Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmiddel tegen kriebelhoest; 4 oorzaken; 8 tips

12 Sep 2022
door Sanvita Healthy

Nóg belangrijker is hoe je prikkelhoest kan voorkomen of snel oplossen. We vertellen je graag ons paardenmiddel tegen kriebelhoest. Weet je al hoe je aan het vervelende hoesten komt? Scrol dan verder door naar de oplossing!

De oorzaak van kriebelhoest

Kriebelhoest is goed te onderscheiden van andere vormen, zoals slijmhoesten. Bij een kriebelhoest of prikkelhoest, moet je steeds hoesten zonder dat er wat los komt. Het klinkt droog of ruw, soms ook erg diep en als een blafhoest. Slijmhoesten herken je meer aan het loskomen en ophoesten van slijm tijdens het hoesten. Het klinkt daarom als gorgelen. De slijm kun je gewoon doorslikken. Bij een kriebelhoest is het ook goed om af en toe een slokje water te drinken. Dit doe je om je keel te smeren.

Kriebelhoest kan ontstaan vanuit deze drie meest voorkomende situaties:

 • Allergie
 • Virus
 • Longaandoening
 • Luchtverontreiniging

Kriebelhoest door allergie

Een groot deel van de mensen die last hebben van een prikkelende kriebelhoest zijn ergens allergisch voor. Dit kan zijn van stof, een huisdier of bijvoorbeeld schoonmaakproducten. De stof of damp die vrijkomt slaat op je keel en luchtwegen. Het paardenmiddel tegen kriebelhoest werkt ook goed tegen allergieën. Allergieën voor pollen, hooikoorts, huisdieren en huisstofmijt.  

Kriebelhoest door een virus

De lucht zit vol met virussen. Ons afweersysteem is zo ontwikkeld dat we tegen bijna alle virussen bestand zijn. Soms kunnen we er een inademen waar we even van moeten hoesten. Dit kan een paar dagen duren. Een virus kan ook heftiger zijn waardoor het op je longen slaat. Dan vraagt het veel van het afweersysteem. Een goed voorbeeld hiervan is het c0ronavirus. Een kriebelhoest kan komen door een simpel virus wat we zomaar oppikken.

Kriebelhoest door longaandoening

Heb je last van bronchitis, astmatische klachten of andere long-gerelateerde klachten? Grote kans dat je vaker dan gemiddeld last hebt van een kriebelhoest. Geïrriteerde longblaasjes of bronchiën kunnen zorgen voor een droge hoest en prikkel in je keel. Dan is een paardenmiddel tegen de kriebelhoest welkom!

Kriebelhoest door luchtverontreiniging

Uitlaatgassen, rook, chemische dampen of mestdampen; er kunnen allerlei verontreinigen zijn waarvan je een kriebelhoest kan krijgen. Het is een prikkelende reactie in de keel door je afweersysteem om verontreinigingen de longen niet te laten bereiken. Een natuurlijk paardenmiddel tegen kriebelhoest is bij luchtverontreiniging minder effectief dat bij een allergie. Bij een allergie komt de kriebelhoest van binnenuit, bij luchtverontreiniging is het een externe factor. Wel kun je je weerstand verhogen tegen deze invloeden van buitenaf.

paardenmiddel tegen hoestenWat te doen tegen kriebelhoest?

Tegen een kriebelhoest kun je tegengaan met verschillende behandelingen. Soms wordt er direct naar antibiotica gegrepen. Ook kun je gorgelen voor minder last van de prikkelhoest. Hoesttabletten of hoestdrank wil soms ook nog wel helpen. Ben je klaar met van alles proberen en zoek je een paardenmiddel tegen kriebelhoest? Sanvita heeft een natuurlijk middel tegen kriebelhoest: paardenmelk capsules. Hieronder alles over paardenmelk capsules tegen kriebelhoest.

