Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Eczeem crème op natuurlijke basis

1 Feb 2019
door Sanvita Healthy

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidziekte waar meer dan één miljoen mensen in Nederland last van hebben. Voor onze land met weinig inwoners is dat in verhouding erg veel. Waar komt eczeem vandaan? Bij eczeem is de belangrijke functie van je huid (ook wel barrièrefunctie genoemd) ziek.

Het vocht kan daardoor snel naar binnendringen om daar ontstekingsverschijnselen te veroorzaken. Je huid gaat dan irriteren en wordt rood en daardoor ontstaan er schilfertjes en een droge huid.

Mensen die last hebben van eczeem, missen een stofje in hun lichaam, waardoor het huid niet beschermd kan worden tegen invloeden van buitenaf.

De darmflora werkt dus niet goed genoeg om deze afvalstoffen af te voeren. Gelukkig hebben we iets wat kan helpen om de darmflora te stimuleren om deze stoffen wel te kunnen afvoeren. Hieronder lees je er meer over.

 

Medicatie bij eczeem

De meeste mensen die last krijgen van eczeem gaan eerst naar de huisarts, dermatoloog of googelen wat ze er tegen kunnen doen.

Bij een lichte vorm van  eczeem wordt er een vettige zalf (corticosteroïdencrème) voorgeschreven. Deze zou de ontstekingsreactie moeten onderdrukken en jeuk moeten verminderen. Dit mag je ook niet te lang gebruiken, omdat het slecht is voor je huid, doordat er chemische stoffen in zitten waardoor je huid dunner wordt.

Het is daarom goed om te onderzoeken wat eventuele alternatieven kunnen zijn. Gelukkig hebben wij dit uit ervaringen al voor je uitgezocht. Hieronder lees je meer over natuurlijke eczeem creme, producten die helpen en hoe je van binnenuit eczeem verhelpt.     

 

Eczeem crème op natuurlijke basis

Een goede verzorging bij eczeem is erg belangrijk. Je huid is al wat gevoeliger, dus het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

Hieronder zal ik ook wat tips geven, wat je hiervoor kan doen. Natuurmiddelen worden gelukkig steeds vaker gebruikt, omdat iedereen langzamerhand bewuster wordt en om het feit dat er in veel producten chemicaliën worden verwerkt. We zijn vaak ook gericht om het tijdelijk op te lossen en niet naar de echte oorzaak te kijken. Bijvoorbeeld bij mensen met eczeem werkt de darmflora niet goed om de afvalstoffen af te voeren. Er wordt alleen naar het huid gekeken hoe ernstig het eczeem is. De echte oorzaak is vaak onbekend wordt er gezegd.

Gelukkig hebben wij ons er helemaal in verdiept en vanuit een eigen ervaring met deze aanpak kunnen we inmiddels honderden mensen blij maken met onze natuurlijke producten.

 

Natuurlijke producten bij eczeem

De producten die bij mensen de oplossing bieden zijn: paardenmelk capsules of poeder en paardenmelk eczeem crème. Ook hebben we een bodylotion op basis van paardenmelk.

Vanuit de oudheid is bekend dat paardenmelk speciaal voor de verzorging van je huid unieke eigenschappen heeft en daarom bij uitstek geschikt is om verzorgingsproducten van te maken.

Deze combinatie werken voor vele mensen heel fijn. De paardenmelk capsules worden gebruikt om de darmflora te stimuleren, zodat de darmen het werk kunnen doen en de afvalstoffen uit het lichaam afvoeren.

Er zitten in paardenmelk meer dan 40 vitaminen en mineralen, zodat je tekorten worden aangevuld.

Mensen met eczeem vinden het fijn als je een zalf hebt om je huid te verzachten. Daarom hebben wij een natuurlijke eczeem creme samengesteld, die erg fijn is voor een kwetsbare huid.

We hebben ook gemerkt dat mensen het fijn vinden om een bodylotion te hebben, waar ook nog eens lekker luchtje aan zit door onze natuurlijke etherische oliën.

Ook deze lotion is op basis van paardenmelk gemaakt. De heilzame werking van paardenmelk komt dus door vele natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor ons lichaam.

