Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmelk kuur, hoe werkt het?

5 Jul 2017
door Sanvita Healthy

Een paardenmelk kuur neem je in bij huidklachten, darmklachten, longklachten of hart- en vaatziekten. In Nederland is paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen. In Duitsland, Italië, Mexico, Rusland en China wordt een paardenmelk kuur wel als geneesmiddel gezien.

Hier vind je een overzicht waar je een paardenmelk kuur bij kan gebruiken.

Hoe gebruik je een paardenmelk capsules kuur

De paardenmelk kuur kun je op verschillende manieren innemen. Paardenmelk heb je in de vorm van capsules en poeder. De meest gebruikte vorm zijn de paardenmelk capsules. Het is makkelijk in te nemen en makkelijk mee te nemen.

De paardenmelk poeder wordt vaak gebruikt door kinderen die nog geen capsules kunnen innemen. De poeder kan ook bij zuigelingen gebruikt worden, bijvoorbeeld bij baby’s met koemelkallergie.

Dosering paardenmelk capsules

Een paardenmelk kuur duurt drie maanden. Bij de meeste aandoeningen is dat voldoende. Als je een paardenmelk kuur gaat starten kun je de kuur het beste rustig opbouwen zodat je darmen aan dit natuurproduct kunnen wennen.

Paardenmelk capsules werken vanuit de darmen, dus kan het daardoor zijn dat de eerste dagen de darmen afvalstoffen verwijderen die er al lang zitten. Dit komt door de veelheid aan vitamine en mineralen in paardenmelk. De paardenmelk kuur zorgt ervoor dat de darmen goed gaan werken, zodat je geen of minder last hebt van je aandoeningen.

Hier een schema hoe je de paardenmelk kuur opbouwt:

(Jong-) volwassenen, meestal vanaf 3 jaar:                                                                 

Dag 1: 1 capsule              
Dag 2: 2 capsules
Dag 3: 3 capsules
Dag 4: 4 capsules
Vanaf dag 5: 5 capsules

Na drie maanden 5 capsules per dag te hebben ingenomen bouw je het gebruik weer af met 1 capsules per week minder. Bij een paardenmelk kuur is het belangrijk dat je iedere dag op een vast moment de paardenmelk inneemt. Zo komt het in je stofwisseling en spijsvertering altijd op een vast moment en gaat je lichaam wennen aan de werking en aanvoer van gezonde stoffen.

Baby en kind: 0-3 jaar

Tot 1 jaar:

Dag 1: 0,5 theelepel      
Dag 2: 0,5 theelepel
Dag 3: 1 theelepel
Dag 4: 1 theelepel

Tot 3 jaar: 
Dag 5: 1,5 theelepel
Dag 6: 2 theelepel
Dag 7: 3 theelepels

Volwassenen die geen capsules kunnen slikken bouwen deze dosering in 5 dagen op naar 3 hele theelepels per dag. Bij een paardenmelk kuur is het belangrijk dat je iedere dag op een vast moment de paardenmelk inneemt. Zo komt het in je stofwisseling en spijsvertering altijd op een vast moment en gaat je lichaam wennen aan de werking en aanvoer van gezonde stoffen.

TIP: Je kunt beter capsules gebruiken dan poeder. Voor kinderen maak je de capsule open en schud je de poeder eruit. Hierdoor is de dosering altijd exact gelijk en zijn de capsules makkelijk te bewaren. 

Paardenmelk kuur afbouwen

Als je de paardenmelk kuur drie maanden hebt ingenomen, kun je de paardenmelk kuur het beste rustig afbouwen.

Hoe je afbouwt is afhankelijk van je behaalde doel.

Is je aandoening helemaal verdwenen, bouw dan de dosering geleidelijk af in twee weken naar 0 capsules.

Is de aandoening weg maar merk je dat het weer opspeelt als je stopt met de capsules? Bouw de dosering dan af naar 2 of 3 capsules per dag.

Is je aandoening sterk verminderd maar moet je langer dan drie maanden de capsules innemen? Geen probleem, onze capsules zijn 100% natuurlijk en zijn altijd goed om in te nemen. Ga door tot je je resultaat hebt bereikt en beslis of je de dosering verminderd of gelijk houdt.

Paardenmelk kuur bestellen

Bestel je paardenmelk kuur of paardenmelk capsules makkelijk online.

Een paardenmelk kuur kun je aanschaffen in losse paardenmelk doosjes, maar ook in pakketten. Voor een goed resultaat raden wij een voordeelpakket aan voor drie maanden met korting.

Bestellingen op werkdagen voor 23:59 uur worden dezelfde dag nog gratis verzonden. Zo heb je snel je kuur in huis.

Heb je vragen over je bestelling of paardenmelk kuur?

Neem gerust contact met ons op. Je kan ook een telefonisch advies inplannen zodat je gebeld wordt op jouw gekozen moment.