• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vagina jeukt; wat te doen?

Vooropgesteld als vrouwen onder elkaar: een jeukende vagina is zó vervelend! Wat is er tegen? Wat kan ik zelf? Wat doe ik verkeerd? Hoe kom ik eraan? Hoe kom ik er vanaf? Terechte vragen! Hier een overzicht van dit artikel en het antwoord voor een vagina zónder jeuk.

 • De oorzaak
 • Hoe voorkom je vagina jeuk
 • Dit kun je zelf
 • Hoe snel je er vanaf bent

Het vrouwelijk geslachtsdeel heeft een zelfreinigend vermogen wat verder niet voorkomt in de natuur. Maak er gebruik van!

De oorzaak van vaginale jeuk

Vaginale jeuk kan verschillende oorzaken hebben. Wat de oorzaak ook is, je wil ervan af en snel ook. Verderop meer over een effectief middel tegen jeuk bij je vagina.

Mogelijke oorzaken:

 • Hormonale veranderingen

Door de verandering in je hormoonhuishouding wordt de doorbloeding van je schaamlippen geeft jeuk aan je schaamlippen.

 • Vulvovaginale candidiasis (vaginale schimmelinfectie)

Jeuk in de vagina wordt vaak veroorzaakt door een vaginale schimmelinfectie. Deze infectie wordt veroorzaakt door zeep, anticonceptie, verzwakt immuunsysteem, diabetes of via overdracht van iemand anders.

 • Lichen Sclerosus

Bij jeukende schaamlippen kan een goede oorzaak Lichen Sclerosus zijn. Dit is een huidaandoening die vaak opkomt als hormonen veranderen, bijvoorbeeld in de overgang. Heel langzaam wordt de huid minder elastisch. De jeuk in de schaamlippen wordt veroorzaakt doordat de huid strak aanvoelt en wit wordt van kleur.

 • Psoriasis

Mensen met psoriasis kunnen ook jeuk van onderen krijgen doordat de psoriasis zich uitbreidt. Voor mensen die nooit psoriasis gehad hebben kan het voorkomen dat jeuk in de vagina de voorbode is van opkomende psoriasis.

 • Allergische eczeem

Eczeem kan voorkomen in de binnenste schaamlippen. De jeuk wordt veroorzaakt door huidirritatie en allergische reactie. Dit kan komen van een tampon, veranderende hormoonhuishouding of de verandering van de zuurtegraad.

 • SOA

Als je vagina jeukt kan dit ook komen van een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Jeuk aan schaamlippen wordt vooral veroorzaakt door de soa’s:

 • Genitale wratten
 • Herpes zoals pijnlijke blaasjes (krijg je ook koortslip van)
 • Trichomonas is een parasiet die groen-gele afscheiding en jeuk veroorzaakt
 • Chlamydia is een ontsteking waardoor jeuk, afscheiding en irritatie opspelen
 • Gonorroe zorgt voor etterig groen vocht, pijn en jeuk

 

jeuk aan vagina wat te doen

 

Jeuk aan schaamlippen; wat te doen?

Jeuk schaamlippen kun je met onze natuurlijke capsules van binnenuit oplossen. Toch zijn er ook dingen die je zelf kan doen. Jeuk aan schaamlippen verminder je zelf al met deze tips:

 • Grijp snel in! Bij de eerste jeuk in je vagina of aan een van de schaamlippen moeten de alarmbellen afgaan. Denk niet dat het wel meevalt of dat je niet goed schoon bent. Beoordeel het met een spiegeltje en neem direct maatregelen.
 • Gebruik geen ‘intiemsprays’ of vaginale douches. Dat zorgt voor een onbalans in de zuurtegraad van je vagina. Wassen met zeep bevordert jeuk aan schaamlippen. Was met lauw tot warm water en liefst met je handen in plaats van een washand.
 • Gebruik geen antibiotica. Een gezonde vagina flora wordt om zeep geholpen door antibiotica. Ga altijd voor een natuurlijke oplossing als dat mogelijk is. Na een antibioticakuur moet je zorgen dat je weerstand en de vaginaflora weer volledig opgebouwd wordt. Dit kan wel 4 tot 6 maanden duren.
 • Verschoon regelmatig je tampons. In het begin om de 2 tot 3 uur, daarna kun je dit opbouwen tot maximaal iedere 6 uur. Langer is niet gezond.
 • Draag geen strakke kleding. Jeuk van onderen komt vaak door irritatie. Irritatie is het ergst als je strakke kleding aantrekt waarin je schaamlippen warm en vochtig blijven. Iets ruimer ondergoed en luchtige kleding helpt al veel.
 • Gebruik geen crème. Cremes zijn ontwikkeld voor uitwendig gebruik. Je zit veel te snel op het randje en creme is dan niet de oplossing. Pak het van binnenuit aan.

