Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Chronisch eczeem meer onder jongeren

3 Oct 2017
door Sanvita Healthy

De huidaandoening is van grote invloed op hoe jonge patiënten hun leven zien.

De helft van de patiënten met ernstige atopische dermatitis (ook gekend als chronische eczeem) is niet tevreden over zijn levenskwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek die door het Universitair Ziekenhuis Gent is afgenomen bij 503 patiënten.

De huidaandoening heeft grote invloed op hoe de onderzochte personen hun leven zien. 70 procent van de patiënten met een milde vorm geeft aan tevreden te zijn over hun levenskwaliteit. Deze groei daalt in percentage tot 50 procent bij patiënten met een ernstigere vorm van eczeem. Van die laatste groep geeft zelfs 7 procent aan zeer ontevreden te zijn over hun levenskwaliteit. ​

Wat is chronische eczeem

Atopische dermatitis is een chronische huidontsteking waarbij de huid haar beschermende rol niet vervult, wat ontstekingsreacties veroorzaakt. De huidaandoening komt steeds vaker voor, vooral bij jongeren. Zo'n 15-30 procent van de kinderen lijdt aan chronische eczeem en 2-10 procent van de volwassenen. 'Jeuk, irritatie en pijn hebben een verregaande impact op alle aspecten van het leven', zegt prof. dr. Hilde Lapeere, dermatoloog aan het Universitair Ziekenhuis Gent.

Depressie als gevolg van eczeem

'Personen met atopische dermatitis hebben slaapproblemen door aanhoudende jeuk, moeten hobby's als zwemmen of intensief sporten laten en kunnen sommige werkzaamheden niet uitvoeren. Bovendien kan de aandoening een sociaal isolement in de hand werken. Patiënten die eraan lijden zijn bovendien vatbaar voor depressies.'

Driekwart van de patiënten met zware chronische eczeem zegt dagelijks een droge of ruwe huid te hebben. Meer dan de helft heeft een schilferende en gebarsten huid en 85 procent van hen heeft wekelijks last van een bloedende huid.

'Uit een rondvraag blijkt bovendien dat een meerderheid van de Belgen al van de ziekte heeft gehoord, maar niet goed weet wat de aandoening inhoudt', zegt voorzitter Gunter Van Dyck van patiëntenvereniging Eczemanet. 'Zo gelooft 1 op 5 personen dat de aandoening besmettelijk is, wat helemaal niet het geval is. Dat gebrek aan kennis werkt het sociale isolement in de hand.

'De genetisch afwijkingen die verantwoordelijk zijn voor eczeem kunnen nog niet genezen worden', besluit professor dr. Lapeere van UZ Gent. Er zijn wel behandelingen die het eczeem kunnen verminderen en de symptomen ervan kunnen verlichten.

Atopische Dermatitis behandelen

​Chronische eczeem is goed te behandelen met paardenmelk. Door onze lotion te gebruiken én paardenmelk capsules in te nemen, behandel je het eczeem van binnenuit en van buitenaf. Veel mensen ervaren minder jeuk, een gezondere huid en een fijner gestel. 

eczeem onder jongeren

Paardenmelk is een uniek natuurproduct wat afvalstoffen uit het lichaam verwijderd, een gezonde darmflora helpt stimuleren en een positieve uitwerking heeft op de huid. Paardenmelk moet je minimaal drie maanden de tijd geven door het lichaam het werk te laten doen tijdens de behandeling. Met vijf paardenmelk capsules per dag is de hoeveelheid genoeg voor een juiste behandeling. De eerste resultaten zie je naar enkele weken. Toch is de drie maanden regel belangrijk om een goed eindresultaat te hebben. Paardenmelk is geen officieel geneesmiddel, maar een natuurlijk product waar veel mensen goede resultaten mee boeken. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis verzonden.