Tips tegen kriebelhoest

 1. Onderdruk de hoest niet
  • Hoesten maakt luchtwegen en longen schoon.
 2. Gorgelen met zout water:
  • Meng een theelepel zout in een glas warm water.
  • Gorgel met dit mengsel gedurende ongeveer 30 seconden en spuug het daarna uit.
  • Dit kan helpen om de keel te verzachten en irritatie te verminderen.
 3. Drink voldoende water:
  • Blijf gehydrateerd door gedurende de dag veel water te drinken. Dit helpt om de slijmvliezen in de keel vochtig te houden en kan de irritatie verminderen.
 4. Gebruik een luchtbevochtiger:
  • Een luchtbevochtiger in de slaapkamer kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de keel te verzachten.
 5. Verzachtende keelsnoepjes of zuigtabletten:
  • Keelsnoepjes met ingrediënten zoals honing, menthol of kamille kunnen tijdelijke verlichting bieden door de keel te kalmeren.
 6. Stoominhalatie:
  • Adem stoom in door boven een kom heet water te hangen en een handdoek over je hoofd te leggen.
  • Dit kan helpen om slijm los te maken en de keel te verzachten.
 7. Vermijd irriterende stoffen:
  • Probeer het roken van sigaretten of blootstelling aan rook te vermijden, omdat dit de keelirritatie kan verergeren.
  • Blijf weg van plaatsen waar je wordt blootgesteld aan stoffen die de keel kunnen irriteren, zoals stof, chemicaliën of sterke geuren.
 8. Neem paardenmelk capsules:
  • Ga met dit natuurlijke paardenmiddel de hoest van binnenuit tegen.

Paardenmelk capsules tegen kriebelhoest

Een echt paardenmiddel tegen kriebelhoest zijn paardenmelk capsules. In deze capsules zit pure paardenmelk poeder. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Doordat een paard geen herkauwer is, is de melk heel goed verteerbaar voor mensen. Bij een lactose intolerantie mag je geen paardenmelk gebruiken zonder advies. Vraag hiernaar bij onze klantenservice.

Hoe gebruik je dit paardenmiddel?

Je gebruikt de capsules dagelijks. De vitaminen en mineralen zorgen voor gezonde bloedwaarden en darmflora. Hierdoor gaan organen zoals longblaasjes, luchtwegen en afweersysteem weer goed functioneren. Voor volwassenen is de dosering vijf capsules per dag. Je mag ze allemaal tegelijk innemen. De eerste dag neem je één capsule, de tweede dag neem je twee capsules en zo bouw je het op naar vijf capsules. Voor je lichaam is het beste dit drie maanden aan te houden. Zo reset je je immuunsysteem.

De kriebelhoest kan al na enkele dagen of weken over zijn. Wil je voorkomen dat de kriebelhoest snel terugkomt? Neem de capsules dan tussen de twee en drie maanden in. 

Voor kinderen maak je de capsules open en gebruik je de poeder. Deze geef je met een toetje of gemengd met lauw water.

Kan kriebelhoest vanzelf overgaan?

Kriebelhoest kan soms vanzelf overgaan. Dit is afhankelijk van het de oorzaak van kriebelhoest Het kan zijn dat, als je verder geen allergieën, longproblemen of energieproblemen hebt, kriebelhoest met 2 tot 4 weken grotendeels over is. Deze tijd verkort je door paardenmelk capsules in te nemen. Je lichaam krijgt daardoor een vitamine-boost. Door de mix van vitaminen en mineralen bouw je je weerstand op.  

Een kriebelhoest kan, als je er langer last van hebt, zich door ontwikkelen naar chronische longproblemen. Heb je al langer dan een jaar, of steeds in het winterseizoen, last van een kriebelhoest? Dan zijn paardenmelk capsules ook een goed idee als natuurlijk middel. Met dit natuurproduct heb je zo'n 2 tot 4 weken nodig voordat de klachten sterk verminderen.

Regeneratie van longcellen (herhaaldelijke vernieuwing) is bij volwassen mensen veel minder dan bijvoorbeeld huidcellen. Huidcellen leven gemiddeld ongeveer een maand. Na deze tijd heb je weer een nieuwe huid. Longcellen daarentegen stoppen met het vernieuwingsproces nadat de longen in de pubertijd zijn volgroeit. Door een maximale vitaliteit van het bloed te bereiken, zorgen stamcellen langzaam voor vernieuwing.

Paardenmelk poeder zorgt voor een natuurlijke opbouw van weerstand, bloedwaardes, leverfunctie en darmflora. Deze combinatie en aanpak van diverse organen is belangrijk om zo door het hele lichaam het energieniveau weer op te bouwen. Voor een goed resultaat en langdurige weerstand tegen een kriebelhoest is het aangeraden paardenmelk capsules drie maanden in te nemen.

Paardenmelk capsules bestellen

Bestel je op werkdagen je paardenmelk capsules voor 23:59 uur, dan versturen wij dezelfde dag je bestelling. Via email houden we je op de hoogte van de moment van bezorging. De capsules worden bezorgd door de brievenbus. Gratis thuisbezorgd in Nederland en België.