• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kan ik paardenmelk verdragen als ik koemelkallergie heb?

De meeste mensen met een koemelkallergie vinden de oorzaak hiervan in een allergie voor de eiwitten van deze melk. Eiwitten in koemelk zijn moeilijk verteerbaar door het lichaam. Doordat de vertering lang duurt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de darmflora.

Eiwitten uit paardenmelk zijn sneller en licht verteerbaar voor het lichaam, waardoor deze darmproblemen niet veroorzaakt worden.

Wel is het belangrijk te weten of er sprake is van een lactose allergie naast de koemelk allergie, omdat mensen met een lactose allergie niet tegen paardenmelk kunnen.

Bij een lactose-intolerantie kunnen gebruikers wel tegen paardenmelk, omdat paardenmelk snel opgenomen wordt en licht verteerbaar is.

In sommige gevallen zijn mensen niet allergisch voor lactose maar voor pasteuriseren. Dan is paardenmelk ook een oplossing om toch voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Bij het gebruik van paardenmelkpoeder wordt aangeraden om in één week langzaam op te bouwen tot drie theelepels paardenmelkpoeder per dag. Volwassenen kunnen makkelijker paardenmelk capsules gebruiken.

Lees hier meer over paardenmelk bij koemelkallergie.