een goede bron van vitaminen. De paardenmelk van Sanvita Healthy wordt gewonnen bij paarden van het soort Haflingers omdat dit ras een rustig en vriendelijk ras is. De paarden zijn in goede gezondheid doordat er met liefde voor de dieren wordt gezorgd. Naast een weidegang van 10 tot 12 uur per dag kunnen moeder en veulen bij slechte weersomstandigheden vrij in de manege bewegen. 

Wanneer er aan de gezondheid van de dieren getwijfeld wordt, schakelen wij onze homeopathische arts in. Wanneer iets ernstigs of een acute vorm zich openbaart dan is de reguliere arts aan bod.

Voor het dierenwelzijn is het belangrijk dat moeder en veulen worden pas naar zes weken overdag van elkaar worden gescheiden en wij alleen overdag de paarden melken. Veulens blijven wel tot minstens acht maanden bij hun moeder, wat een zeer lange periode is. 

Waar helpt paardenmelk bij? 

Onze paardenmelk is een gesproeidroogde paardenmelk van hoge kwaliteit en wordt gecontroleerd door diverse instanties. De capsules van Sanvita Healthy bestaan uit meer dan 98% uit pure paardenmelk poeder en zijn 600 mg. Dat is een unieke hoeveelheid in vergelijking met andere paardenmelk capsules. 

Lees hier waar paardenmelk bij kan helpen. 

Is paardenmelk gezond? 

Paardenmelk is door de unieke samenstelling een goede voeding voor het lichaam. Waarom is paardenmelk gezond? Door paardenmelk worden in de darmen de goede bacteriën geholpen en onderhouden en worden de slechte bacteriën afgevoerd. Dat is de normale functie van de darmflora. Als deze functie is verstoord of niet goed werkt, krijgen goede bacteriën echter niet de kans zich te ontwikkelen. De slechte bacteriën profiteren dan van deze omgeving. Paardenmelk helpt het lichaam om een gezonde darmflora op te bouwen en te onderhouden.

Lees hier alle ingrediënten van paardenmelk.