Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Natuurlijke dagcrème tegen een droge huid

1 Jun 2021
door Sandra Bonestroo

Natuurlijke dagcrème van Sanvita tegen een droge huid helpt je huid een voorraad vocht op te bouwen.

Uit de praktijk weten we wat een droge huid kan doen. Vooral in combinatie met huidklachten is het erg vervelend. Tegelijk is het erg belangrijk de huid op een natuurlijke manier te voeden. Door zorgvuldig de ingrediënten voor de crème samen te stellen werkt deze crème perfect. 

Onze producten zijn ontwikkeld met het belangrijk bestandsdeel paardenmelk. Dit staat bekend als een van de meest effectieve natuurproducten tegen huidproblemen.

Door de lichte structuur dringt de dagcrème snel in de huid. Zonder de natuurlijke laag aan te tasten zorgt deze paardenmelk dagcrème voor een milde en natuurlijke verzorging van de huid en voorkomt het de uitdroging door weer, wind en andere invloeden. 

Natuurlijke dagcreme tegen droge huid eczeemNatuurlijke verzorging van een droge huid

Jou crème is gemaakt voor jou huid. Door de vele vitaminen en eiwitten die paardenmelk bevat (meer dan 40!), is het een goed natuurlijk middel tegen een droge huid.

Naast een gezonde levensstijl zoals veel beweging, veel water drinken en gezond eten, is de crème gemaakt van natuurlijke producten. Naast de natuurlijke dagcrème is het ook goed Sanvita capsules tegen een droge huid in te nemen.

Bijna alle huidklachten komen van één oorzaak: een verstoorde darmflora. Dit hoeft niet inwendig gevoeld te worden, maar is uitwendig te zien: een droge huid, eczeem, psoriasis, enz. Doordat het bloed niet genoeg vitaminen en mineralen kan opnemen, komt de huid dit tekort. Door van binnenuit een droge huid met natuurlijke producten te ondersteunen is dat een gezonde oplossing. 

Onze producten zijn PH-neutraal, wat ervoor zorgt dat je huid geen vreemde stoffen hoeft te verwerken. 

Bestel hier onze natuurlijke dagcrème

Natuurlijke dagcreme tegen droge huid Sanvita

Wanneer dagcrème tegen een droge huid gebruiken?

Natuurlijke dagcrème tegen een droge huid is voor iedereen en bij iedere huidtype onbeperkt te gebruiken. Als je een natuurlijke verzorging voor je droge huid wilt, maar ook als je last hebt van bijvoorbeeld eczeem of psoriasis, is het gezond om natuurlijke dagcrème te gebruiken.

Je bent verzekert van een natuurlijke verzorging, zonder schadelijke stoffen in de huid te smeren. De paardenmelk en andere natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezonde doorbloeding en de zachtheid en elasticiteit worden bevordert. 

Natuurlijke dagcreme tegen droge huid

Gebruik van dagcrème als zalf tegen een droge huid

Natuurlijke dagcrème van Sanvita is geschikt voor dagelijks gebruik, als je het nodig vind meerdere keren per dag.

Het is belangrijk dat de dagcrème wordt aangebracht nog vóór eventuele make-up. In cosmetische make-up zitten vaak schadelijke stoffen die de huid aantasten. Met de dagcrème die je kunt gebruiken als zalf tegen een droge huid of eczeem, creëer je een beschermende en verzorgende laag. De dagcrème gaat het verschilferen en uitdroging tegen.

 

Bestel hier ons Voordeelpakket natuurlijke Huidverzorging

Natuurlijke dagcreme droge huid

Wat zijn de symptomen een droge huid?

Een droge huid is erg gevoelig. Bij een droge huid zie je vaak schilfering ontstaan en daarmee jeuk. Ook kunnen er kloven of rode plekken ontstaan. Het is niet verstandig om vaak te douchen, dit droogt je huid nog meer uit.

Wees bijvoorbeeld ook zuinig met zeep. Nog sterker, gebruik geen zeep. Dit kan zorgen voor meer irritatie en jeuk. Wel kun je onze douchegel gebruiken, deze is speciaal ontwikkeld voor een extreem gevoelige huid. Smeer je na het douchen lekker in met onze bodylotion.

Een droge huid ontstaat als de huid te weinig talg produceert. Je huid droogt dan uit. Sommige stoffen kunnen de huid uitdrogen, zoals zeep. Lang douchen of baden kan de huid uitdrogen, doordat de natuurlijke vetlaag van de huid wordt gewassen. Sommige mensen hebben van nature een droge huid.

Onze natuurlijke douchegel en shampoo op natuurlijke basis helpen uitdroging na douchen of baden te voorkomen.

Kun je een droge huid voorkomen?

Een droge huid kun je voorkomen door onderstaande tips:

 • Ga liefdevol om met je huid
 • Niet te vaak of te lang douchen
 • Niet te heet douchen
 • Maximaal één keer per week je huid scrubben
 • Geen verkeerde crèmes gebruiken om beschadiging te voorkomen
 • Na douchen lekker insmeren met onze lotion op basis van paardenmelk
 • Gebruik verzorgingsproducten die het dichts bij de natuur staan
 • Drink voldoende water op een dag
 • Niet roken ter voorkoming van uitdroging van de huid
 • Niet teveel koffie drinken
 • Niet regelmatig ongezond eten

Ook zorgt je huid ervoor dat je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Als de functie van je huid verminderd is, kan je teveel vocht verliezen en daardoor kun je last krijgen van een droge huid.

De functie van je huid wordt voor een groot deel geregeld door de hoornlaag. Dat is het bovenste laagje van de huid. Wanneer je te weinig vet hebt, kan je huid het vocht minder goed vasthouden.

Een droge huid heb je vaak niet over het hele lichaam, maar bijvoorbeeld alleen op je handen, armen, benen en gezicht. Er bestaan veel natuurlijke middelen tegen een droge huid, maar eerst iets over de oorzaak van een droge huid.