Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

De relatie tussen huiduitslag en stress

11 Apr 2023
door Sanvita Healthy

Huiduitslag door stress is een veelvoorkomend probleem. Aan je huid kun je veel aflezen van wat er in je lichaam gebeurt. Wanneer je stress ervaart, reageert je lichaam daarop. Stress kenmerkt zich onder andere in fysieke symptomen, zoals huiduitslag. Maar wist je dat er natuurlijke oplossingen zijn om deze stress gerelateerde huidaandoeningen te verlichten? Zo wordt paardenmelk steeds vaker gebruikt als een effectief middel tegen huiduitslag en stress. Laten we eens dieper ingaan op de relatie tussen stress en je huid en hoe je dit kunt aanpakken.

De relatie tussen stress en je huid

Stress kan op verschillende manieren invloed hebben op je huid. Het kan bestaande huidaandoeningen verergeren, maar ook nieuwe problemen veroorzaken. Wanneer we stress ervaren, komt er een stroom van hormonen vrij in ons lichaam. Deze hormonen kunnen de talgproductie in de huid verhogen, wat kan leiden tot een uitbraak van acne of andere huidaandoeningen. Daarnaast kan stress ook leiden tot een droge huid, jeuk en zelfs huiduitslag.

Bij stress worden de ontstekingsgehalten in ons lichaam ook hoger. Dat betekend dat jeuk en uitslag meer kans hebben uit te breken. Vaak komt huiduitslag door stress bij langdurige stress of een verminderde weerstand.

huiduitslag stress natuurlijke oplossing sanvita

Huiduitslag gezicht door stress

Bijzonder genoeg is het gezicht vaak een van de eerste plekken waar huiduitslag door stress verschijnt. Dit komt omdat de huid op het gezicht gevoeliger is dan op andere delen van het lichaam. De uitslag kan variëren van kleine rode bultjes tot grotere, ontstoken plekken. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op stress en dat de uitslag er bij iedereen anders uit kan zien.

Je darmflora reageert negatief op stress hormonen in je lichaam. Als gevolg daarvan wordt je weerstand minder en je huid minder gevoed van binnenuit. Door de darmflora weer gezond te maken, zal je weerstand toenemen. Bij een goede weerstand ben je beter bestand tegen stress én wordt je huid gezonder.

Tips tegen stress

Het verminderen van stress is een van de meest effectieve manieren om huiduitslag door stress te voorkomen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  1. Zorg voor een goede nachtrust: slaap is cruciaal voor je lichaam om te herstellen en stress te verminderen. Ook komen er tijdens de slaap hormonen vrij die de huid repareren en vernieuwen. Twee vliegen in één klap dus.
  2. Eet gezond: een gebalanceerd dieet helpt je lichaam beter om te gaan met stress. Vochtrijk voedsel eten helpt bij het langduriger hydrateren van je huid en gezonde voeding ondersteund je weerstand.
  3. Beweeg regelmatig: lichaamsbeweging is een geweldige manier om stress te verminderen en je huid gezond te houden. Het is goed voor de darmwerking en afvoer van afvalstoffen.
  4. Doe aan mindfulness: meditatie en mindfulness kunnen helpen om stress te verminderen en zo je huid gezonder te maken.
  5. Gebruik paardenmelk capsules: met dit natuurlijke middel ga je van binnenuit huiduitslag én stress tegen op een gezonde manier. Gebruik de capsules in combinatie met de Refine Skin Cream voor dubbel zo snel resultaat.

Paardenmelk tegen huiduitslag en stress

Een natuurlijke manier om huiduitslag door stress te behandelen, is door het gebruik van paardenmelk. Paardenmelk bevat een hoge variatie aan vitamines en mineralen die de huid kunnen helpen herstellen en versterken. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van huiduitslag. Je neemt paardenmelk in de vorm van capsules in. De dosering is vijf capsules per dag, die je allemaal tegelijk kan innemen met een glas water.

Bovendien kan paardenmelk helpen bij het verminderen van stress, doordat het de productie van stresshormonen in het lichaam kan verminderen. Het is niet altijd gemakkelijk om stress op eigen kracht te beheersen. Laat de oplossingen die in de natuur beschikbaar zijn je daarbij te helpen.

 

huiduitslag stress creme paardenmelk capsulesDe capsules van Sanvita zijn gevuld
met 100% biologische paardenmelk poeder. 
Zonder vulstoffen en van nature meer dan
40 soorten vitaminen en mineralen. 
 

Wat is het resultaat?

De meeste mensen met huiduitslag door stress hebben het snelste resultaat door de combinatie van capsules en dagcrème. Zo ga je direct de gevolgen van buiten tegen, en ga je van binnenuit de symptomen van stress en huiduitslag tegen voor de lange termijn. Je hormoonbalans kun je resetten in zo’n 4 tot 6 weken. Je huid vernieuwd zich iedere 28 tot 40 dagen. Neem daarom twee tot drie maanden paardenmelk capsules in voor een goed resultaat. De enige komt volledig van zijn of haar klachten af, de andere met chronische stress blijft doorgaan met de capsules op een dosering van twee of drie per dag.

Bestellen en ontvangen

Je kan eenvoudig bestellen via onze website. Onder dit artikel staan de producten die je nodig hebt weergegeven. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Je betaalt geen verzendkosten voor bestellingen in Nederland of België.