Misschien lees je nu allerlei dingen die je niet moet doen, terwijl je die al een poosje inzet. Dat is begrijpelijk, je wil er vanaf! 

Paardenmelk capsules tegen jeuk in vagina

De beste tip die je kan krijgen om dit probleem op een snelle en natuurlijke manier op te lossen zijn paardenmelk capsules. Deze capsule zijn gevuld met biologische paardenmelk poeder, zonder kunstmatige toevoegingen. Van nature bevat paardenmelk meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Paarden zijn geen herkauwers en edele dieren. De melk komt voor ongeveer 90% overeen met moedermelk, is vetarm en goed verteerbaar voor ons lichaam.

Paardenmelk capsules worden ook vaak ingezet bij allergieën, huidklachten en darmklachten. Het bouwt van binnenuit de darmflora op, voorziet je lichaam van vitaminen en mineralen die het nodig heeft om goed te functioneren. Ook bij vaginale jeuk ga je het op deze manier van binnenuit tegen. Je vagina flora wordt weer opgebouwd en de jeuk verdwijnt. 

jeuk vagina lotion
De kalmerende lotion helpt je huid
in de intieme zone sneller herstellen.

Hoe snel ben je van jeukende vagina af?

Hoe snel je van jeuk in vagina af bent, hangt af van hoe je het aanpakt. Het meeste resultaat haal je met een natuurlijke vitamine boost. Met onze capsules met paardenmelk poeder erin, verdwijnt de jeuk van onderen op een natuurlijke manier. De meeste vrouwen ervaren met enkele dagen al veel verschil. Je lichaam heeft totaal tussen de twee en drie maanden nodig om volledig te herstellen.

Paardenmelk poeder is een puur natuurproduct met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Dit zorgt voor het volgende resultaat:

 • Een gezonde vagina flora
 • Betere doorbloeding
 • Ondersteuning aan de slijmvliezen
 • Een flexibele huid
 • Hogere weerstand

Doordat je je weerstand natuurlijk opbouwt en de schimmel, allergie of ongezonde situatie tegen gaat, pak je het goed aan. Naast dat veel mensen onze capsules gebruiken, moet je de drie volgende stappen iedere dag doen:

 1. Eet gezond; minimaal 300 gram groenten en 2 stuks fruit per dag
 2. Drink veel water, dat zorgt voor een goede doorbloeding
 3. Beweeg veel; ook vandaag al, als de jeuk nog niet direct weg is

En: volg uiteraard de bovenstaande tips op en neem iedere dag onze paardenmelk capsules.

middel tegen jeuk vagina

Bestel hier het Voordeelpakket Capsules voor drie maanden

met gratis verzending en 30% korting.

Natuurlijk middel tegen jeuk aan schaamlippen

Reken af met de jeuk. Je bouwt een gezonde vagina flora en weerstand op in drie maanden. Neem iedere dag 5 capsules (allemaal op hetzelfde moment). Met drie maanden is je afweersysteem gereset. Je merkt na een paar dagen al verschil. Als je na drie maanden van je klachten af bent, heb je de capsules niet meer nodig. 

Bestel de capsules nu voor drie maanden met 30% korting. Je hoeft er niet voor thuis te blijven; wij bezorgen door de brievenbus. Op werkdagen voor 23:59uur besteld; is dezelfde dag gratis verzonden in België en Nederland.