• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een natuurlijk middel tegen jeuk bij anus

-35%
Sanvita Healthy Darmklachten Programma
Darmklachten Programma
€284,01 €184,50
+

Een natuurlijk middel tegen jeuk bij anus

Jeuk aan de anus is erg vervelend en ongemakkelijk. De anus is het uiteinde van de endeldarm en daarmee van het gehele spijsverteringskanaal. De huid kan bij jeuk aan de anus rood, schilferig en en droog zijn. Ook kunnen er kloofjes in de huid zitten wat extra irritatie oplevert. In dit artikel beschrijven we de oplossing bij anale jeuk of eczeem rond de anus.

Inhoud van dit artikel over anale jeuk:

 • Oorzaak eczeem anus
 • Tips bij perianaal eczeem
 • Behandeling jeuk anus

Oorzaak jeuk anus

De oorzaak van eczeem of jeuk rond de anus kan verschillend zijn. De meest voorkomende oorzaak van de jeuk aan de anus is zwemmerseczeem. Ook contacteczeem komt veel voor. Bij jongere mensen is de oorzaak van jeuk aan de anus ook wel eens de aanwezigheid van wormpjes.

Ook kan jeuk ontstaan na irritatie van de anus door restanten van ontlasting. De huid kan ook jeuk veroorzaken door de aanwezigheid van aambeien.

Jeuk aan de anus komt het meeste voor bij:

 • Een dieper gelegen anus
 • Veel beharing
 • Incontinentie voor ontlasting
 • Aanwezigheid van kleine huidflapjes rondom de anus
 • Gebruik van zeep (meer kans op uitdroging)
 • Gebruik van geparfumeerde vochtige doekjes
 • Worminfectie
 • Eczeem
 • Schimmelinfectie

Ondanks dat jeuk bij de anus veelvuldig voorkomt, is bij een aanzienlijk deel van de mensen, zo’n 25%, geen directe oorzaak vast te stellen.

jeuk anus behandeling eindelijk

Tips bij perianale eczeem

Als je last hebt van eczeem bij de anus, peri anale eczeem genoemd, zijn tips die de jeuk verminderen altijd welkom. Naast deze tips is het belangrijk ook van binnenuit de eczeem en jeuk tegen te gaan.

Tip 1:

Gebruik geen ruw wc papier. Ruw wc papier heeft een schurend effect en stimuleert juist jeuk aan de anus.

Tip 2:

Gebruik een nat, niet geparfumeerd doekje om de anus met eczeem schoon te maken.

Tip 3:

Dep vervolgens de anus door zodat de huid niet geïrriteerd raakt door vocht.

Tip 4:

Drink ongeveer 2 liter water per dag. Dat zorgt er van binnenuit voor dat de huid niet uitdroogt en elastisch blijft.

Tip 5:

Beweeg iedere dag voldoende. Beweging zorgt voor een goede doorbloeding en daarmee ook voor een gezonde huid. Een uur per dag stevig wandelen, wat ook opgeknipt mag worden in twee keer een half uur, doet de huid goed.

Tip 6:

Eet vezelrijk voedsel. Hiervan wordt je ontlasting en spijsvertering beter waardoor de stoelgang gemakkelijker wordt. Gezonde voeding is ook erg belangrijk voor een gezonde huid.

Tip 7:

Ga direct naar het toilet als je aandrang voelt. Dat zorgt ervoor dat de kringspier niet teveel de anus met eczeem belast en de huid zo min mogelijk wordt aangespannen tijdens het herstel.

Tip 8:

Gebruik een natuurlijke lotion of crème. De meeste zalfjes zijn gemaakt van huidonvriendelijke ingrediënten, zeker rondom de anus is het bij eczeem belangrijk een natuurlijke lotion te gebruiken.

Behandeling jeuk anus

Belangrijk tegen jeuk bij de anus is een natuurlijke aanpak mét effect. Het eindeloos smeren van allerlei cremes is logisch door de aard van de klachten, maar niet de oplossing. De behandeling tegen anus eczeem van Sanvita is de aanpak van binnenuit.

De behandeling bestaat uit twee onderdelen. Het gebruiken van onze natuurlijke lotion tegen de jeuk en voor het helpen herstellen van de huid, en het innemen van onze capsules. Deze capsules bevatten natuurlijke paardenmelk poeder.

Paardenmelk poeder staat bekend om de meest effectieve aanpak tegen huidklachten die in de natuur te vinden is. Dat komt omdat er van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen voorkomen in paardenmelk. Dat is de perfecte mix voor een gezonde darmflora en een huidverzorging van binnenuit.

lotion tegen jeuk anus

Veel mensen met last van jeuk bij de anus hebben baat bij het gebruik van de capsules en de lotion. De capsules neem je dagelijks in, met een dosering van 5 capsules per dag, allemaal op één moment van de dag. Dit hou je aan totdat de klachten geheel verdwenen zijn.

De periode hoe snel de klachten weg zijn verschilt per persoon en is afhankelijk hoelang je al last hebt van jeuk. Soms lijkt het met enkele weken volledig te zijn verdwenen, bij anderen duurt het twee maanden voordat het 100% weg is.

jeuk anus capsules natuurlijk

Omdat je huid een vernieuwingsperiode heeft van 28 dagen, is onze aanbeveling een periode van drie maanden. Met drie maanden heeft je huid een volledige metamorfose ondergaan, en bij gebruik van de capsules in combinatie met de lotion in deze periode blijft het bij meer dan 80% van de mensen weg. En dat alles op een natuurlijke manier.

Bestellen en verzenden

Een effectieve behandeling tegen anus eczeem bestaat uit capsules (bestel voor drie maanden met korting) en bodylotion. Daarvoor hebben we voordeelpakket met 25% korting. Op onze webshop kun je de capsules en lotion bestellen. Wij verzenden iedere werkdag om 23:00 uur. Iedere bestelling die voor deze tijd gedaan is wordt verzonden. Zo is je bestelling de volgende dag binnen en kun je direct beginnen.