• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paardenmelk gebruiken bij kanker

Kanker is een ziekte welke steeds vaker voorkomt. De meest voorkomende vormen kanker zijn borstkanker, darmkanker, longkanker, prostaatkanker en huidkanker. Lees hieronder verder.

Paardenmelk gebruiken bij kanker

Er sterven in Nederland jaarlijks 40.000 tot 50.000 mensen aan kanker, wat ongeveer 30 procent van het totaal aantal sterfgevallen. Ons lichaam bestaat uit ontelbaar cellen die functioneren als bouwstenen voor onze lichaam. Wanneer in het lichaam een foute celdeling optreedt, ontstaan er cellen die niet functioneel zijn. Deze gaan vermenigvuldigen, woekeren en worden zo kankercellen. Het gevolg daarvan is een ophoping van verkeerde cellen wat een tumor kan worden. 

We kennen kanker in twee verschillende vormen: goedaardig en kwaadaardig. Het delen van ongecontroleerde cellen kan op een goedaardige of een kwaadaardige manier gebeuren. Meestal wordt er alleen bij een kwaadaardig gezwel gesproken over kanker.

Kwaadaardige tumor

Een kwaadaardige tumor wordt onder andere herkent door het groeien in nabijgelegen weefsels of organen. De cellen gaan zich bij een tumor anders opstellen en kunnen zich via het bloed ergens anders in het lichaam vestigen. Op deze manier kunnen er meerdere tumoren door het lichaam ontstaan.

Goedaardige tumor

Een goedaardige gezwel groeit niet door andere weefsels heen, het verspreid zich dus ook niet door het lichaam. De tumor kan wel tegen nabijgelegen organen en weefsels drukken. Dat kan een reden zijn om de tumor weg te laten halen.

Behandeling van kanker

Wanneer er kanker is gesignaleerd zal de arts samen met de cliënt een behandelplan maken. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor chemotherapie, ondanks de vervelende bijwerkingen. Chemotherapie is een verzamelnaam voor de reguliere kankermedicijnen. Deze medicijnen worden ook wel cytostatica genoemd.

Waarom paardenmelk bij chemotherapie?

Paardenmelk is geen geneesmiddel in Nederland. In vele landen wordt paardenmelk wel als een geneesmiddel gezien voor diverse huid- en darmklachten. Paardenmelk heeft een goede invloed op het functioneren van verschillende organen. Het bevat veel ijzer, energie, vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Paardenmelk is licht verteerbaar en stimuleert de groei van goede bacteriën in de darmflora. Bij heel veel mensen treed er bij chemotherapie een gebrek aan weerstand op waardoor je extra vatbaar wordt voor eventuele bijwerkingen.

Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora wordt hersteld en het bloed wordt gezuiverd door de lever te ondersteunen. Het lichaam wordt natuurlijk versterkt waardoor het een chemokuur of bestraling beter kan worden verdragen.

De voeding wordt beter opgenomen en het bloed circuleert beter waardoor het herstellen sneller gaat. Sanvita Healthy is specialist in paardenmelk producten

Wat verhoogt het risico op kanker?

Vijf tot tien procent bij de mensen met kanker kan in de genen zitten. Gelukkig komt dit weinig voor en als er genen in je lichaam zijn die extra vatbaarder zijn voor kanker.

Ook zijn er infectieziekten die risico op leverkanker kunnen verhogen, bijvoorbeeld hepatitis B en C. Je kunt deze ziekten vaak voorkomen met inentingen wat de kans op het verspreiding van infecties verkleint.

Bepaalde zaken in je leefomgeving kunnen ook het risico op kanker vergroten, bijvoorbeeld teveel uv-licht van de zon. Ook wanneer je met kankerverwekkende stoffen werkt, verhoogt de risico op kanker, zoals asbest, benzeen en röntgenstralingen.

Ongezonde voeding en levensstijl verhogen ook het risico op kanker. Roken is daarbij niet meegerekend. Op roken na is overgewicht de grootste risicofactor voor kanker die we in de meeste gevallen zelf in de hand hebben.

Bijwerkingen chemotherapie bij kanker

Chemotherapie heeft niet alleen invloed op kankercellen, maar ook op gezonde cellen. Vooral gezonde cellen die snel groeien worden kapot gemaakt door chemotherapie.

