Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Eczeem crème op natuurlijke basis

1 Feb 2019
door Sanvita Healthy

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidziekte waar meer dan één miljoen mensen in Nederland last van hebben. Bij eczeem is de belangrijke functie van je huid (ook wel barrièrefunctie genoemd) ziek.

Het vocht kan daardoor snel naar binnendringen om daar ontstekingsverschijnselen te veroorzaken. Je huid gaat dan irriteren en wordt rood en daardoor ontstaan er schilfertjes en een droge huid.

De darmflora werkt dus niet goed genoeg om deze afvalstoffen af te voeren. Gelukkig hebben we iets wat kan helpen om de darmflora te stimuleren om deze stoffen wel te kunnen afvoeren. Hieronder lees je er meer over.

 

Medicatie bij eczeem

Bij een lichte vorm van  eczeem wordt er een vettige zalf (corticosteroïdencrème) voorgeschreven. Deze zou de ontstekingsreactie moeten onderdrukken en jeuk moeten verminderen. Dit mag je niet te lang gebruiken . De chemische stoffen in de zalf maken je huid dunner en daardoor gevoeliger. 

Het is daarom goed om te onderzoeken wat eventuele alternatieven kunnen zijn. Hieronder lees je meer over natuurlijke eczeem creme, producten die helpen en hoe je van binnenuit eczeem verhelpt.     

Eczeem crème op natuurlijke basis

Een goede verzorging bij eczeem is erg belangrijk. Je huid is al wat gevoeliger, dus het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

Hieronder zal ik ook wat tips geven, wat je hiervoor kan doen. Natuurmiddelen worden gelukkig steeds vaker gebruikt, omdat iedereen langzamerhand bewuster wordt en om het feit dat er in veel producten chemicaliën worden verwerkt. We zijn vaak ook gericht om het tijdelijk op te lossen en niet naar de echte oorzaak te kijken. Bijvoorbeeld bij mensen met eczeem werkt de darmflora niet goed om de afvalstoffen af te voeren. Er wordt alleen naar het huid gekeken hoe ernstig het eczeem is. 

Gelukkig hebben wij ons er helemaal in verdiept en vanuit een eigen ervaring met deze aanpak kunnen we inmiddels honderden mensen blij maken met onze natuurlijke producten.

 

Natuurlijke producten bij eczeem

De producten die bij mensen de oplossing bieden zijn: paardenmelk capsules of poeder en paardenmelk eczeem crème. Ook hebben we een bodylotion op basis van paardenmelk.

Door de diversiteit aan vitaminen en mineralen die onze capsules bevatten werkt het goed tegen huidklachten. Zelfs zo goed dat het merendeel van onze klanten voorgoed van de eczeemklachten af zijn naar een periode onze capsules te hebben gebruikt. 

Veel eczeem patiënten ervaren dit als een goed alternatief, waar ze erg blij mee zijn na jarenlang tobben. 

Speciaal voor mensen met eczeem hebben we een inmiddels succesvol Eczeem Programma ontwikkeld waarbij we je drie maanden lang helpen van eczeem af te komen. 

Eczeem crème geschikt voor jong en oud

Onze eczeem crème is geschikt voor jong en oud, dus mag ook bij baby’s (zuigelingen) gebruikt worden. In paardenmelk zit zoveel goede stoffen in dat het te vergelijken is met moedermelk. Voor een baby is er ook niets beter als moedermelk. De samenstelling van de moedermelk is ook net als paardenmelk uit de natuur speciaal gemaakt voor het menselijk lichaam. Veel baby’s die last hebben van buikkrampjes, kunnen het beste borstvoeding of paardenmelk krijgen.

Ook hebben wij natuurlijke shampoo en douchegel.

Bij volwassenen is een droge huid ook niet prettig. Met natuurlijke eczeem crème, lotion op basis van paardenmelk en paardenmelk capsules om de huid van binnenuit te voeden, kan eczeem op een natuurlijke manier worden tegengegaan.

 

Beste tips tegen eczeem

  1. Gebruik natuurlijke producten voor huidverzorging.

  2. Gebruik geen washand met het wassen van je lichaam of gezicht. Dit schuurt je huid en maak het alleen maar gevoeliger.

  3. Behandel je kwetsbare huid zoals je een babyhuidje ook zou behandelen.

  4. Droog je lichaam deppend af met de handdoek, zo maak je je huid niet gevoelig en rood.

  5. Gebruik na het douchen een lotion waar je heel je lichaam heerlijk mee in kunt smeren. Zo voelt je huid lekker zacht aan.

  6. Gebruik na het wassen van je handen een natuurlijke handcrème.

  7. Vermijd chemische middelen zoals schoonmaakmiddelen.

  8. Eet zo gezond mogelijk, dit is bevorderlijk voor je darmflora.

Met deze tips kom je al een heel eind. Zou je nog meer advies willen krijgen? Op onze contactpagina vind je onze gegevens. We helpen je graag verder.

 

Paardenmelk capsules tegen eczeem

Paardenmelk capsules zijn makkelijk in te nemen voor de meeste volwassenen. De paardenmelk capsules bevatten meer dan 100% pure paardenmelk poeder, zonder vulstoffen. Een paardenmelk capsule bevat 600mg paardenmelk poeder. 

Voor kinderen is poedervorm een mogelijkheid. Deze verpakken we per 100 gram. Voor de ideale dosering gebruiken de meeste mensen toch capsules en maken deze open. Zo haal je de poeder eruit en heb je iedere dag de exacte dosering. Met losse poeder moet je dit inschatten met een theelepeltje.

De poeder zou je eventueel kunnen mengen met water of door de flesvoeding mengen. Ook zou je dit door fruithapje of yoghurt kunnen doen. Zuigelingen vanaf vier weken mogen dit natuurlijke middel al gebruiken. Paardenmelk wordt ook gebruikt bij koemelkallergie. Hier vind je meer informatie over paardenmelk bij koemelkallergie.

 

eczeem creme op natuurlijke basis

 

Wij adviseren om paardenmelk capsules minimaal drie maanden in te nemen. Het kan zijn dat je met enkele weken al resultaten ziet.

Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in een keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag.

Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat je merkt dat het weg blijft.

Gebruik van paardenmelk crème tegen eczeem

Paardenmelk crème is geschikt voor dagelijks gebruik en ook bij huidaandoeningen zoals eczeem. Op gevoel en na behoefte aanbrengen en gelijkmatig uitsmeren over de huid. Het is belangrijk dat de dagcrème wordt aangebracht nog voor eventuele make-up. In cosmetische make-up zitten vaak schadelijke stoffen die de huid aantasten.

Met de dagcrème tegen eczeem die je kunt gebruiken als zalf tegen eczeem creëer je een beschermende laag. De dagcrème gaat de verschilvering en uitdroging tegen.