Groot voordeel van deze producten:

 • 100% natuurlijk
 • Bevat geen chemische stoffen
 • Geschikt voor jong en oud
 • Houdt je huid jong
 • Voedt je huid van binnen (capsules) en van buiten (crème)
 • Je huid wordt verstevigd

eczeem creme op natuurlijke basis

Veel eczeem patiënten ervaren dit als een goed alternatief, waar ze erg blij mee zijn na jarenlang tobben. Daarbij krijg je van ons goed advies als het niet naar wens loopt te gaan.

 

Eczeem crème geschikt voor jong en oud

Onze eczeem crème is geschikt voor jong en oud, dus mag ook bij baby’s (zuigelingen) gebruikt worden. In paardenmelk zit zoveel goede stoffen in dat het te vergelijken is met moedermelk. Voor een baby is er ook niets beter als moedermelk. De samenstelling van de moedermelk is ook net als paardenmelk uit de natuur speciaal gemaakt voor het menselijk lichaam. Veel baby’s die last hebben van buikkrampjes, kunnen het beste borstvoeding of paardenmelk krijgen.

Een babyhuidje is erg kwetsbaar en droogt snel uit na een bad. Het is goed om het kindje lekker met onze lotion voor baby en kind in te smeren. Ook hebben wij natuurlijke shampoo en douchegel.

Bij volwassenen is een droge huid ook niet prettig. Met natuurlijke eczeem crème, lotion op basis van paardenmelk en paardenmelk capsules om de huid van binnenuit te voeden, kan eczeem op een natuurlijke manier worden tegengegaan.

 

Beste tips tegen eczeem

 1. Gebruik natuurlijke producten voor huidverzorging.

 2. Gebruik geen washand met het wassen van je lichaam of gezicht. Dit schuurt je huid en maak het alleen maar gevoeliger.

 3. Behandel je kwetsbare huid zoals je een babyhuidje ook zou behandelen.

 4. Droog je lichaam deppend af met de handdoek, zo maak je je huid niet gevoelig en rood.

 5. Gebruik na het douchen een lotion waar je heel je lichaam heerlijk mee in kunt smeren. Zo voelt je huid lekker zacht aan.

 6. Gebruik na het wassen van je handen een natuurlijke handcrème.

 7. Vermijd chemische middelen zoals schoonmaakmiddelen.

 8. Eet zo gezond mogelijk, dit is bevorderlijk voor je darmflora.

Met deze tips kom je al een heel eind. Zou je nog meer advies willen krijgen? Op onze contactpagina vind je onze gegevens. We helpen je graag verder.

 

Paardenmelk capsules tegen eczeem

Paardenmelk capsules zijn makkelijk in te nemen voor de meeste volwassenen. De paardenmelk capsules bevatten meer dan 100% pure paardenmelk poeder, zonder vulstoffen. Een paardenmelk capsule bevat 600mg paardenmelk poeder. 

Voor kinderen is poedervorm een mogelijkheid. Deze verpakken we per 100 gram. Voor de ideale dosering gebruiken de meeste mensen toch capsules en maken deze open. Zo haal je de poeder eruit en heb je iedere dag de exacte dosering. Met losse poeder moet je dit inschatten met een theelepeltje.

De poeder zou je eventueel kunnen mengen met water of door de flesvoeding mengen. Ook zou je dit door fruithapje of yoghurt kunnen doen. Zuigelingen vanaf vier weken mogen dit natuurlijke middel al gebruiken. Paardenmelk wordt ook gebruikt bij koemelkallergie. Hier vind je meer informatie over paardenmelk bij koemelkallergie.

Voordeelpakketten paardenmelk poeder en capsules 

paardenmelk poeder voordeelpakket     paardenmelk capsules voordeelpakket

Wij adviseren om paardenmelk capsules minimaal drie maanden in te nemen. Het kan zijn dat je met enkele weken al resultaten ziet.

Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in een keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag.

Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat je merkt dat het weg blijft.

Gebruik van paardenmelk crème tegen eczeem

Paardenmelk crème is geschikt voor dagelijks gebruik en ook bij huidaandoeningen zoals eczeem. Op gevoel en na behoefte aanbrengen en gelijkmatig uitsmeren over de huid. Het is belangrijk dat de dagcrème wordt aangebracht nog voor eventuele make-up. In cosmetische make-up zitten vaak schadelijke stoffen die de huid aantasten.

Met de dagcrème die je kunt gebruiken als zalf tegen eczeem creëer je een beschermende laag. De dagcrème gaat de verschilvering en uitdroging tegen. 

 

          

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »