Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Alles over nummulair eczeem

12 Dec 2022
door Sanvita Healthy

Heb je last van nummulair eczeem? Huidziekten zoals dit type eczeem hebben veel invloed op je dagelijkse leven. Deze atopische eczeem is goed aan te pakken op een natuurlijke manier. Nummulair eczeem wordt ook wel nummulaire dermatitis of discoïde eczeem genoemd. We behandelen in deze blog de volgende onderwerpen:

 • Wat is de oorzaak van nummulair eczeem
 • Wat doen tegen nummulair eczeem
 • Tips tegen eczeem
 • Nummulair eczeem natuurlijk behandelen

Nummulair eczeem wordt te snel gezien als een chronische vorm van eczeem. De rode schilferende plekken, waardoor deze huidziekte ook wel munteczeem wordt genoemd, komen vooral voor op de romp, armen en benen. Behandelplannen met vette- (of nog erger) hormoonzalven zijn vaak de eerste actie. Los je het daarmee niet op is lichttherapie, speciale dieëten of een allergietest het gevolg. Gist-dodende producten en andere middeltjes lijken even te werken, maar het eczeem komt steeds weer terug.

Ontdek de natuurlijke oplossing van Sanvita.

Wat is de oorzaak van nummulair eczeem

Nummulair eczeem is een gevolg van een ernstig uitgedroogde huid. De rode, geïrriteerde plekken worden gevormd nadat de huid niet meer uit zichzelf in staat is de huid gezond te houden. Dit is een groot probleem en moet van binnenuit opgelost worden. Het uitdrogen van de huid kan komen door deze oorzaken:

 • een vorm van eczeem of onderhuidse ontsteking
 • langdurig gebruik van ontvettende huidverzorgingsproducten zoals zeep en cosmetica
 • uitdroging van de huid door langdurig heet douchen
 • gebruik van (hormoon-) zalvend die de huid dunner maken

wat te doen tegen nummulair eczeem

Nummulair eczeem stress als oorzaak

Stress is een belangrijke factor als het gaat om de oorzaak van eczeem in het algemeen. Ook nummulair eczeem is een ontsteking in de huid. Stress kan ervoor zorgen dat het eiwit cytokines extra wordt aangemaakt. Bij een teveel aan dit eiwit kunnen er ontstekingsreacties in het lichaam komen. Vermijd stress zoveel mogelijk voor een gezond lichaam en een frisse huid.

Nummulair eczeem voeding invloed

Het is slim om de oorzaak van eczeem te zoeken in verkeerde voeding of je levensstijl. Of je nu nummulair eczeem hebt, een andere huidziekte hebt of kerngezond bent, in alle situaties is voeding super belangrijk. Eet veel groenten, wat fruit, vermijd suiker en vet. Je huid wordt blij van een gezonde levensstijl. Nummulair eczeem kun je met voedsel verminderen door geen suikers te eten en veel vochtrijk voedsel zoals bijvoorbeeld komkommer, aardbeien, sla en tomaten te eten.

Nummulair eczeem of ringworm

 Ringworm en nummulair eczeem worden in de eerste fase van de huidklachten vaak door elkaar gehaald. Dat is logisch; je huid wordt rood en jeukt. Er is een makkelijk te herkennen verschil tussen ringworm en nummulair eczeem:

Nummulair eczeem herken je aan een rode jeukende schijfvormige plek die grotendeels ‘dichtgekleurd’ is. Bij ringworm is de plek een rode ring met daarbinnen een huidvormige ruimte; niet helemaal rood dus.

Beide huidaandoeningen behandel je op een natuurlijke manier van binnenuit. Hieronder meer daarover.

Wat doen tegen nummulair eczeem

Je kan zelf veel tegen nummulair eczeem doen. Allereerst door opzoek te gaan naar de oorzaak, zoals hierboven beschreven. Daarnaast het slim om op volgende punten te letten:

 • Verminder of stop met roken. Roken is een aanslag op je huid waardoor ontstekingen gemakkelijk kunnen ontwikkelen.
 • Vermijd langdurig direct zonlicht. Zeker bij een scherpe zon is de UV straling in staat de huid te beschadigen. Gebruik een goede zonnebrandcrème en ga niet lang in de zon liggen.
 • Gebruik een goede nachtcrème. Tijdens de nacht vernieuwd de huid zich vanuit een natuurlijk systeem. Juist dan heb je de kans de huid maximaal te helpen bij het aanmaken van gezonde cellen.

