Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Hooikoorts in de winter: een verrassende oplossing

6 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Heb je last van hooikoorts in de winter? Het lijkt misschien ongewoon, maar het is een realiteit voor veel mensen. Hooikoorts is meestal geassocieerd met de lente en zomer, maar de symptomen kunnen zich ook in de wintermaanden voordoen. Dit kan te wijten zijn aan een verstoorde darmflora en een lage weerstand. Maar wees gerust, er is een natuurlijke oplossing.

Oorzaken van hooikoorts in de winter

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel, maar kan ook worden veroorzaakt door andere factoren zoals stof en schimmels. Deze allergenen kunnen het hele jaar door aanwezig zijn. Daardoor kun je ook in december, januari of februari last hebben van hooikoorts. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van hooikoorts in de winter:

  • Een verstoorde darmflora: Een verstoorde darmflora maakt je extra kwetsbaar voor allergieën zoals hooikoorts. Dat komt omdat een verstoorde darmflora kan zorgen voor een lage weerstand. Daardoor verergeren de hooikoorts symptomen.
  • Binnenallergenen: Tijdens de winter spenderen mensen meer tijd binnenshuis. Daarmee ben je ook meer in contact met binnenallergenen zoals huisstofmijt en schimmelsporen.
  • Huisdieren: Bekende allergenen die het hele jaar, inclusief de winter, hooikoorts kunnen veroorzaken zijn dierenhaar of dierenhuidschilfers, bijvoorbeeld van huisdieren zoals katten en honden.
  • Alternaria-schimmels: Sommige schimmels, zoals Alternaria, kunnen gedijen in vochtige omgevingen, zoals badkamers en kelders. Blootstelling aan sporen van deze schimmels kan leiden tot allergische reacties, zelfs tot hooikoorts in de winter.
  • Overgevoeligheid voor koude lucht: Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor de koude en droge lucht in de winter. De symptomen zijn een verstopte neus, niezen en hoesten. Dit staat bekend als koude-geïnduceerde urticaria of koude-geïnduceerde rhinitis.

Paardenmelk capsules als natuurlijke oplossing

Een natuurlijke oplossing voor hooikoorts, ook in de winter, zijn paardenmelk capsules. Deze natuurlijke supplementen hebben een positieve invloed op de darmflora en kunnen de weerstand verhogen.

  1. Ze bevatten waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.
  2. Ze kunnen helpen bij het herstellen van de darmflora.
  3. Ze kunnen de weerstand verhogen, waardoor je minder vatbaar bent voor allergieën zoals hooikoorts.

Ervaringen paardenmelk tegen hooikoorts en allergieën

Er zijn veel positieve ervaringen met het gebruik van paardenmelk capsules tegen hooikoorts. Meer dan 600 klanten beoordelen paardenmelk producten met een 9,2 gemiddeld. Enkele reviews uit WebwinkelKeur: 

hooikoorts in de winter  hooikoorts in de winter

hooikoorts in de winter  hooikoorts in de winter

hooikoorts in de winter

Hoe gebruik je paardenmelk capsules?

Het gebruik van biologische paardenmelk capsules is eenvoudig. Je neemt dagelijks de capsules in met een glas water, bij voorkeur voor het ontbijt. Het is een natuurlijk product en werkt bij de meeste mensen vanaf de tweede week.

De dosering bouw je op van één capsules op de eerste dag, twee capsules op de tweede dag naar vijf capsules vanaf de vijfde dag. Het is aan te raden om de capsules drie maanden in te nemen voor blijvend resultaat.

Maak hooikoorts in de winter beheersbaar

Hooikoorts in de winter hoeft geen last te zijn. Met de juiste aanpak, zoals met paardenmelk capsules, kun je de symptomen beheersen en fijn de winter door. Probeer het zelf en ontdek het verschil.