Voorbeelden daarvan zijn: Haarzakjes, beenmergcellen, slijmvliescellen van de mond, het maag-darmstelsel en de vagina. De bijwerkingen die je van chemokuren kan krijgen hangen af van het soort chemotherapie, de dosis en duur van de kuur, de combinatie met andere medicijnen en behandelingen en uiteraard de lichamelijk conditie. 

Iedereen reageert weer anders op chemotherapie. De arts geeft advies hoe je er mee kunt omgaan en wat voor bijwerkingen je kunt verwachten. Als je last krijgt van bijwerkingen, zegt dit verder niets over de resultaten van de behandeling.

De bijwerkingen die het meeste voorkomen zijn: Diarree en verstopping van de darmen waar paardenmelk goed bij kan ondersteunen, vermoeidheid en een verminderde conditie, bloedarmoede en menstruatiestoornissen, reuk en smaakveranderingen, infecties en koorts en haaruitval. 

Sommige mensen krijgen bijwerkingen zoals veel vocht vasthouden, slaapproblemen, zenuwklachten, longklachten, overmatig zweten, hoofdpijn, hartklachten en bloeddrukverandering.

Ook kan de nierfunctie verminderen en kunnen allergieën vermeerderen. We helpen veel mensen met deze bijwerkingen van behandelingen met paardenmelk zodat de gevolgen van de bijwerkingen zo minimaal mogelijk gehouden worden. 

Natuurlijk middel bij chemotherapie

Paardenmelk als natuurlijk middel bij chemotherapie helpt bij het opbouwen en behouden van de weerstand. Veel mensen ervaren nadelige gevolgen van een chemotherapie. Energie wordt minder en mensen zijn daardoor sneller ziek.

Het natuurlijke middel vinden wij in paardenmelk. Afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de positieve effecten ondervonden van het gebruik van paardenmelk als natuurlijk middel bij chemotherapie.

Wij willen niet benadrukken dat het werkt tegen kanker, maar paardenmelk kan er wel voor zorgen dat weerstand omhoog gaat en het herstellen van organen en cellen vergroot wordt.

Paardenmelk bevat veel vitaminen en mineralen en andere natuurlijk ingrediënten wat goed is voor ons lichaam. Met meer dan 40 verschillende soorten bouwstoffen voor het lichaam lijkt paardenmelk het meest van alle dierlijke melksoorten op menselijke moedermelk.

Daardoor kan paardenmelk het beste helpen om het lichaam te voeden met gezonde stoffen.

Gebruik van paardenmelk bij chemotherapie

Paardenmelk kun je vers drinken, maar is helaas kort houdbaar. Het mag niet gepasteuriseerd worden, omdat dan alle werkende stoffen worden afgebroken. Daarom hebben wij paardenmelk in de vorm van poeder en capsules. Op elk moment in je behandeling kun je beginnen met paardenmelk, maar hoe eerder hoe beter!

Paardenmelk poeder kun je mengen met water of yoghurt. Je kunt direct met 4 theelepeltjes beginnen per dag. In de morgen neem je twee theelepels en in de avond neem je twee theelepels. Wij raden aan om paardenmelk te gebruiken zolang je in behandeling bent.

Paardenmelk capsules kun je innemen met water of andere drank. Het is goed om hier zeven capsules van in te nemen per dag, zodat je veel voedingstoffen binnen krijgt. Dit mag je verdelen over de dag, het hoeft niet.

Je kunt paardenmelk in blijven nemen zolang je de kuren moet ondergaan. Daarna mag je paardenmelk in blijven nemen ter ondersteuning van het herstellend vermogen van je lichaam. 

Paardenmelk capsules voordeelpakket voor drie maanden 

Bestellen en ontvangen van paardenmelk

Paardenmelk kun je bij ons per pakje van 50 stuks bestellen, maar ook in pakketten voor drie maanden tegelijk. Deze pakketten zijn een stuk voordeliger en heb je het gelijk voor de nodige tijd in huis. Je bestelling wordt zorgvuldig door ons ingepakt en verzonden. Bestel je de producten voor 23:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Gratis verzending in Nederland.