Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Een extreem droge huid; Xerosis Cutis oplossen

7 Nov 2022
door Sanvita Healthy

Xerosis Cutis is letterlijk vertaald: stoornis in de huid. Veel mensen met Xerosis Cutis hebben last van een extreem droge en dunne huid. Meestal komt het voor bij oudere mensen. Dit komt omdat de huid een bescherming biedt tegen temperatuurwisselingen, schadelijke vloeistoffen of schadelijke stoffen in de lucht. Tijdens het ouder worden neemt deze bescherming af, wat Xerosis Cutis tot gevolg kan hebben.

Xerosis Cutis bij koud weer

De periode waarbij Xerosis Cutis opspeelt is in en aan het einde van de winter. Tijdens de vier maanden januari, februari, maart en april heeft grofweg 60% van de mensen met Xerosis Cutis extra veel klachten. In deze maanden neemt de buitentemperatuur neemt af. Dat vergt extra aandacht bij een droge huid. De piek zit in april, daar hebben de meeste mensen last van een extreem droge huid. Hoe komt dat? Lees hier de oorzaken:

Oorzaak van Xerosis Cutis

Een extreem droge huid zoals Xerosis Cutis ook wel genoemd wordt, komt het meeste voor in april. De oorzaak van een droge huid kan hieraan liggen:

  • Ouder worden zorgt ervoor dat de dikte en flexibiliteit van de huid afneemt
  • Na een winter kan de weerstand eindelijk weer opgebouwd worden
  • Slecht functionerende darmflora zorgt voor onvoldoende voeding naar de huid
  • Te weinig vitaminen en mineralen laat de huid uitdrogen
verzorg Xerosis Cutis op een natuurlijke manier met SanvitaVerzorg Xerosis Cutis op een natuurlijke manier. 
Een extreem droge huid voedt je het beste van binnenuit.

Tips tegen extreem droge huid

Hoe kun je Xerosis Cutis tegengaan? De beste tips tegen een extreem droge huid op het gezicht of lichaam vindt je hier:

  • Tip 1: Xerosis Cutis ga je tegen met een gezonde levensstijl
  • Tip 2: een extreem droge huid help je door vochtrijk voedsel te eten. Veel water drinken is maar de helft zo effectief als veel vochtrijk voedsel. Voorbeelden zijn een kwart of halve komkommer in plakjes, een tomaatje of fruit zoals banaan en meloen. Ook appels helpen tegen een droge huid.
  • Tip 3: Xerosis Cutis ga je tegen door tijdens het douchen de temperatuur niet te hoog te zetten. Ideaal voor een extreem droge huid is een watertemperatuur van zo’n 25 tot 28 graden. Zet de temperatuur iedere douchebeurt 1 graden lager om er langzaam aan te wennen. Leuk bijeffect: je gasrekening gaat naar beneden.
  • Tip 4: verzorg je huid met natuurlijke huidverzorgingsproducten. Een natuurlijke creme is veel effectiever bij een extreem droge huid dan een synthetisch zalfje met een sterke geur. Onze dagcreme en nachtcreme hebben een formule welke speciaal voor de droge en gevoelige huid gebruikt wordt.
  • Tip 5: help je droge huid van binnenuit gezond te worden. Met onze paardenmelk capsules geef je je droge huid van binnenuit een boost.

Natuurlijk middel tegen droge huid

Je kan Xerosis Cutis zelf behandelen op een natuurlijke manier. Sanvita is specialist in huidproblemen bij de oorzaak aanpakken; op een natuurlijke manier. Paardenmelk is hierbij het unieke natuurproduct. Nergens anders kom je een natuurmiddel met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen tegen die goed zijn voor het menselijk lichaam. Daarin is onze biologische paardenmelk uniek. Dit wordt verpoederd en in handige capsules gedaan, zodat je het makkelijk kan bewaren en innemen. Deze vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat de darmflora weer optimaal gaat functioneren. Daarna krijgt de huid weer toegang tot de voedingsstoffen die het van binnenuit nodig heeft.

natuurlijk middel tegen Xerosis Cutis en extreem droge huidPaardenmelk capsules zijn een natuurlijk middel
tegen een extreem droge huid. 

Xerosis Cutis huid verzorgen

Naast het innemen van de capsules is het belangrijk de huid ook van buiten te ondersteunen. Dit doe je met de dagcreme en nachtcreme voor de gezichtshuid, en de bodylotion voor de andere delen van je lichaam.

Deze verzorgingsproducten lossen niet het probleem van binnenuit op. Ze gaan wel roodheid, jeuk en schilfering tegen. Ook hersteld de huid sneller door de werkzame stoffen in de huidverzorgingsproducten.

Hoe gebruik je paardenmelk producten tegen een extreem droge huid

Je behandeld een extreem droge huid en Xerosis Cutis in drie maanden. Het resultaat is een zachte en gezond glanzende huid. Dit is ook op latere leeftijd mogelijk. Van binnenuit voedt je je huid met de paardenmelk capsules. Je neemt iedere dag 5 capsules. Deze mogen allemaal op hetzelfde moment worden ingenomen.

Heb je Xerosis Cutis op je gezichtshuid? Iedere ochtend gebruik je de natuurlijke dagcreme en iedere avond en nachtcreme. Voor het aanbrengen van de creme reinig je je gezicht door met lauw-warm water en je handen te gebruiken. Een washand heeft een schurend effect en heet water tast de beschermlaag van je huid aan.

Heb je last van Xerosis Cutis op je lichaam? Gebruik dan de bodylotion tegen uitdroging. Ook helpt de bodylotion de huid sneller herstellen en geeft je de huid met de bodylotion de elasticiteit terug.

Na drie maanden kun je stoppen met de capsules en is je huid gezond. Heb je nog niet 100% van het beoogde resultaat behaald in de drie maanden, dan kies je ervoor nog een tijdje de capsules in te blijven nemen. De dosering kun je dan afbouwen naar 2 capsules per dag.

Het is een volledig natuurlijk product. We werking heeft een aanlooptijd van zo’n twee weken nodig. Wij verzenden gratis in Nederland en België, iedere werkdag om 23:59 uur.