Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Jeukende oren: wat helpt echt? Dit!

21 Dec 2023
door Sanvita Healthy

Wanneer je jeuk in je oor ervaart, kan dit behoorlijk vervelend zijn. Het is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben, zoals huidproblemen, allergieën of zelfs een ophoping van oorsmeer. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze jeuk te verlichten, waarbij een natuurlijk middel vaak de voorkeur heeft. In dit artikel delen we een aantal praktische tips die je kunnen helpen om van die vervelende jeuk af te komen.

Oorzaken van jeuk in het oor

Jeuk in het oor kan door diverse factoren worden veroorzaakt Jeuk in de oren kan door verschillende oorzaken worden veroorzaakt. Hier zijn zeven mogelijke redenen:

 1. Ophoping van oorsmeer: Te veel oorsmeer kan zich ophopen en leiden tot jeuk. Het kan de gehoorgang irriteren en ongemak veroorzaken.
 2. Allergieën: Allergische reacties op bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen, schimmels of huisdieren kunnen jeuk in de oren veroorzaken.
 3. Huidaandoeningen: Huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of seborroïsche dermatitis kunnen ook de huid in het oorgebied irriteren en jeuk veroorzaken.
 4. Infecties: Zowel bacteriële als schimmelinfecties, zoals een oorontsteking (otitis externa), kunnen jeuk in het oor veroorzaken. Deze infecties kunnen ook leiden tot pijn, afscheiding of gehoorproblemen.
 5. Vochtretentie: Water dat vast komt te zitten in het oor na zwemmen of douchen kan irritatie en jeuk veroorzaken.
 6. Externe voorwerpen: Vreemde voorwerpen die vast komen te zitten in het oor, zoals stof, haren of kleine insecten, kunnen jeuk en ongemak veroorzaken.
 7. Medische aandoeningen: Soms kunnen onderliggende medische aandoeningen, zoals diabetes of auto-immuunziekten, jeuk in de oren veroorzaken als een van de symptomen.

Natuurlijke middelen en tips tegen jeuk in oor

Er zijn verschillende natuurlijke middelen en tips die je kunt inzetten om jeuk in het oor te verlichten. Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het behandelen van jeuk in je oor, omdat het een gevoelige en delicate plek is. Hier zijn enkele natuurlijke tips die kunnen helpen:

 1. Houd het oor schoon: Vermijd het gebruik van wattenstaafjes diep in de gehoorgang. Deze kunnen het oorsmeer verder duwen en irritatie veroorzaken.
 2. Olijfolie: Doe een paar druppels warme olijfolie in het jeukende oor. Laat het een tijdje zitten en kantel vervolgens je hoofd zodat de olie weer uit je oor kan lopen.
 3. Azijn en alcohol: Meng gelijke delen azijn en alcohol. Doe een paar druppels van dit mengsel in je oor om eventuele bacteriën te bestrijden die jeuk kunnen veroorzaken.
 4. Warmte: Leg een warm kompres tegen het jeukende oor. De warmte kan de jeuk helpen verminderen.
 5. Gebruik geen wattenstaafjes: Probeer niet in je oor te krabben met wattenstaafjes of andere voorwerpen, omdat dit het probleem juist kan verergeren en zelfs letsel kan veroorzaken.
 6. Kamillethee: Laat kamillethee afkoelen tot kamertemperatuur en breng een paar druppels aan in het jeukende oor. Kamille heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij jeuk en irritatie.
 7. Paardenmelk capsules: Dit natuurlijke middel wordt steeds populairder vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Paardenmelk capsules kunnen bijdragen aan de algehele huidgezondheid, inclusief die van de gehoorgang.

 

jeuk in oor oplossen met paardenmelk capsules
Biologische paardenmelk capsules 

Hoe gebruik je paardenmelk capsules

Paardenmelk capsules zijn eenvoudig in gebruik. De dagelijkse dosering is vijf capsules. Deze neem je in met water. Het is wel belangrijk om te onthouden dat natuurlijke middelen tijd nodig hebben. Geef het dus enige tijd voordat je resultaten verwacht. 

De meeste mensen zijn tussen de twee en drie maanden gebruik van de capsules van hun klachten af. Na deze periode stop je met het innemen van de capsules. 

Ontdek de voordelen van paardenmelk

Paardenmelk staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het kan niet alleen helpen bij jeuk in het oor, maar ook bijdragen aan een betere weerstand en huidconditie. Voeg paardenmelk capsules toe aan je dagelijkse routine voor een natuurlijke benadering van je gezondheid.