Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Eczeem bij baby's

20 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Ben je op zoek naar een natuurlijk middel tegen eczeem voor je baby? Je bent niet alleen. Veel ouders zoeken naar een effectieve en natuurlijke behandeling voor de gevoelige huid van hun kleintje. Een oplossing die steeds meer met succes gebruikt wordt, is paardenmelk.

Paardenmelk wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren die de huid voeden en herstellen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de darmflora en de weerstand, twee factoren die een grote rol spelen bij het ontstaan van eczeem.

De oorzaak van eczeem bij baby's

Eczeem is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door droge, jeukende en ontstoken plekken op de huid. Bij baby's is de oorzaak vaak gerelateerd aan de darmflora en de weerstand. Een verstoorde darmflora kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, waardoor de huid gevoeliger wordt voor ontstekingen en irritaties.

Het gebruik van paardenmelk als natuurlijk middel tegen eczeem kan helpen om de darmflora te herstellen en de weerstand te verhogen. Hierdoor kan de huid zich beter beschermen tegen externe invloeden en wordt de kans op eczeem verminderd.

Paardenmelk is een natuurlijk middel tegen eczeem

Paardenmelk is een natuurlijk product dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen. Het bevat onder andere:

  • Vitamines: zoals vitamine A, B, C, D en E
  • Mineralen: zoals calcium, magnesium en zink
  • Aminozuren: deze zijn essentieel voor de opbouw van eiwitten in het lichaam

Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde huid en een sterk immuunsysteem. Daarnaast heeft paardenmelk een ontstekingsremmende werking, waardoor het de symptomen van eczeem kan verminderen.

Hoe gebruik je paardenmelk bij baby's?

Het gebruik van paardenmelk bij baby's is eenvoudig. Je kunt het zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Het meeste resultaat haal je met de combinatie van bodylotion en de biologische paardenmelkpoeder uit de capsules.

Voor inwendig gebruik kun je de paardenmelkpoeder uit de capsules mengen met water of melk. De capsules maak je open en de poeder meng je door de flesvoeding ná opwarmen. Bij borstvoeding meng je de poeder met een beetje lauw water en geef je het met een spuitje of klein flesje. Iedere dag twee capsules verdeeld over twee voedingsmomenten is voldoende.

natuurlijk middel tegen eczeem baby's: paardenmelk

Paardenmelk lotion

Voor uitwendig gebruik is er de speciale paardenmelk lotion beschikbaar. Deze is geschikt voor de jonge en gevoelige babyhuid. Twee of drie keer per dag aanbrengen is voldoende. Bij de meeste baby’s zie je al snel verschil, meestal binnen enkele dagen. De jeuk wordt door de lotion snel minder en de huid kan direct herstellen. De poeder doet van binnenuit haar werk en heeft enkele dagen nodig.

natuurlijk middel tegen eczeem baby's: paardenmelk bodylotion

De bodylotion bevat naast biologische paardenmelk kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten. Gebruik de producten minimaal een maand voor het goed opbouwen van de huidgezondheid. Voor oudere kinderen vanaf een jaar is minimaal twee of drie maanden aanbevolen.

Ontdek de voordelen van paardenmelk voor jouw baby

Ben je klaar om de kracht van dit natuurlijke middel tegen eczeem te ontdekken? Probeer paardenmelk en zie zelf hoe het de huid van je baby snel kan verbeteren. Het is een veilige, natuurlijke en effectieve oplossing voor eczeem bij baby's.