• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Natuurlijk middel tegen maagzuur

€98,70 €82,50
+

Natuurlijk middel tegen maagzuur

Veel Nederlanders hebben regelmatig last van maagzuur. Bijna iedereen kent dit brandende maagzuur wel. De spier tussen de slokdarm en maag sluit niet goed en bij ogenblikken komt het maagzuur naar boven. Dit geeft een brandend gevoel, omdat maagzuur een zuur is wat na het speeksel het verteringsproces in gang zet. Het weefsel van de maag en darmen kan hier tegen, echter je slokdarm en keel/mond niet.

Bij veel vet eten, strakke kleding, beschadigde spieren en ouderdom kan maagzuur parten gaan spelen. Reguliere medicijnen zoals maagzuurremmers zijn niet zonder bijwerkingen.

Maagzuurbinders of maagzuurremmers?

Maagzuurremmers remmen het zuurgehalte in de maag. Deze kun je in milde vorm krijgen bij de drogist. Ook heb je een zwaardere vorm, de zogenaamde protonpompremmers. Deze zijn op doktersrecept te verkrijgen en bekend onder de stoffen omeprazol, esomeprazol en pantozol.  

Daarnaast heb je nog maagzuurbinders. Maagzuurbinders neutraliseert het zuur en zorgt voor een binding in de maag. Hierdoor wordt het brandende gevoel minder. Medicijnen bij maagzuur mag je niet langer dan 2 weken gebruiken.

Darmflora kan drastisch veranderen

Onderzoek door Prof. dr. Rinse Weersma, specialist in maag- darm- en leverziekten, naar het gebruik van maagzuurremmers en concludeerde in dit onderzoek dat, door veelvuldig gebruik van dit medicijn, de samenstelling van de darmflora drastisch kan veranderen.

De promovendi Floris Imhann, Marc Jan Bonder en Arnau Vich Vila laten met de uitkomst van het onderzoek zien dat maagzuurremmers geassocieerd worden met osteoporose, darminfecties en nierfalen.

“20% van de bacteriesoorten in de darm zijn veranderd na gebruik van deze maagzuurremmers”

Volgens hem worden protonpompremmers redelijk snel voorgeschreven of gebruikt door mensen die een beetje last hebben van maagzuur. “Als je een goede reden hebt om dit middel te gebruiken, bij bijvoorbeeld een maagzweer of chronische klachten, dan moet je die bijwerkingen voor lief nemen. Maar als je het medicijn zonder urgente reden gebruikt dan zijn de bijwerkingen van belang”.

De vraag die opkomt is: zijn er maagzuurremmers welke er voor zorgen dat de bijwerkingen minder of niets zijn? Bestaat er een natuurlijk middel bij maagzuur? JA!

Bij wie komt het meeste voor?

Het gebeurt bij veel mensen met overgewicht. Bij te vet en/of teveel eten heb je veel kans op maagzuur. Strakke kleding of zwangerschap en voorover bukken kan het maagzuur in je slokdarm komen. Het sluitspiertje zorgt ervoor dat de maaginhoud niet over kan stromen naar de slokdarm. Als er een hogere druk is op de maag, kan het zijn dat het maagklepje niet goed sluit.

Het sluitspiertje kan wat verslappen met als je ouder word. Alcohol, chocola en pepermunt kunnen ervoor zorgen dat je er nog meer last van krijgt. Sommige geneesmiddelen en roken kunnen er ook voor zorgen dat het sluitspier minder goed kan werken. Net als bij een gebroken middenrif kan deze sluitspier niet goed zijn werk doen. Bij spanning of stress maak je de maag ook extra gevoelig voor maagzuur.

 

Reflux en brandend maagzuur

Het brandende gevoel als er zure maaginhoud naar boven komt in de slokdarm noem je brandend maagzuur of zure oprispingen. Ook wel reflux genoemd. De maag heeft een speciaal laagje weefsel, waardoor de maag word beschermd. De slokdarm heeft deze laag niet en kan op den duur beschadigen als er te vaak maagzuur naar boven komt. In je keel brandt het, je proeft het en je krijgt pijn bij het slikken.

Is er een natuurlijk middel bij maagzuur?

Er zijn een aantal huismiddeltjes die kunnen helpen bij een brandend maagzuur, bijvoorbeeld melk, cola, ananas, verse basilicum of havermoutvlokken. Deze middelen zijn niet wetenschappelijk bewezen.

Een ander natuurlijk middel wat werkt bij maagzuur is Paardenmelk. In twee opzichten werkt paardenmelk: het tegengaan van maagzuur en het oplossen van een verstoorde darmflora.  

Paardenmelk bij maagzuur

Dit natuurlijke middel bij maagzuur werkt vanuit de darmen en kalmeert de maag. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken. Als de darmflora goed werkt kunnen alle afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Zo geef je de darmen een kans om de verkeerde vetten af te voeren, zodat het niet kan ophopen.

We raden aan om paardenmelk minimaal 3 maanden te gebruiken voor een goed resultaat. Zo kan paardenmelk de darmfora aan het werk  zetten om van binnen uit het lichaam te reinigen. Het maagweefsel wordt weer sterker en veel mensen ervaren meer energie na het innemen van paardenmelk. Vele kwaaltjes komen voort uit het feit dat je darmflora is verstoord. 

Hier vind je een overzicht waar paardenmelk nog meer bij werkt.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Verzending is gratis voor Nederland of België.