Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Hoe kun je ringworm behandelen?

27 Feb 2023
door Sanvita Healthy

Hoe ringworm behandelen?

Ringworm (officiële benaming: Tinea corporis) is een infectie in de huid, veroorzaakt door een schimmel. De schimmel is in staat zich door de bovenste lagen van de huid naar binnen te bewegen. Er is veel te doen over de huidaandoening ringworm. In deze blog behandelen we het onderwerp ringworm. Belangrijke punten om te weten zijn:

 • Heb ik ringworm of eczeem; het verschil uitgelegd
 • Is ringworm besmettelijk?
 • Wat is de oorzaak van ringworm?
 • Hoe lang duurt ringworm?
 • Ringworm behandelen
 • Natuurlijk middel tegen ringworm

Heb ik ringworm of eczeem?

Het verschil tussen ringworm en eczeem is moeilijk te onderscheiden als leek. De eczeem vorm, ook wel munteczeem of nummulair eczeem genoemd, lijkt veel op ringworm. In de huid krijg je ronde of ovalen rode vlekken. De plekken schilferen, er komen blaasjes op en het jeukt. Door de jeuk krab je het steeds weer open. De plekken kunnen over je hele lichaam voorkomen.

Het verschil tussen nummulair eczeem en ringworm kun je makkelijk herkennen aan een aantal punten.

De verschillen tussen ringworm en eczeem:

 • Eczeem zijn plekjes in de vorm van munten, bij ringworm zie je een ring in de huid wat in het midden lichter is;
 • Bij ringworm voel je de rand, bij eczeem is het vlak in zijn geheel voelbaar;
 • Eczeemplekken zijn niet altijd rond, bij ringworm zijn de plekken altijd rond;
 • Ringworm is besmettelijk; eczeem niet.

Is ringworm besmettelijk?

Ja, ringworm is erg besmettelijk.  De schimmel ontwikkeld sporen door vermenigvuldiging. Deze sporen kunnen zich verspreiden naar mensen en dieren. Contact met de besmette huid of huidschilfers kan de besmetting overbrengen. Een mens verliest zo’n 30.000 huidschilfers per dag. Een tijdje in de buurt van mensen met ringworm kan genoeg zijn voor een besmetting. Vooral kinderen zijn vatbaar voor ringworm. De huid is nog in ontwikkeling en is kwetsbaarder dan bij volwassenen. Ook volwassenen met een lage weerstand hebben sneller last van ringworm. Ringworm behandelen op een natuurlijke manier is de beste oplossing en is snel weg.

De tijd die ligt tussen besmet raken en daadwerkelijk de plekken op je huid is zo’n 8 tot 15 dagen. Heb je een huidschimmel in de intieme huidzones? Daarvan is de natuurlijke aanpak gelijk aan ringworm.

De oorzaak van ringworm

De oorzaak van ringworm is een besmetting door een mens of dier. De besmette huidschilfers kunnen de aanleiding zijn van de schimmel in je huid. Huidschilfers kom je tegen in de lucht, op de grond, in kleding en meubels. Ook besmette huisdieren kunnen ringworm overdragen op mensen en andersom.

Hoelang duurt ringworm?

Ringworm duurt met een natuurlijke aanpak zo’n 4 tot 6 weken. Ook een kuur van de huisarts met miconazol of terbinafine duurt zo lang. Als je een huidschimmel niet aanpakt kan deze zich zonder tegenwerking uitbreiden en ligt besmetting voor anderen op de loer.

Ringworm behandelen

In de reguliere zorg zijn er verschillende kuren die je kan gebruiken tegen ringworm. Het voordeel is dat je van ringworm af bent na zo’n 6 weken, het nadeel zijn de bijwerking en synthetische aanpak. Voorbeelden van bijwerkingen zijn maag- en darm- en leverklachten, jeuk, duizeligheid en koorts. De natuurlijke aanpak heeft na de ‘kuur-periode’ wel tijd nodig om de schimmel niet nog een kans te geven terug te komen. Ook bouw je zo op een natuurlijke manier aan de weerstand van je huid.

Bij Sanvita staan we voor een natuurlijke aanpak van huidschimmel en ringworm. Dat doen we met onze natuurlijke bodylotion en capsules met biologische paardenmelk poeder. De eerste weken zullen de klachten al sterk verminderen. Je huid vernieuwd zich iedere 28 dagen. Na zo’n 6 tot 8 weken zijn de klachten meestal volledig weg. Het advies is om het natuurlijke product drie maanden te gebruiken voor een volledige reset.

ringworm behandelen natuurlijk

Natuurlijke behandeling van ringworm

De natuurlijke behandeling van ringworm doe je met paardenmelk capsules. Van nature bestaat paardenmelk uit meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. De weerstand van je huid geeft schimmels een kans. Door de huid van binnenuit weer op te bouwen met de natuurlijke voedingsstoffen die het nodig heeft, ga je direct de schimmel tegen. Om de jeuk tegen te gaan gebruik je de bodylotion. Deze is alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Het verzacht en kalmeert de huid. Ook helpt het aan een snel herstel op een natuurlijke manier.

Paardenmelk tegen ringworm is een biologisch voedingssupplement die je iedere dag inneemt. De dagelijkse dosering voor volwassenen is vijf capsules per dag. Deze neem je allemaal tegelijk in. Het is een natuurlijk middel, vandaar dat de concentratie een natuurlijke verhouding heeft.

De bodylotion kun je zoveel gebruiken als nodig is. Onze producten zijn ook geschikt voor kinderen. Bij kinderen geldt de volgende dosering:

 • Onder de 10 kilo 2 capsules
 • Tussen de 10 en 20 kilo 3 capsules
 • Tussen de 20 en 30 kilo 4 capsules
 • Vanaf 30 kilo 5 capsules

Je bestelling wordt gratis verzonden in Nederland en België. Wij verzenden iedere dag om 23:59 uur.