Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Allergisch contact eczeem zelf aanpakken

2 Nov 2022
door Sanvita Healthy

Heb je last van contacteczeem? In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

  • De oorzaak van allergisch contact eczeem
  • Dagelijks toepasbare tips tegen contact eczeem
  • Hoe zelf contact eczeem behandelen
  • Een natuurlijk middel tegen allergisch contact eczeem

De gevolgen van allergisch contact eczeem worden zichtbaar bij bepaalde stoffen waar de huid mee in aanraking komt. De reguliere zorg staat vaak met lege handen na lange tests en steeds nieuwe behandelingen te proberen. We gaan niet in wat allergisch contact eczeem is en hoe het eruit ziet. De mensen die deze vorm van eczeem hebben, weten dat maar al te goed en ervaren dagelijks de ongemakken. Stop met stickers plakken en speciale diëten volgen: ontdek de natuurlijke oplossing van Sanvita.

De oorzaak van allergisch contact eczeem

De oorzaak van eczeem, en in het bijzonder van contacteczeem, is voor veel mensen een lange zoektocht. Veel verschillende voeding en specifieke stofjes worden getest. Steeds kan er weer wat worden uitgesloten en na verloop van tijd kom je op een punt waarbij je denkt; is er nu écht niet wat wél werkt?

allergisch eczeem zelf oplossen

Wij benaderen contacteczeem van de andere kant. Vanuit onze kennis en ervaring in huidklachten en huidaandoeningen, zoals de verschillende vormen eczeem, zien we dat we niet op de huid moeten zoeken. Contact eczeem is namelijk een allergische reactie op iets. Je zou denken: dan gaan we op zoek naar het specifieke stofje waar mijn huid op reageert. Voordat je daar achter bent, ben je snel jaren verder met alle ongemakken van dien. Áls je er al achter komt.

Tips tegen allergisch contact eczeem

Alleen al in Nederland hebben meer dan 800.000 mensen last van contacteczeem. Bij veel beroepen komt je huid in aanraking met schadelijke stoffen. Met deze dagelijks toepasbare tips kun je contacteczeem verminderen en triggers van het eczeem voorkomen:

  • Komt je huid veel in aanraking met vocht? Zorg dat je contact met water minimaliseert. Vaak is het niet alleen water, maar ook reinigingsmiddelen of andere chemische samenstellingen.
  • Douche kort en minder heet. Heet water is een trigger voor contacteczeem en hierdoor verwijder je de belangrijke beschermlaag van je huid.
  • Gebruik een creme of bodylotion na het wassen of douchen zodat schadelijke stoffen van buiten niet de kans krijgen je huid aan te tasten.
  • Vermijd het gebruik van hormoonzalven. Hormoonzalven werken op korte termijn goed tegen jeuk en schilfering, echter maakt het de huid dun en afhankelijk. De huid moet juist meer vocht gaan op slaan en dikker worden zodat de onderhuidse ontsteking geen kans krijgt.
  • Lichttherapie en zoutbaden werken bij sommige mensen, maar ook dit lost de oorzaak niet op.
  • Gebruik paardenmelk capsules om de huid van binnenuit een gezonde boost te geven.
paardenmelk capsules tegen allergisch contact eczeemPaardenmelk capsules tegen
allergisch contact eczeem.

Allergisch contact eczeem zelf behandelen

Je behandeld contact eczeem zelf door je te richten op de oorzaak. De oorzaak komt van binnenuit. De weerstand van je huid wordt bepaald door je darmflora. Als je darmflora goed functioneert en je een gezonde levensstijl hebt, worden er constant voedingsstoffen naar je huid getransporteerd. Dit geeft de huid gezond onderhoud. Ook helpen deze voedingsstoffen bij de aanmaak van gezonde nieuwe huidcellen en geeft het weerstand aan schadelijke stoffen waar de huid mee in contact komt.

Contact eczeem tegengaan doe je dus van binnenuit met het gezond maken van je darmflora. Als je darmflora in onbalans kent, kan je huid zich niet weren en wordt je allergie door de loop der jaren ook erger.

Contact eczeem staat vaak niet op zichzelf. De meeste mensen met allergisch contact eczeem hebben ook longklachten zoals astma, hooikoorts, lage energie of algemene verminderde weerstand. Bouw je darmflora op en zo kun je zelf allergisch contacteczeem behandelen.

Een natuurlijk middel tegen allergisch contact eczeem

Sanvita heeft geen natuurlijk middel tegen allergisch contact eczeem. Wél een natuurlijk middel om de darmflora in balans te brengen en dáármee het contacteczeem op te lossen. Onze bodylotion, dagcreme en nachtcreme zijn gericht op de gevolgen van contacteczeem; tegen roodheid, jeuk en schilfering.

De darmflora bouw je op een natuurlijke manier op met onze paardenmelk capsules. Paardenmelk is een uniek natuurproduct wat van zichzelf meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen bevat. Dát heeft je darmflora nodig: een gezonde mix van allerlei bouwstoffen die goed zijn voor je huid. Je neemt dagelijks vijf capsules op hetzelfde moment. Het is een natuurproduct, dus de paardenmelk capsules hebben meestal 2 tot 4 weken aanlooptijd nodig. Het meeste effect heb je als je drie maanden de capsules inneemt. Als je darmflora jarenlang een disbalans kent, moet je het de tijd geven om weer op te bouwen. In deze periode merk je dat je huid weer gezond wordt.

Gebruik naast de capsules onze bodylotion tegen jeuk en roodheid en cremes voor eczeem in je gezicht. Deze huidverzorgingsproducten zijn speciaal geformuleerd voor de gevoelige en dunne huid. Ze helpen van buitenaf de huid sneller te herstellen en ondersteunen zo de capsules die van binnenuit de huid voeden.

Doe je je bestelling op werkdagen voor 23:59 uur, dan verzenden wij dezelfde dag. Je kunt betalen met i-Deal, Bancontact, Creditcard, achteraf of in termijnen.