Tips tegen nummulair eczeem

Je kunt de gevolgen van nummulair eczeem tot het minimum beperken door deze praktische tips op te volgen.

Tip 1: zorg ervoor dat je weet welke type huid je hebt. Dat is belangrijk om te weten om vervolgens een goede keuze te maken in hoe je huid te verzorgen. Voor alle huidtypes geldt: voed je huid van binnenuit én met natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Tip 2: Vermijd hormoonzalf. De werking is even fijn, maar de effecten op lange termijn zijn zeker niet fijn voor je huid. Ervaring leert dat de huid dunner en kwetsbaarder wordt. Op lange termijn kan een verslaving ontwikkelen aan de creme.

Tip 3: Kijk naar je levensstijl. Eczeem komt van binnenuit. Bij voldoende beweging, veel groente en veel vochtrijke voeding en water is je huid het gezondst. Vermijd suiker, roken, fastfood en alle andere ongezonde keuzes.

Tip 4: Vocht. Bij een volwassene bestaat de huid gemiddeld voor 80% uit water. Het zorgt voor de juiste vochtbalans, het houdt je huid soepel en elastisch en voert afvalstoffen af. Houd de hoeveelheid water op minimaal (!) 1,5 liter per dag, los van thee, koffie en andere dranken die je

neemt. Vochttip: Vochtrijk voedsel hydrateert minimaal twee keer zo goed als water drinken.

Tip 5: Gebruik een creme of bodylotion na het wassen of douchen zodat schadelijke stoffen van buiten niet de kans krijgen je huid aan te tasten. Bij het wassen en douchen wordt de beschermende filmlaag over je huid verwijderd. Door een goede bodylotion te gebruiken bescherm je je huid op die manier.

Tip 6: Ga voor een natuurlijke oplossing tegen nummulair eczeem: paardenmelk capsules.

Dé natuurlijke oplossing tegen nummulair eczeem

Om nummulair eczeem op te lossen moet je beginnen bij de oorzaak. De oorzaak is een verminderde weerstand en een niet goed functionerende darmflora. Huidklachten zijn een gevolg van een onbalans in de darmflora. Daar krijgen schadelijke bacteriën de overhand en door een tekort aan vitaminen en mineralen kan de huid niet gevoed worden van binnenuit.

Er zijn altijd ontstekingswaarden in ons lichaam aanwezig. Een gezond immuunsysteem, als gevolg van een gezonde darmflora, is daar bestand tegen. Een gezonde darmflora bouw je op in ongeveer drie maanden. Met onze natuurlijke oplossing om nummulair eczeem te behandelen, bouw je een gezonde darmflora. Dit doe je met onze paardenmelk capsules.

Paardenmelk capsules tegen nummulair eczeem

Paardenmelk is een eeuwenoud natuurproduct wat vaak ingezet wordt tegen huidklachten, darmklachten en allergieën. Één glas paardenmelk per dag is voldoende. Omdat verse paardenmelk maar één dag houdbaar, hebben we onze biologische paardenmelk beschikbaar in handige capsules. De dagelijkse dosering is vijf capsules per dag, wat gelijk staat aan één glas. Gedurende de drie maanden neem je iedere dag vijf capsules. Is de darmflora weer op pijl en zie je je eczeem afnemen, kun je de dosering afbouwen naar bijvoorbeeld 2 of 3 capsules per dag. Zijn de rode, jeukende plekken na drie maanden helemaal verdwenen heb je geen capsules meer nodig en een gezonde huid als resultaat.

natuurlijk middel nummulair eczeem

Naast eczeem van binnenuit behandelen, kun je je huid van buiten helpen met onze bodylotion. Die gaat de jeuk en roodheid direct tegen. Zo help je je huid van buiten én van binnenuit tegen nummulair eczeem. Voor eczeem in het gezicht, raden wij onze dagcrème en nachtcrème aan.

Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. De darmflora, en ook huidklachten of allergieën, ga je niet tegen met één specifiek stofje of een paar vitaminen. Je lichaam heeft de hele mix nodig, zonder synthetische en kunstmatige vulstoffen of namaakvitaminen. Dát is de natuurlijke werking van ons unieke product.

Doe je je bestelling op werkdagen voor 23:59 uur, dan verzenden wij dezelfde dag. Je kunt betalen met i-Deal, Bancontact, Creditcard, achteraf of in termijnen.