• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Heeft je baby eczeem? Paardenmelk is de oplossing.

Voor veel baby’s met eczeem is constitutioneel eczeem de meest voorkomende vorm. Deze vorm van eczeem geeft veel jeuk, blaasjes en schilfers. Voor kinderen en baby’s is dit een vervelende huidaandoening wat een grote invloed kan hebben op het humeur.

Al ver in de oudheid werd paardenmelk gebruikt als algemeen gezondheid bevorderende voeding. De steppenvolkeren in Mongolië en Kazachstan, (die soms tot wel duizenden paarden hielden met enkele gezinnen) wisten al eeuwen geleden dat paardenmelk goed was voor het menselijk lichaam. Pas veel later kwamen er klinieken waar paardenmelk geneesmiddel nummer één was.

Oorzaak eczeem baby’s

De oorzaak van eczeem bij zowel baby’s als volwassenen is moeilijk vast te stellen. Erfelijkheid, slechte leefgewoonten, lage weerstand of domme pech kunnen de oorzaak zijn.

De oorzaak kan ook gevonden worden in het resultaat van een bepaalde behandeling. Met het innemen van paardenmelk verdwijnt bij veel mensen de eczeem na een tijdje. Ook bij baby’s.

Paardenmelk geschikt voor baby’s?

Paardenmelk kent een veelzijdige samenstelling en is een zeer licht verteerbaar melksoort. Hierdoor is het goed te verdragen door baby’s. Paardenmelk komt in vele opzichten overeen met moedermelk

Door de vele vitaminen en eiwitten die paardenmelk bevat, is het een goed werkend natuurlijk middel tegen alle soorten eczeem.

Door de veelheid aan afweerstoffen in paardenmelk, helpt het bij de opbouw van het afweersysteem, het helen van de huid en het bevorderen van vitaliteit.

paardenmelk baby eczeem

Voordelen van paardenmelk bij baby’s met eczeem:

  • Paardenmelk bevat een grote variatie aan vitaminen, mineralen en belangrijke enzymen
  • Natuurlijke werking terwijl er nog organen in ontwikkeling ​zijn
  • Goede werking ondanks de nog ​onvolgroeide luchtwegen 
  • ​​Paardenmelk werkt met een nog ​onvolgroeid spijsverteringssysteem
  • Paardenmelk werkt met nog onrijpe lever waar beperkte hoeveelheden voedingsstoffen kunnen worden omgezet
  • Paardenmelk ondersteunt het nog ​onrijpe immuunsysteem

Hoe paardenmelk innemen bij baby’s met eczeem?

De paardenmelk poeder is voor inwendig gebruiken kan ingenomen worden als je het door de babyvoeding roert. Bij borstvoeding doe je een klein beetje lauw water met de paardenmelk poeder in een flesje of via een spuitje en geef je dat apart.

Gebruik en dosering van paardenmelk

Baby’s geef je paardenmelk poeder in lauw/warm water. Zuigelingen mogen paardenmelkpoeder vanaf vier weken gebruiken.

Oudere kinderen kunnen meestal wel capsules innemen, wat vaak makkelijker is.

Paardenmelk moet dagelijks op een vast moment van de dag ingenomen worden.

De dosering van paardenmelk poeder begint met een halve theelepel per dag. De hoeveelheid moet in twee weken opgebouwd worden tot twee theelepels per dag (de eerste drie dagen een halve theelepel per dag, de twee volgende dagen één theelepel per dag, en zo per halve theelepel opbouwen tot twee theelepels per dag).

    Voor een effectief resultaat is een vast moment van de dag het meest gunstigst, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of bij het avondeten.

De paardenmelk heeft de tijd nodig in het hele lichaam opgenomen te worden en het darmstelsel te reinigen. Vanuit daar worden onder andere darm- en huidproblemen aangepakt. Hierdoor is het resultaat per persoon verschillend.

Het is aanbevolen paardenmelk minimaal drie maanden dagelijks in te nemen. Daarna kan het afgebouwd worden, zoals het gebruik eerder werd opgebouwd.

baby met eczeem natuurlijk middel

Verzorg de huid van je baby natuurlijk van buiten

Na het baden of douchen van je baby of kind kan een huid met eczeem snel uitdrogen. Wij ontwikkelden hiervoor een natuurlijke bodylotion voor baby’s en kinderen met een gevoelige huid.

Ook volwassenen met een huidaandoening maken hier soms dankbaar gebruik van. De lotion is 100% natuurlijk en verrijkt met paardenmelk. 

De lotion breng je dun en gelijkmatig aan op het huid. Alle producten zijn vrij van chemische parfums, parabenen en andere chemische en synthetische stoffen.

Wel zo belangrijk als je paardenmelk aan je baby met eczeem geeft.