Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Hypostatisch eczeem behandelen van binnenuit

15 Jun 2023
door Sanvita Healthy

Wat is hypostatisch eczeem?

Hypostatisch eczeem, ook wel bekend als "stasis dermatitis" of "gravitatie-eczeem", is een vorm van eczeem die meestal optreedt bij mensen met een verminderde bloedcirculatie in de benen. Deze aandoening komt vaak voor bij oudere volwassenen. Het wordt gekenmerkt door een ontsteking van de huid, vaak aan de onderbenen. Dit kan leiden tot rode, jeukende plekken en soms zelfs tot wondjes.

Hypostatisch eczeem kan een behoorlijke impact hebben op je dagelijks leven. De jeukende, rode huid kan je onzeker maken en je belemmeren in je doen en laten. Maar wist je dat er een natuurlijke oplossing is die zowel van binnenuit als van buitenaf kan helpen? In dit artikel lees je alles over hoe je statis dermatitis kan tegengaan van binnenuit en van buiten.

De oorzaak van hypostatisch eczeem

De oorzaak van hypostatisch eczeem is gerelateerd aan de verminderde bloedstroom. Ook geeft de ophoping van bloed in de onderste ledematen een reden voor ontsteking. Een verminderde bloedstroom en ophoping van bloed zijn het gevolg van problemen met de kleppen in de aderen.

Deze kleppen zorgen er normaal gesproken voor dat het bloed niet terugstroomt. Als deze kleppen niet goed functioneren loopt de druk in de aderen op en  Dit kan leiden tot verhoogde druk in de aderen en haarvaten van de benen. Deze drukverhoging geeft lekkage van bloedcellen, vocht en eiwitten in de omliggende huidweefsels.

De opgehoopte vloeistoffen en eiwitten kunnen ontstekingen en irritatie van de huid veroorzaken. Dat is de oorzaak van hypostatisch eczeem. De symptomen zijn roodheid, jeuk, zwelling, oedeem en schilfering. De huid kan ook droog en gebarsten worden, wat het risico op infectie vergroot.

Andere oorzaken van hypostatisch eczeem zijn langdurig staan of zitten, obesitas, zwangerschap of een combinatie met trombose.

Tips tegen Hypostatisch eczeem

Er zijn niet zoveel dingen die helpen tegen hypostatisch eczeem. Het probleem is dat er altijd gekeken wordt naar de buitenkant van je benen. Als je eenmaal statis dermatitis ontwikkeld hebt, kun je van de buitenkant proberen je huid te repareren, maar de oorzaak zit van binnen. Hier enkele tips die je kunt inzetten om het eczeem te verminderen.

  • Draag Compressiekousen. Het dragen van compressiekousen zijn erop gericht de bloedcirculatie in de benen te verbeteren. De druk op de aderen verminderd en dat helpt tegen vochtophoping en ontstekingen in de huid. Helaas blijft de conditie van je aderen hiermee wel het zelfde of verslechtert juist.
  • Verbeter de bloedstroom in je benen. Regelmatig je benen omhoog houden kan helpen om de druk te verminderen en de bloedstroom te verbeteren. Probeer je benen gedurende de dag een aantal keren omhoog te leggen, bijvoorbeeld door ze op een verhoogd kussen te plaatsen.
  • Huidverzorging. Goede huidverzorging is essentieel bij het beheersen van hypostatisch eczeem. Houd de huid goed gehydrateerd met een natuurlijke lotion om uitdroging te voorkomen. Vermijd het gebruik van zware oliën of vette crèmes, omdat deze de poriën kunnen verstoppen.
  • Vermijd lang zitten of staan. Lang zitten of staan kan de druk op de benen verergeren en de bloedcirculatie verminderen. Probeer regelmatig te bewegen en uw houding te variëren om bloedsomloop te blijven stimuleren.
  • Gebruik paardenmelk capsules en bodylotion. Een volledig natuurlijk product met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen zorgen voor gezondere bloedvaten. Daarmee help je hypostatisch eczeem van binnenuit. Met de bodylotion kalmeer je de huid en hersteld het sneller.
hypostatisch eczeem behandelen van binnenuit

Hypostatisch eczeem behandeling van binnenuit

Het is belangrijk om te beseffen dat huidklachten en zeker de meeste vormen van eczeem van binnenuit veroorzaakt worden. Daarom is een hypostatisch eczeem behandeling alleen maar aan de buitenkant een halve oplossing. Door van binnenuit je bloedvaten en huid te voeden met de vitaminen en mineralen die het nodig heeft, los je het probleem bij de oorzaak op.

Paardenmelk capsules zijn gevuld met geconcentreerde biologische paardenmelk poeder, zonder vulstoffen of toevoegingen. Deze neem je dagelijks in en bestaan uit meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Stuk voor stuk goed voor de werking van hart- en bloedvaten, darmflora en huidgezondheid.

Hypostatisch eczeem behandeling van buitenaf

Naast de inname van paardenmelk capsules, kan je ook paardenmelk bodylotion gebruiken om hypostatisch eczeem van buitenaf aan te pakken. Deze lotion kan je direct op de huid aanbrengen. De voedingsstoffen in de lotion kunnen helpen om de huid te kalmeren en te herstellen. Zo kan je de symptomen van hypostatisch eczeem verminderen.

Paardenmelk tegen hypostatisch eczeem

Paardenmelk is een eeuwenoud natuurproduct wat bekend staat om de grote diversiteit aan vitaminen en mineralen. Doordat paardenmelk en moedermelk voor meer dan 90% met elkaar overeenkomen, is het veel beter geschikt voor het menselijk lichaam dan melksoorten van herkauwers, zoals koeien, schapen en geiten.

De werking van de paardenmelk capsules begint bij het afvoeren van afvalstoffen. Dat neemt ongeveer tussen de een en twee weken in beslag. Daarna wordt de darmflora verbetert en wordt de werking van lever en nieren beter. Vanaf de vierde week merk je verschil in de huidklachten op benen en bloedsomloop. Ook wordt je weerstand hoger en gaan paardenmelk capsules op een gezonde manier allergieën tegen. Voor het beste resultaat gebruik je paardenmelk capsules en bodylotion drie maanden.