• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk werkt niet

Er zijn mensen die geen goede ervaring hebben met het gebruiken van paardenmelk en soms zelfs nadelen ervaren. Waarom is dat? Het is een natuurlijk product met zoveel vitaminen en mineralen. 

Paardenmelk capsules werkt niet als je:

 • Je niet goed laat voorlichten
 • Zomaar wat probeert
 • Paardenmelk capsules zomaar aanschaft zonder iets te weten over de werking en dosering

Waarom werkt paardenmelk niet?

Paardenmelk staat bekend als een natuurproduct tegen allerlei kwalen. Een eeuwenoud middel waarbij oude steppevolkeren gebruik maakte van paardenmelk voor hun gezondheid en kracht. Paardenmelk werkt in sommige gevallen niet, omdat het niet goed of niet lang genoeg wordt ingenomen. Van het drinken van groene thee en elke dag een rondje lopen tot direct resultaat met natuurproducten, bij paardenmelk werkt het net even anders.

Dit natuurproduct heeft enige tijd nodig, zoals je verderop in deze blog leest. 

De nadelen van paardenmelk zijn: 

 • Je kan het niet gebruiken zonder advies als je lactose intolerant bent
 • Je kan het niet bij de supermarkt kopen
 • Specifiek van poeder is een nadeel dat je niet exact kan doseren en veel meer gebruikt dan nodig
 • Paardenmelk verzorgingsproducten gaan de gevolgen tegen, capsules gaan de oorzaak tegen
 • Er zijn veel verschillende capsules op de markt; kies capsules met hoge dosering pure en biologisch paardenmelk poeder zonder vulstoffen of hulpstoffen. 

Hoe snel werkt paardenmelk?

Als je hebt van darmklachten, allergieën of huidklachten geeft paardenmelk nagenoeg altijd een verlichtend effect. Veel mensen ervaren zelfs 100% herstel. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Paardenmelk werkt pas nadat je het een tijdje ingenomen hebt. Hier staat een schema van een voorbeeld hoe paardenmelk grofweg werkt in het lichaam.

Paardenmelk bij huidklachten

Als je paardenmelk capsules inneemt tegen huidklachten, is dit de werkingsmethode:

 • Eerste 2-4 weken: afvoer van afvalstoffen en herstel van darmflora (sommige mensen krijgen de eerste weken meer klachten omdat het naar buiten komt).
 • 4-8 weken: herstel van darmflora en herstel van huid.
 • 8-12 weken: optimale voeding van binnenuit aan de huid.

De meeste mensen zien ongeveer na 3-4 weken verschil in hun huidDe capsules werken van binnenuit, de Sanvita verzorgingsproducten helpen de huid van buitenaf. Bij kinderen is de werking meestal sneller, daar zien we tussen de eerste en tweede week merkbaar verschil.  

Paardenmelk bij allergieën en darmklachten

Neem je Sanvita capsules in tegen allergieën, dan is dit de werkingsmethode:

 • Eerste ca. 2 weken: afvoer van afvalstoffen en herstel van darmflora.
 • 2 tot 8 weken: opbouw van weerstand en de eerste resultaten zijn merkbaar.
 • 8 tot 12 weken: onderhoud aan het immuunsysteem zodat je lichaam zelf leert antistoffen op te bouwen tegen de allergie en de darmflora gezond te houden.

Omdat het een natuurlijk product is, duurt de aanloop iets langer, maar de werking is veel consistenter op termijn. Het verandert het functioneren van je immuunsysteem, in plaats van een snelle quick-fix, waarna je zo weer een terugval kan hebben.

Lees hier alle ervaringen van onze klanten.

nadelen paardenmelk

Klachten erger bij paardenmelk

De eerste dagen kan het zijn dat je klachten tijdelijk erger worden. Als je lichaam voor de eerste keer te maken krijgt met zo'n krachtige vitamine- en mineralenshot, kan het zijn dat je lichaam in de tegenaanval gaat. De eerste periode zorgt paardenmelk voor het verwijderen en afvoeren van afvalstoffen. Dit komt via je darmen en/of via je huid naar buiten. Na een paar dagen kan dit weer afzwakken, waarna het lichaam gaat werken aan langdurig herstel.

Wanneer helpt paardenmelk wel?

Paardenmelk helpt wel als je het de tijd geeft het werk te doen. Je mag van een natuurproduct niet verwachten dat het direct werkt, wat je misschien wel gewend bent van synthetische medicijnen. Het nadeel van medicijnen is dat het even werkt, en je altijd weer de medicijnen nodig hebt. Het voordeel van paardenmelk is dat je (los van mensen met een lactose-intolerantie) geen bijwerkingen hebt, een langdurig resultaat boekt en met een 100% natuurproduct je lichaam helpt tegen de klachten waar je last van hebt.

De gemiddelde tijd dat je paardenmelk moet innemen is drie maanden. Korter kan wel maar is niet optimaal. Langer mag, omdat paardenmelk een natuurproduct is, is het geen extra belasting voor het lichaam, alleen maar een supergezonde toevoeging. Sommige mensen hebben zoveel resultaat dat ze na drie maanden volledig stoppen met het gebruik van paardenmelk. Anderen blijven paardenmelk in een lage dosis innemen.

Voor een goede werking neem je de eerste drie maanden per dag vijf capsules in. Na deze drie maanden kun je stoppen met de capsules als je klachtenvrij bent of overstappen op een onderhoudsdosering van bijvoorbeeld twee capsules per dag. 

Klik hier voor een volledig overzicht waar paardenmelk bij kan helpen.

Gratis advies

Vragen over de werking van paardenmelk van Sanvita of andere merken? 

Plan een telefonisch consult in, stel je vraag in de chat op onze website of stuur een mail naar [email protected]

https://calendly.com/sanvita