Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmelk kuur, hoe werkt het?

5 Jul 2017
door Sanvita Healthy

Een paardenmelk kuur neem je in bij huidklachten, darmklachten, longklachten of hart- en vaatziekten. In Nederland is paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen. In Duitsland, Italië, Mexico, Rusland en China wordt een paardenmelk kuur wel als geneesmiddel gezien.

Hier vind je een overzicht waar je een paardenmelk kuur bij kan gebruiken.

Hoe gebruik je een paardenmelk kuur

De paardenmelk kuur kun je op verschillende manieren innemen. Paardenmelk heb je in de vorm van capsules, poeder en verse melk. De meest gebruikte vorm zijn de paardenmelk capsules. Het is makkelijk in te nemen en makkelijk mee te nemen.

De paardenmelk poeder wordt vaak gebruikt door kinderen die nog geen capsules kunnen innemen. De poeder kan ook bij zuigelingen gebruikt worden, bijvoorbeeld bij baby’s met koemelkallergie.

Verse melk wordt bijna niet gedronken, meeste mensen durven de smaak niet te proeven en het is maar een á twee dagen houdbaar. Daarom moet verse paardenmelk in de diepvries bewaard worden. De poeder en capsules mogen op kamertemperatuur bewaard worden, als deze geopend zijn moet het in de koelkast bewaard worden.

Dosering paardenmelk

Een paardenmelk kuur duurt meestal 3 maanden. Bij de meeste aandoeningen is dat voldoende. Als je een paardenmelk kuur gaat starten kun je de kuur het beste rustig opbouwen zodat je darmen aan dit natuurproduct kunnen wennen. Paardenmelk werkt vanuit de darmen, dus kan het daardoor zijn dat de eerste dagen de darmen afvalstoffen verwijderen die er al lang zitten. Dit komt door de veelheid aan vitamine en mineralen in paardenmelk. De paardenmelk kuur zorgt ervoor dat de darmen goed gaan werken, zodat je geen of minder last hebt van je aandoeningen.

Hier een schema hoe je de paardenmelk kuur opbouwt:

(Jong-) volwassenen:                                                                 

Dag 1: 1 capsule              
Dag 2: 2 capsules
Dag 3: 3 capsules
Dag 4: 4 capsules
Dag 5: 5 capsules

Na 3 maanden 5 capsules per dag te hebben ingenomen bouw je het gebruik weer af met 1 capsules per week minder. Bij een paardenmelk kuur is het belangrijk dat je iedere dag op een vast moment de paardenmelk inneemt. Zo komt het in je stofwisseling en spijsvertering altijd op een vast moment en gaat je lichaam wennen aan de werking en aanvoer van gezonde stoffen.

Baby en kind: 0-8 jaar

Dag 1: 0,5 theelepel      
Dag 2: 0,5 theelepel
Dag 3: 1 theelepel
Dag 4: 1 theelepel
Dag 5: 1,5 theelepel
Dag 6: 1,5 theelepel
Dag 7: 2 theelepels

Volwassenen die geen capsules kunnen slikken bouwen deze dosering in 5 dagen op naar 3 hele theelepels per dag. Bij een paardenmelk kuur is het belangrijk dat je iedere dag op een vast moment de paardenmelk inneemt. Zo komt het in je stofwisseling en spijsvertering altijd op een vast moment en gaat je lichaam wennen aan de werking en aanvoer van gezonde stoffen.

Paardenmelk kuur afbouwen

Als je de paardenmelk kuur 3 maanden hebt ingenomen, kun je de paardenmelk kuur het beste rustig afbouwen. De dosering kun je dan het beste geleidelijk afbouwen en ervaren wat de reactie van het lichaam is. Als je merkt dat je geen last meer hebt van je aandoening, kun je stoppen met het innemen van paardenmelk. Als je merkt dat na het stoppen van de paardenmelk kuur de klachten toch weer opspelen, kun je ervoor kiezen om nog een lage dosis paardenmelk te blijven innemen. De paardenmelk kuur werkt bij ieder persoon verschillend.

Paardenmelk kuur bestellen

Bestel je paardenmelk kuur of paardenmelk pillen makkelijk online. Betalen kan veilig met I-deal, PayPal, creditcard, Bancontact of Belfius. Bij een bestelling boven de € 60,- zijn de verzendkosten gratis. Een paardenmelk kuur kun je aanschaffen in losse paardenmelk doosjes, maar ook in pakketten. Voor een goed resultaat raden wij een voordeelpakket aan wat ook nog goedkoper is. Bestellingen op werkdagen voor 22:00 uur worden dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je snel je kuur in huis.

Heb je vragen over je bestelling of paardenmelk kuur?

Neem gerust contact met ons op. Er kan gebeld worden naar 06-23379907 of stuur gerust een berichtje via WhatsApp. Doorgaans beantwoorden wij berichten via WhatsApp en e-mail binnen een paar uur.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »