Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Rhinitis: Ontdek de natuurlijke neusontstopper

19 Dec 2023
door Sanvita Healthy

Als je last hebt van rhinitis, weet je hoe vervelend de symptomen kunnen zijn. Maar wist je dat er natuurlijke middelen bestaan die verlichting kunnen bieden? Paardenmelk capsules tegen rhinitis zijn zo'n natuurlijk alternatief dat steeds meer aandacht krijgt. Laten we eens dieper ingaan op wat rhinitis precies is en hoe je het kunt op een natuurlijke manier kunt aanpakken.

De symptomen van rhinitis

De symptomen van rhinitis beïnvloeden je dagelijkse leven behoorlijk. Rhinitis kan verschillende symptomen veroorzaken die variëren per persoon. Welke symptomen van ontstoken slijmvliezen je hebt, is afhankelijk van de oorzaak en ernst. Hier zijn acht mogelijke symptomen van rhinitis:

 1. Loopneus: Overmatige productie van slijm uit de neus.
 2. Verstopte neus: Door ophoping van neusslijmvlies en zwelling krijg je moeite met ademen.
 3. Niezen: Regelmatig voorkomende, plotselinge nies-uitbarstingen.
 4. Jeuk: Irritatie, jeuk of kriebel in de neus, keel of ogen. Je stemt direct in: jeuk is erger dan pijn!
 5. Waterige ogen: Tranende, jeukende en rode ogen als gevolg van ontsteking.
 6. Postnasale drip: Ophoping van slijm in de keel, wat hoesten of keelpijn kan veroorzaken.
 7. Hoofdpijn: Sommige mensen ervaren hoofdpijn als gevolg van verstopte neus en druk in de sinussen.
 8. Verminderde reukzin of smaak: Verstopte neus kan leiden tot verminderd vermogen om te ruiken of te proeven.

Dit zijn typische tekenen van allergische rhinitis, een aandoening waarbij je immuunsysteem overreageert op stoffen in de lucht, zoals pollen, stof of dierenharen.

Wat is allergische rhinitis?

Allergische rhinitis is een ontstekingsreactie van de neusslijmvliezen. Deze reactie wordt actief wanneer je lichaam reageert op allergenen in de omgeving. Het is een veelvoorkomende aandoening die zowel kinderen als volwassenen treft. De symptomen kunnen lijken op die van een verkoudheid, maar zijn vaak seizoensgebonden of het hele jaar door aanwezig.

Verschillen tussen allergische en niet-allergische rhinitis

Niet iedereen met rhinitis heeft te maken met allergieën. Er is ook een niet-allergische rhinitis. Niet-allergische rhinitis kan veroorzaakt worden door factoren zoals weersveranderingen, rook, parfums of andere sterke geuren. Het verschil zit vooral in de oorzaak van de symptomen. Bij allergische rhinitis speelt het immuunsysteem een rol, terwijl dat bij niet-allergische rhinitis niet het geval is.

Om de symptomen van allergische rhinitis en niet-allergische rhinitis uit elkaar te houden vindt je hier het verschil:

 • Allergische rhinitis: Reactie op allergenen zoals pollen, stofmijten of dierenhaar.
 • Niet-allergische rhinitis: Symptomen zonder allergische oorzaak, vaak door omgevingsfactoren.

Is rhinitis hetzelfde als hooikoorts?

Veel mensen denken dat rhinitis en hooikoorts hetzelfde zijn. Hoewel de symptomen vergelijkbaar kunnen zijn, is hooikoorts een specifiek type allergische rhinitis dat wordt veroorzaakt door alleen pollen. Wel kan hooikoorts per pollensoort per persoon verschillen. Rhinitis kan meerdere oorzaken hebben en is een breder begrip, dus niet alleen te linken aan pollen.

Vanaf wanneer heb je chronisch rhinitis?

Chronische rhinitis wordt vastgesteld wanneer je voor meer dan vier weken last heeft van symptomen zoals een verstopte neus, loopneus, niezen, jeuk of postnasale drip, zonder dat er duidelijke verbeteringen zichtbaar zijn bij reguliere zorg of medicijnen.

Als de symptomen aanhouden of terugkeren gedurende een langere periode is dat een teken van chronische rhinitis. Dit kan zelfs voorkomen na behandeling of verandering van omgeving. Het is belangrijk om chronische rhinitis snel en op een natuurlijke manier tegen te gaan.

gebruik paardenmelk capsules tegen rhinitisGebruik biologische paardenmelk
capsules tegen rhinitis.

Natuurlijk middel tegen rhinitis

Een natuurlijk middel dat helpt bij het tegengaan van de symptomen van rhinitis zijn paardenmelk capsules. Paardenmelk staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan ondersteuning bieden aan het immuunsysteem. Daarom ga je met dit natuurlijke middel de oorzaak tegen en niet het gevolg zoals neusspoelingen, immunotherapie of medicijnen doen.

De voordelen van paardenmelk capsules:

 • Van nature bevat paardenmelk meer dan 40 vitaminen en mineralen.
 • Het helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen.
 • Het versterkt de weerstand.
 • Gaat allergieën, ook in het pollenseizoen, van binnenuit tegen.
 • Het werkt binnen enkele dagen.

Ontdek de voordelen van paardenmelk capsules

Ben je op zoek naar een natuurlijk middel om je rhinitis symptomen te verlichten? Gebruik dan paardenmelk capsules. Dit natuurproduct is een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine en je helpen om je beter te voelen.

Hoe moet je paardenmelk capsules gebruiken?

Paardenmelk capsules zijn gevuld met biologische paardenmelk poeder, zonder kunstmatige vulstoffen of toevoegingen. De capsules neem je dagelijks is. De dosering is vijf capsules per dag. Die neem je allemaal tegelijk in op één vast moment van de dag met een slokje water. Het beste moment is bij het ontbijt.

Je lichaam en darmflora moeten wennen aan de vitaminen en mineralen in de paardenmelk capsules. Daarom moet je de dosering de eerste vijf dagen opbouwen. De eerste dag neem je één capsule, de tweede dag neem je twee capsules en zo bouw je op tot vijf capsules vanaf de vijfde dag. Dit houdt je drie maanden aan. Je weerstand volledig opbouwen duurt ongeveer drie maanden.

Als de klachten daarna niet meer terug komen stop je met het innemen van de capsules. Je kunt, bij een chronische aandoening, na drie maanden ook kiezen om over te stappen op een onderhoudsdosering van twee capsules per dag.